EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος για κορονοϊό: "Ο κόσμος είναι πιο προσεκτικός πλέον στο Ισραήλ"

EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση στο Ισραήλ με τον κορονοϊό, μίλησε για την καθημερινότητά του, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχος της Μακάμπι.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε να μείνει στο Ισραήλ μαζί με την σύζυγο και τον μικρό του γιο (ο μεγάλος είναι στις ΗΠΑ) και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega μίλησε για την κατάσταση στην χώρα μετά την εξάπλωση του κορονοϊού, την καθημερινότητά του, αλλά και στους στόχους της Μακάμπι.

"Μένουμε σπίτι και περνάμε όσο πιο καλά μπορούμε" ανέφερε αρχικά ο Έλληνας κόουτς, πριν αναφερθεί στην συνέχεια σε αρκετά θέματα.

Αναλυτικά:

Για το πώς περνάει την καθημερινότητά του τώρα που δεν υπάρχουν προπονήσεις και αγώνες: " Πρώτα από όλα ασχολούμαι με το μπάσκετ. Προσπαθώ το πρωί να κάνω έναν απολογισμό. Τι πήγε καλά και τι όχι, τι μπορούμε να διορθώσουμε όταν επανέλθουμε στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Προσπαθώ να ενημερώνομαι για νέα θέματα, να διαβάζω, να βλέπω βίντεο.

Τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο τον περνάω με την οικογένεια, που γενικά είναι στιγμές που εμάς που είμαστε στον χώρο με τόσα ταξίδια μας λείπουν. Οπότε απολαμβάνουμε τις στιγμές. Μας λείπει ο ένας ο γιος που είναι στην Αμερική. Αφιερώνουμε χρόνο στη μεταξύ μας σχέση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Βλέπουμε ταινίες, παίζουμε επιτραπέζια, παίζω τάβλι με τον γιο μου. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περάσουν ευχάριστα οι ώρες και να απολαμβάνουμε τις στιγμές".

Για το πώς είναι τα πράγματα στο Ισραήλ: " Και εδώ τα πράγματα είναι όπως στην Ελλάδα. Σε κάποιους τομείς καλύτερα, σε κάποιους χειρότερα. Το πρωί που είχαμε ενημέρωση μάθαμε ότι 3.460 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, περισσότεροι δηλαδή από ότι στην Ελλάδα, αλλά έχουμε 12 νεκρούς, λιγότερους δηλαδή από την Ελλάδα. Κάνουν πάρα πολλά τεστ, με την κυβέρνηση να αναφέρει ότι θέλει να κάνει 30.000 τεστ. Όσο πιο πολλά τεστ κάνουν, τόσο πιο ακριβείς μπορεί να είναι στο ποιοι θα μείνουν σε καραντίνα, τι εντολές να πάρουν.

Ο κόσμος είναι πιο επιφυλακτικός από ότι στην αρχή. Και εδώ στην αρχή το είχαν πάρει αψήφιστα. Όταν όμως είδαν ότι τα κρούσματα ανεβαίνουν έμεινααν σπίτι. Υπάρχουν οικογένειες με 3-4 παιδιά, γιατί στο Ισραήλ ο μέσος όρος είναι αυτός. Πολλές οικογένειες έτσι βγαίνουν βόλτα, αλλά ενώ επιτρέπεται αυτό μπορούν να πάνε μέχρι 100 μέτρα από το σπίτι. Ο κόσμος προσέχει, δεν βγαίνει έξω. Εμείς μένουμε μόνο στο σπίτι, βγαίνουμε μόνο στο σούπερ μάρκετ.

Για τις βλέψεις της Μακαμπι: " Πρώτο μας μέλημα ήταν να μπούμε στα Playoff. Αυτό είχε να συμβεί πέντε χρόνια και ότι το καταφέραμε 7 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου είναι πολύ σημαντικό και το χαρήκαμε. Δυστυχώς δεν ξέρουμε αν θα τα παίξουμε ή όχι. Θα προσπαθούσαμε/προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να πάμε Final Four.

Η Μακάμπι είναι μία καινούρια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, που έχουν μέλλον. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να μπουν οι βάσεις φέτος, είτε συνεχιστεί η σεζόν είτε όχι. Να είναι αυτή η χρονιά μία παρακαταθήκη για την επόμενη ή την μεθεπόμενη. Εμείς χτίζουμε μία ομάδα, δεν προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που έγινε το 2014, όταν η Μακάμπι πηρε τον τίτλο και μετά όλοι οι παίκτες έφυγαν επειδή βρήκαν καλύτερα συμβόλαια".

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ