EUROLEAGUE

Μπάγερν - Ολυμπιακός 68-82: Με στρατηγό τον Σλούκα "πήρε" τους Βαυαρούς

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ / ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ / ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Κώστα Σλούκα να κάνει πράγματα και θαύματα στο κομμάτι της δημιουργίας, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μπάγερν Μοναχου (82-68) στον μικρό τελικό του τουρνουά της Βαλένθια (VIDEO).

Κακός για 15 λεπτά, εντυπωσιακός στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου (82-68) στον μικρό τελικό του τουρνουά της Βαλένθια και γυρίζει γεμάτος από συμπεράσματα στην Ελλάδα ώστε να συνεχίσει την προετοιμασία του για τη σεζόν 2020/21.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στηρίχθηκε στον φανταστικό στο κομμάτι της δημιουργίας Κώστα Σλούκα που κάλυψε το κενό του Βασίλη Σπανούλη (ξεκουράστηκε) και συνολικά δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα απέναντι στους Βαυαρούς του Αντρέα Τρινκέρι που πάντως έδειξαν και πάλι ότι δεν είναι ομάδα υψηλού επιπέδου.

Παίκτης-αποκάλυψη ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που πήρε πολλά λεπτά από τον Τσαρλς Τζένκινς και έκανε σπουδαία δουλειά με 13 πόντους χωρίς άστοχο σουτ σε 14 λεπτά, βοήθησε πολύ στο σκοράρισμα και το ριμπάουντ ο Σασα Βεζένκοβ, έλειψε πάντως ένας δεύτερος δημιουργός κι αυτό είναι ίσως ένα σημαντικό ζήτημα που χρειάζεται λύση γι' αυτόν τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα που αποθέωσε τον Κώστα Σλούκα

O MVP

Κώστας Σλούκας, ο Στρατηγός! Με τον Βασίλη Σπανούλη να ξεκουράζεται, ο Έλληνας γκαρντ πήρε τον ρόλο του απόλυτου ηγέτη. Έκανε ό,τι ήθελε στην επίθεση, είχε τη μπάλα συνεχώς στα χέρια του, έπαιρνε όλες τις αποφάσεις, έπαιξε χωρίς ανάσα στο β' μερος, δεν τον ενδιέφερε να σκοράρει αλλά να δώσει κατευθύνσεις, να μοιράσει σωστά τη μπάλα, να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, είχε ένα καταπληκτικό βράδυ στη Φοντέτα. Σε 32:47 σκόραρε επτά πόντους από 1/3 τρίποντα και 4/4 βολές, μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 13 ασίστ, έκλεψε τρεις μπάλες και είχε 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης κουβαλώντας τον Ολυμπιακό στις πλάτες του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Κακό βραδυ από τον Σακίλ ΜακΚίσικ, που δεν έχει αξιόπιστο περιφερειακό σουτ αλλα θα θέλει να ξεχάσει ότι σε 22 λεπτά συμμετοχής μέτρησε 0/6 τρίποντα. Ο Αμερικανός δεν βοήθησε στην επίθεση και αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του θα πρέπει είτε να βελτιωθεί, είτε να καλυφθεί με άλλους τρόπους.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Με 0/6 σουτ ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, που είχε 1/20 σε πέντε δεκάλεπτα απέναντι σε Βιλερμπάν και Μπάγερν. Οι έξι ασίστ ήταν λίγες στο πρώτο μέρος (όλες μοιράστηκαν στη δεύτερη περίοδο), στο οποίο ο Σλούκας έπαιξε 13 λεπτά για να πάρει μόλις ένα σουτ, την ίδια ώρα που οι Βαυαροί είχαν εκτελέσει 13 δίποντα και 15 τρίποντα. Στο φινάλε του αγώνα οι Πειραιώτες είχαν 10/25 τρίποντα (40%) και 19 τελικές πάσες για 12 λάθη, ενώ δεν δέχθηκαν περισσότερα από τέσσερα καλάθια από παίκτη της Μπάγερν. Οι Γερμανοί δεν εχουν παίκτη σαν τον Σλούκα, τον Λάρκιν, τον Τζέιμς, έναν high-volume σκόρερ, ακόμη κι έτσι όμως η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν αρκετά καλή.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ / ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ / ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Δεν ξεκίνησε καλά το ματς ο Ολυμπιακός, δεν είχε ρυθμό στην επίθεση, δεν βρήκε σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, όμως και η Μπάγερν δεν έκανε κάτι περισσότερο. Το σκορ ήταν πολύ χαμηλό (3-2) στο πρώτο τετράλεπτο, οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να σκοράρουν με τον Πρίντεζη και τον ΜακΚίσικ, η άμυνα των Βαυαρών ήταν πολύ αποτελεσματική και όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, το 17-10 της πρώτης περιόδου κολάκευε τους ερυθρόλευκους που δεν είχαν ούτε... μισή ασίστ!

Η Μπάγερν πήγε στο +10 (25-15) με ένα γρήγορο 6-0 μετά από timeout στο 14', η διαφορά έφτασε και τους 12 πόντους (30-18) από τρίποντο του Μπρέι στο 16', όμως η είσοδος του Λαρεντζάκη έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό και τα δικά του σουτ μαζί με εκείνα του Βεζένκοβ ροκάνισαν τη διαφορά πριν ο ΜακΚίσικ σκοράρει γκολ-φάουλ για το 32-31 στην εκπνοή του Α' μέρους.

Με τον Σλούκα να συνεχίζει να δίνει έμφαση στη δημιουργία και τους Έλις - Πρίντεζη να σκοράρουν, ο Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να παίρνει μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (34-38) στο 23' και να παίζει πλέον με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Οι συνεργασίες του Σλούκα με τον Μάρτιν ήταν όμορφες, ο Έλληνας γκαρντ πέτυχε τους πρώτους του πόντους με βολές στο 28' για το 43-53 και όλα είχαν αρχίσει να λειτουργούν καλά για τους Πειραιώτες και στις δύο άκρες του παρκέ.

Ο Μπαρτζώκας δεν είχε, ελλείψει του Σπανούλη, δεύτερο δημιουργό και αναγκάστηκε να στηριχθεί περισσότερο απ' όσο θα ήθελε στον Σλούκα, τον βοήθησε όμως έτσι να βρει ρυθμό και να βοηθήσει την ομάδα του. Στα δικά του χέρια πήγαινε συνεχώς η μπάλα, από τα δικά του χέρια προέκυπταν συνεχώς ρήγματα στην άμυνα της Μπάγερν, με τον Ολυμπιακό να παίρνει εύκολα τη νίκη και τον νέο ηγέτη του να παίζει όλο το δεύτερο μέρος χωρίς να πάρει ούτε μισή ανάσα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο, Πισάρο, Περούγκα

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-10, 32-31, 49-58, 68-82

ΜΠΑΓΕΡΝ (Τρινκέρι): Γοάιλερ-Μπαμπ 3 (1), Μπάλντουιν 7 (3/7 σουτ), Μπρέι 8 (3/9 σουτ), Ρέινολντς 7 (3/7 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Τόμας 10 (1), Λούτσιτς 11 (2), Τζέντοβιτς 8 (2), Αμέιζ 3, Τζόνσον 7, Σίσκο 4 (7 ασίστ), Γκραντ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάρισον 9 (3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Λαρεντζάκης 13 (2/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα), Σλούκας 7 (1/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μάρτιν 13 (5/7 δίποντα, 3/6 βολές, 4 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 12 (2/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Πρίντεζης 12 (4/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 10 (2), Τζένκινς, Έλις 3 (6 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 3 (0/6 τρίποντα)

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπάγερν: 18/32 δίποντα, 8/21 τρίποντα, 8/13 βολές, 26 ριμπάουντ (23 αμυντικά - 3 επιθετικά), 16 ασίστ, 8 κλεψίματα, 13 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 19/34 δίποντα, 10/25 τρίποντα, 14/21 βολές, 31 ριμπάουντ (24 αμυντικά - 7 επιθετικά), 19 ασίστ, 9 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 2 λάθη

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ