ΜΠΑΣΚΕΤ

Αξέλ Τουπάν στο Sport24.gr: "Ήμουν καυτός..."

Αξέλ Τουπάν στο Sport24.gr: "Ήμουν καυτός..."
EUROKINISSI SPORTS

Ο Αξέλ Τουπάν έβαλε την υπογραφή στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές, καθώς επανεμφανίστηκε "καυτός" στην EuroLeague, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της EuroLeague επιβλήθηκε ( 88-81 ) της Αναντολού Εφές και ο Αξέλ Τουπάν συναγωνίστηκε με τον... συνήθη ύποπτο, Νίκολα Μιλουτίνοβ για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης.

Ο 26χρονος Γάλλος, ο οποίος απουσίασε από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της ομάδας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πάτησε παρκέ για 21:44 και με την εμφάνισή του δικαίωσε τον Ντέιβιντ Μπλατ για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, αλλά και για το γεγονός πως τον χαρακτήρισε "παίκτη - κλειδί".

Ο Αξέλ Τουπάν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας στην συγκομιδή του 19 πόντους (2/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/4 βολές), 2 ριμπάουντ και 16 ranking και όταν του επισημάνθηκε πως ήταν... καυτός εκείνος αποκρίθηκε "έχετε δίκιο, ήρθα από τον πάγκο, έβγαλα ενέργεια και βρήκα γρήγορα ρυθμό τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Συνέχισα να σουτάρω, ήμουν επιθετικός και όλα εξελίχθηκαν καλά. Για να είμαι ειλικρινής έκανα κάποια λάθη που ίσως να μην παρατηρήσατε. 'Ήθελα να είμαι επιθετικός στην άμυνα. Ήταν ομαδική προσπάθεια όμως".

Επίσης, στάθηκε στη σημασία της νίκης της ομάδας του λέγοντας πως αυτή "η είναι πολύ σημαντική. Η Αναντολού Εφές ήταν μπροστά μας δύο νίκες, αλλά πλέον μας χωρίζει μία νίκη. Επίσης, πήραμε μία καλή διαφορά. Πρέπει να τελειώσουμε καλά την χρονιά. Έχουμε μπροστά μας τρία σημαντικά παιχνίδια (σ.σ. με την Μπαρτσελόνα, την Γκραν Κανάρια και την Νταρουσάφακα) ως τέλος του χρόνου, μπορούμε να τα νικήσουμε και επικεντρωνόμαστε σε αυτά".

Ο Αξέλ Τουπάν, όμως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος για ακόμα μία φορά έδειξε πως ανήκει στο ΝΒΑ: "Έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι, ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας είναι δικό του και χαιρόμαστε που είναι στην ομάδα μας".

Όσον αφορά για τη... μάχη με τους συμπατριώτες του, Αντριεν Μοερμάν και Ροντρίγκ Μπομπουά (δεν αγωνίστηκε), ο Γάλλος γκαρντ -φόργουορντ του Ολυμπιακού δήλωσε: " Μέχρι στιγμής έχουν μία πολύ καλή σεζόν τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά. Η Εφές κάνει πολύ καλή σεζόν. Ο Ροντρίγκ (σ.σ. Μπομπουά) βέβαια δεν αγωνίστηκε. Θα τους ξαναδώ και θα είναι μία μεγάλη μάχη ως το τέλος της σεζόν".

Ο Εργκίν Αταμάν πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης ανέφερε πως ο Ολυμπιακός είναι από τα φαβορί για να κατακτήσει την EuroLeague. Ο Αξέλ Τουπάν, όμως, μένει πιστός στη φιλοσοφία της ομάδας του. "Δεν το σκεφτόμαστε. Προχωράμε βήμα - βήμα. Φυσικά όταν είσαι σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, θέλεις πάντα να κερδίζεις. Αρχικά θέλουμε να μπούμε στα playoffs, μετά να φτάσουμε στo Final Four και έπειτα θα δούμε τι θα συμβεί", αποκρίθηκε καταλήγοντας.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ