EUROLEAGUE

Αυτός είναι ο νέος Ολυμπιακός

Αυτός είναι ο νέος Ολυμπιακός

Το ρόστερ του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2018-19 όπως έχει διαμορφωθεί μετά την απόκτηση του Αξέλ Τουπάν και την ενδεχόμενη προσθήκη του Τίμα.

Πιστός στις συνήθειές του, ο Ολυμπιακός έκανε αρκετές διορθωτικές κινήσεις και αυτό το καλοκαίρι. Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν ουσιαστικά ένα σταθερό μέλος του rotation και δη του ελληνικού κορμού τους (τον Ιωάννη Παπαπέτρου) και αντικατέστησαν τους περισσότερους ξένους από την περσινή χρονιά, πλην του Γιάνις Στρέλνιεκς και του Νίκολα Μιλουτίνοβ -με τον τελευταίο να εξακολουθεί βέβαια να βρίσκεται μεταξύ του Πειραιά και του Σαν Αντόνιο.

Από εκεί και πέρα οι Βασίλης Σπανούλης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιώργος Μπόγρης και οι νεαρότεροι Βασίλης Τολιόπουλος και Νίκος Αρσενόπουλος είναι οι οκτώ παίκτες που παρέμειναν στο ρόστερ, με τους πέντε πρώτους να να αναμένεται να έχουν και σταθερό ρόλο στο rotation του Ντέιβιντ Μπλατ. Όσο για τα νέα πρόσωπα; Κατ' αρχάς, ο Ολυμπιακός υλοποίησε ένα πλάνο που είχε εξ αρχής για την επόμενη αγωνιστική περίοδο: να γίνει πιο αθλητικός. Ειδικά στην περιφέρεια.

Η περιφερειακή γραμμή έγινε πιο αθλητική

Με την απόκτηση του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος οι “ερυθρόλευκοι” πρόσθεσαν έναν πιο αθλητικό παίκτη από τον Μπράιαν Ρόμπερτς, που σούταρε παράλληλα με 50% πίσω από τα 6,75μ. στο Eurocup, με 46,2% στην Αδριατική Λίγκα και με 52,8% στο σερβικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, η άφιξη του Αξέλ Τουπάν και η ενδεχόμενη προσθήκη του Γιάνις Τίμα προσθέτουν αθλητικότητα στις θέσεις “2” και “3” και δύο παίκτες που μπορούν να μαρκάρουν σε περισσότερες από μία θέσεις.

Αθλητικά προσόντα διαθέτει επίσης και ο Ζακ ΛεΝτέι, ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ που αποκτήθηκε για να ενισχύσει την φροντ λάιν αντί του Τζαμέλ ΜακΛιν και μπορεί να απειλήσει περισσότερο με πρόσωπο στο καλάθι, ενώ έχει και τη δυνατότητα να σουτάρει από μακριά. Στο μεταξύ, ο Σάσα Βεζένκοφ προσφέρει στους “ερυθρόλευκους” έναν παίκτη που θα μπορεί να απειλήσει (και αυτός) από μακριά και να σκοράρει, ενδεχομένως σε μεγαλύτερο βαθμό από τους προκατόχους του, τον Τιλί και τον Γουίλτζερ.

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν παίκτη σε κάθε θέση αυτό το καλοκαίρι. Ο Γουίλιαμς-Γκος θα έχει ρόλο πόιντ γκαρντ στον νέο Ολυμπιακό δίπλα στον Βαγγέλη Μάντζαρη, με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να αποτελεί την τρίτη λύση σε εναλλακτικά σχήματα. Στη θέση "2" υπάρχει η σταθερά που ονομάζεται Βασίλης Σπανούλης, μαζί με τον νεοφερμένο Αξέλ Τουπάν και τον Στρέλνιεκς, ο οποίος θα παίζει ρόλο μπαλαντέρ (και δημιουργού) στην περιφέρεια των "ερυθρόλευκων" τη νέα σεζόν.

Η φροντ λάιν και τα... πολυεργαλεία

Στις θέσεις των φόργουορντ ο Κώστας Παπανικολάου λογίζεται ως το βασικό "τριάρι", με τον Γιάνις Τίμα ( εφόσον ολοκληρωθεί η απόκτησή του ) να αποτελεί τη δεύτερη λύση και τον Τουπάν να έχει διπλό ρόλο (στο "2" και στο "3"). Στο "4" υπάρχουν οι Πρίντεζης, Βεζένκοφ, με τον Αγραβάνη να έχει ρόλο τόσο ως πάουερ φόργουορντ όσο και ως σέντερ.

Στη θέση "5", βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από το μέλλον του Νίκολα Μιλουτίνοβ. Ως σέντερ υπολογίζεται ο Ζακ ΛεΝτέι, που μπορεί κατά συνθήκη να παίξει και ως πάουερ φόργουορντ σε ψηλά σχήματα, ενώ ο δεύτερος κλασικός σέντερ στον πάγκο είναι ο Γιώργος Μπόγρης.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού διαμορφώνεται κάπως έτσι:

PG: Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νίκος Αρσενόπουλος

SG: Βασίλης Σπανούλης, Γιάνις Στρέλνιεκς, Αξέλ Τουπάν

SF: Κώστας Παπανικολάου (Γιάνις Τίμα)

PF: Γιώργος Πρίντεζης, Σάσα Βεζένκοφ, Δημήτρης Αγραβάνης

C: Νίκολα Μιλουτίνοβ, Ζακ ΛεΝτέι, Γιώργος Μπόγρης

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ