EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Η ατμόσφαιρα στη Μακάμπι είναι καλή έπειτα από καιρό"

Σφαιρόπουλος: "Η ατμόσφαιρα στη Μακάμπι είναι καλή έπειτα από καιρό"

O Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ επί του Παναθηναϊκού, αλλά φρόντισε να διατηρήσει τα... πόδια της ομάδας του στο έδαφος.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της EuroLeague επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού κι έκανε ένα σημαντικό βήμα για να πάρει το εισιτήριο για τα playoffs της EuroLeague, καθώς έδωσε συνέχεια στην ανοδική της πορεία. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την βελτίωση της εικόνας της ομάδας του λαού υπό τις οδηγίες του, αλλά όπως πάντα, διατήρησε χαμηλούς τόνους.

"Τι μπορώ να πω εγώ γι αυτό; Νιώθω ικανοποίηση γιατί ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθειά μας. Η ομάδα έχει αλλάξει τον τρόπο του παιχνιδιού της, παλεύει όλα τα ματς, κυνηγά πλέον την οκτάδα. Όλοι προσπαθούμε και η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή μετά από καιρό. Θέλουμε να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε", δήλωσε ο 52χρονος κόουτς της Μακάμπι στην κάμερα της Nova, όταν ρωτήθηκε για την αποθέωση που γνωρίζει από τους φίλους της ομάδας του.

Όσον αφορά το τι άλλαξε στην ομάδα του λαού, τόνισε: " Βάλαμε αρχές, βγάλαμε ρόλους, φτιάξαμε την χημεία μας, τώρα ήρθε και ο Πάργκο. Τον πιστεύουμε και αυτόν, μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα μας. Ήταν τρεις μήνες έξω, πρέπει να βρει τα πατήματά του. Έπειτα από ένα διάστημα που δουλέψαμε μαζί, βελτιωθήκαμε και τώρα παίζουμε πιο έξυπνα. Ξέρουμε πού πρέπει να χτυπήσουμε και πού να εστιάσουμε στην άμυνα. Παίζουμε πιο μυαλωμένο μπάσκετ".

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το πού κρίθηκε η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό: "Ξέραμε ότι το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό και θα ήταν κλειστό και για τις δύο ομάδες. Παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο από την ώρα που ανέλαβα. Το κλειδί ήταν η θέληση. Είχαμε καθαρό μυαλό και πήραμε καλές αποφάσεις σε άμυνα και επίθεση. Παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε τη νίκη και την διαφορά στο τέλος".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ