EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Όλοι μαζί για να πετύχουμε τους στόχους μας"

EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκλεισε τα 53 του χρόνια και μαζί με τον Έλληνα τεχνικό γιορτάζει και η Μακάμπι την οποία μεταμόρφωσε προς το καλύτερο από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Τελ Αβίβ.

Με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Σφαιρόπουλου στην Μακάμπι έκαναν μία αναδρομή από την ημέρα που ξεκίνησε η συνεργασία των δύο πλευρών μέχρι σήμερα, φιλοξενώντας δηλώσεις του προπονητή της ομάδας.

"Όταν ήρθα στη Μακάμπι, ο πρώτος μου στόχος ήταν να κάνω μία αλλαγή στη νοοτροπία. Έκανα μεμονωμένες συναντήσεις με όλους τους παίκτες, τους άκουσα και τους μίλησα. Το δεύτερο ήταν να αλλάξουμε τακτικές και αμυντικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της προπόνησης, να παίζουμε πιο γρήγορα, να διαβάζουμε το παιχνίδι και να είμαστε αποτελεσματικοί" σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε: "Στην άμυνα, βάλαμε απλούς κανόνες και προσπαθήσαμε να τους εφαρμόσουμε. Αυτή ήταν η προτεραιότητά μου πρώτα. Μέσα από αυτές τις δύο κατευθύνσεις, την ψυχολογία και την τακτική, προσπάθησα να αλλάξω την νοοτροπία της ομάδας. Να δώσω μια νοοτροπία νικητή και να δημιουργήσω μία ομάδα που θα παλεύει μέχρι το τέλος".

"ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΑΜΠΙ"

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το ποια ήταν τα πρώτα πράγματα που αγάπησε στο Ισραήλ και απάντησε: "Ήρθα σε μια πολύ όμορφη χώρα με ήλιο, θάλασσα, πολύ οργανωμένη που βοηθά τους ανθρώπους να ζήσουν μια καλή ζωή με πρόσβαση στη φύση. Τους εκτιμώ όλους στην ομάδα που διαθέτει εξαιρετικούς φιλάθλους. Η σχέση που έχω με τους οπαδούς είναι κάτι που θα κρατήσω στην καρδιά μου, όλη μου τη ζωή".

Όσο για το χρονικό σημείο που ήρθε η αλλαγή την οποία σχεδίαζε, είπε: "Η αλλαγή είχε στάδια, το είδαμε μέσα από τα παιχνίδια την περασμένη σεζόν. Ο αγώνας εναντίον της Μπάγερν Μονάχου όταν κερδίσαμε 25 πόντους διαφορά, ήταν ένα σημαντικό σημείο. Για να φτάσει η Μακάμπι, εκείνη του παρελθόντος, έπρεπε να περάσουμε στο δεύτερο στάδιο. Το τρίτο στάδιο ήταν όταν κερδίσαμε την ΤΣΣΚΑ εκτός και αυτό ήταν κάτι που έγινε μετά από πολλά χρόνια. Όταν φτάσαμε σε αυτή τη σεζόν από την αρχή, θα μπορούσατε να διαπιστώσετε ότι η ομάδα ήταν σε άλλο επίπεδο, ότι "χτίστηκε" και ήταν έτοιμη να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Σε όλα τα παιχνίδια της EuroLeague από την αρχή παλέψαμε για να είμαστε στα playoffs και να έχουμε το πλεονέκτημα. Είδαμε ότι η ομάδα άλλαξε τη νοοτροπία, ήρθαν τα αποτελέσματα και ήμασταν έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε στο επόμενο επίπεδο. Ένα άλλο πράγμα για μένα είναι ότι ήμασταν αήττητοι στο ισραηλινό πρωτάθλημα και ήμασταν τέσσερις νίκες μακριά από τη δεύτερη θέση. Έτσι, επικεντρωθήκαμε στην EuroLeague και ηττηθήκαμε σε δύο παιχνίδια, αλλά είμαι ευτυχής που είμαστε στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα".

Κλείνοντας ο Σφαιρόπουλος έστειλε το δικό του μήνυμα για το μέλλον μετά την μεταμόρφωση της Μακάμπι: "Θέλουμε οι φίλαθλοι και οι χορηγοί να συνεχίσουν να μας βοηθούν, για να φτάσουμε στην κορυφή της EuroLeague. Η Mακάμπι είναι μια ομάδα ανθρώπων και πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε μαζί και όταν όλοι είμαστε μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό αποδείχτηκε και μέσα στη σεζόν ακόμη και όταν είχαμε απώλειες. Πάντα υπάρχουν καλές στιγμές και κακές στιγμές... Πρέπει να προστατέψουμε την ομάδα από τις λιγότερο καλές στιγμές και να μείνουμε μαζί μέχρι το τέλος. Έχουμε αποδείξει σε όλους, τόσο στο Ισραήλ όσο και στο εξωτερικό, ότι έχουμε αλλάξει τη νοοτροπία μας και τον τρόπο που παίζουμε. Είναι πολύ θετικό και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γι 'αυτό. Συνεχίζουμε μαζί μέχρι το τέλος"!

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ