EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: Προπονητής της χρονιάς στο Ισραήλ

Σφαιρόπουλος: Προπονητής της χρονιάς στο Ισραήλ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισραήλ κι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή για τη σεζόν 2018/19.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλαβε φέτος τη Μακάμπι Τελ Αβίβ σε μία αρκετά δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο. Στη EuroLeague προσπάθησε να κάνει την απόλυτη υπέρβαση μετά το αρνητικό ξεκίνημα επί Σπάχια, αλλά τελικά χάθηκε οριακά η πρόκριση στα playoffs, ενώ στο πρωτάθλημα, η "ομάδα του λαού" έφτασε στην κορυφή. Κοινώς, το πρόσημο για τον Έλληνα τεχνικό είναι κάτι παραπάνω από θετικό.

Κάπως έτσι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατάφερε να φτάσει και σε μία ατομική διάκριση πέρα από τη συλλογική. Ο Έλληνας προπονητής αναδείχθηκε κορυφαίος τεχνικός στο πρωτάθλημα Ισραήλ για την αγωνιστική περίοδο 2018/19, προσθέτοντας ακόμα ένα βραβείο στη συλλογή του.

Θυμίζουμε πως η Μακάμπι επικράτησε στον τελικό του Final 4 της Ρισόν με 89-75, ενώ συνολικά μέτρησε 31 νίκες και μόλις 6 ήττες στη Winner League, έχοντας την κορυφαία άμυνα (77.9 πόντοι παθητικό) αλλά και την καλύτερη επίθεση (90.8 πόντοι ενεργητικό).

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ