ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ματς της ζωής του έκανε ο Νίκολα Μιλουτίνοβ στη Βαρκελώνη και μαζί δύο ατομικά ρεκόρ. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα.

Το βράδυ που ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντί του μια φροντ λάιν με τους Κρις Σίνγκλετον, Άντε Τόμιτς, Κέβιν Σεραφέν, Αρτέμ Πούστοβι, το ίδιο βράδυ ο Νίκολα Μιλουτίνοβ διέλυσε τα κοντέρ, έκανε ατομικό ρεκόρ σε ριμπάουντ και αξιολόγηση και οδήγησε την ομάδα του στην τέταρτη εκτός έδρας νίκη της και την όγδοη φετινή σε 13 αγώνες στη EuroLeague 2018/19.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στηρίχθηκε στους Γουίλιαμς-Γκος, Σπανούλη, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου, Πρίντεζη, ΛεΝτέι, Μιλουτίνοβ, κοιτάζει ήδη το ματς της Πέμπτης με τη Γκραν Κανάρια και ελπίζει πως η Αναντολού Εφές θα ηττηθεί στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ για να πατήσουν οι Πειραιώτες στην τέταρτη θέση της regular season. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του coach Μπλατ.

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (starter)

Αστόχησε σε λέι-απ στο τέταρτο λεπτό, στην επόμενη φάση έκανε λάθος πάσα προς τον Σπανούλη, όμως ο Μπλατ τον κράτησε στο παρκέ καθώς ο Αμερικανός έκανε καλή δουλειά στο ριμπάουντ. Στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου έβαλε τρίποντο για το 14-17, στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν ήταν ιδιαίτερα ενεργός στην επίθεση, όμως προς τα τέλη της έκλεψε μια μπάλα και σκόραρε έστω και με δυσκολία λέι-απ στον αιφνιδιασμό. Στο 31' έβαλε ανοιχτό τρίποντο για το 48-58, συνολικά ήταν θετικός, όμως πρέπει να κάνει κάτι περισσότερο, να πάρει λίγο από το βάρος που έχει στις πλάτες του (στο κομμάτι του σκοραρίσματος) ο Σπανούλης, ειδικά σε βραδιές σαν κι αυτή που ο Στρέλνιεκς είναι ακίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 2/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 13 ranking σε 32:47

4. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

Πάτησε παρκέ στο έβδομο λεπτό, είχε τρομερή ενέργεια, δεν είχε όμως αποτελεσματικότητα. Στην άμυνα έκανε πολύ καλή δουλειά, αν είχε γλιτώσει και το φάουλ στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου δεν θα είχε φορτωθεί με δεύτερο (ο Οριόλα αστόχησε στις βολές). Έπαιξε 16 λεπτά, δεν σκόραρε, αλλά από τη στιγμή που η ομάδα του πήρε το θετικό αποτέλεσμα, δεν μπορεί να κριθεί με μεγαλύτερη αυστηρότητα.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, -2 ranking σε 16:07

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Αστόχησε στο πρώτο σουτ του αγώνα από τα τέσσερα μέτρα, βρήκε σίδερο από την ίδια θέση δύο επιθέσεις αργότερα, είδε την άμυνα της Μπαρτσελόνα να του δίνει το τρίτο σουτ και αυτό το έβαλε, ένα τρίποντο από την κορυφή. Έβαλε και δεύτερο σχεδόν από την ίδια θέση με τη βοήθεια του ταμπλό για το 8-10 στο έκτο λεπτό, έπαιξε όμως εννέα λεπτά στο πρώτο μέρος και ήταν πολύ άστοχος, ενώ δεν έδωσε βοήθειες στο κομμάτι της δημιουργίας. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με το τρίτο του τρίποντο για το 30-35, πήρε αρκετά σουτ σε τέλη επιθέσεων, είναι ίσως ο μοναδικός που δεν έχει πρόβλημα να εκτελέσει ξανά και ξανά "σκοτωμένες" επιθέσεις, συνολικά όμως ήταν θετικός κι ας δείχνει η στατιστική του το αντίθετο. Δεν έκανε λάθος για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια και 155 αγωνες στη EuroLeague, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ .

Τα στατιστικά του: 14 πόντοι, 1/4 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 9 ranking σε 21:49

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ

1:09 πριν το τέλος του πρώτου μέρους τον είδαμε για πρώτη φορά στο παρκέ, σε σχήμα με τους Τουπάν - Πρίντεζη. Ο Λετονός έκοψε έξυπνα, πήρε την πάσα του ΛεΝτέι που είχε ποστάρει τον Τίμα και σκόραρε για το 28-32, έπαιξε ελάχιστα και γύρισε στον πάγκο. Συνεχίζει να βρίσκεται εκτός ροτέισον και θα πρέπει να κάνει κάτι φοβερό για να προσπεράσει κάποιον από αυτούς που βρίσκονται μπροστά του. Ίσως το κακό βράδυ του Τουπάν του δώσει την ευκαιρία να παίξει περισσότερο απέναντι στη Γκραν Κανάρια, καθώς ο Μπλατ έχει δείξει πως είναι δίκαιος προπονητής και δίνει σε όλους ευκαιρίες.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 1 λάθος, 1 ranking σε 1:09

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Δυσκόλεψε πολύ τον Τόμιτς και στις δυο άκρες του παρκέ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, σκόραρε για το 5-7 μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ στο πέμπτο λεπτό, σκόραρε ξανά για το 8-12 στο έβδομο λεπτό με... χορευτική κίνηση απέναντι στον Πούστοβι, γύρισε στο 13' για να κόψει ένα σουτ του Κούριτς, να πάρει επιθετικό ριμπάουντ και να σκοράρει γκολ-φάουλ για το 23-25. Στο ημίχρονο είχε 9/6 σε 11:41 και ήταν μακράν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, πριν έρθει ένα απίθανο διάστημα στις αρχές της τρίτης περιόδου με αμυντικό, επιθετικό ριμπάουντ, κερδισμένα φάουλ, κάρφωμα και τέσσερις βολές. Σε 1:14 είχε 5 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 κερδισμένα φάουλ, στο τέλος της βραδιάς είχε κάνει ατομικό ρεκόρ σε ριμπάουντ (και συνολικά και επιθετικά) και αξιολόγηση απέναντι σε μια φρον-λάιν που έχει τους Τόμιτς, Σεραφέν, Πούστοβι. Και μάλιστα στην έδρα τους! Είναι μαζί με τον Γιαν Βέσελι οι κορυφαίοι ψηλοί της EuroLeague και για πολλούς αυτός είναι ο καλύτερος όλων.

Τα στατιστικά του: 18 πόντοι, 5/8 δίποντα, 8/9 βολές, 14 ριμπάουντ (7 αμυντικά - 7 επιθετικά), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα, 2 λάθη, 36 ranking σε 27:12

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Πραγματικά άφαντος σε 12 λεπτά στο πρώτο μέρος, δεν έδωσε το παραμικρό στον Ολυμπιακό στην επίθεση, δεν δημιούργησε, είχε σημαντικό πρόβλημα στο κυνήγι του Κούριτς. Κι ενώ μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο με κλέψιμο και ασίστ στον Γουίλιαμς-Γκος (τρίποντο για το 48-58), έκανε στην επόμενη φάση λάθος πάσα που οδήγησε σε φάουλ και βολές του Χάνγκα. Έπαιξε πολύ, έκανε μόλις ένα σουτ (!) σε 23 λεπτά κι αυτό σε τέλος επίθεσης, ήταν πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του. Στις άσχημες βραδιές του είναι τουλάχιστον προσεκτικός, διεκπεραιωτικός και αποφεύγει να γίνεται αρνητικός.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, -1 ranking σε 22:54

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Άλλαξε τον Πρίντεζη 52.5" πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, έπαιξε κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος, αστόχησε στο ανοιχτό τρίποντο που εκτέλεσε, πήρε δύο ριμπάουντ και δεν προβλημάτισε τους Καταλανούς. Ίσως πάρει περισσότερο χρόνο απέναντι στη Γκραν Κανάρια, προς το παρόν πάντως δείχνει να είναι συμπληρωματικός στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ranking σε 6:35

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Μπήκε στο ματς με λάθος πάσα (προς τον Σπανούλη), πέτυχε δύο πόντους στα εννέα λεπτά που έγραψε το κοντέρ του στην πρώτη περίοδο, γύρισε στα μέσα της δεύτερης και έμεινε σε αυτό το ένα καλάθι σε 15:27 μέχρι το ημίχρονο. Πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, αλληλοεξουδετερώθηκε με τον Σίνγκλετον, έδειχνε γενικά να μην έχει δύναμη για να διασπάσει την άμυνα των Καταλανών. Στα μέσα της τρίτης περιόδου βγήκε από το ματς με έντονους πόνους στη μέση, έμεινε αρκετή ώρα στον πάγκο, δέχθηκε το μασάζ του ιατρικού team, γύρισε για τα τελευταία λεπτά, αλλά έκανε μία από τις πιο "άνοστες" εμφανίσεις των τελευταίων χρόνων. Ακόμη κι έτσι, η ομάδα του πήρε τη νίκη κι αυτό λέει πολλά.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/5 δίποντα, -0/1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 3 ranking σε 23:37

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Δεν μπήκε καλά στο ματς, είχε μια άσχημη πάσα, ένα έρμπολ τρίποντο από τη δεξιά γωνία, είχε και μια καλή βοήθεια στην άμυνα που έδωσε μια κατοχή στην ομάδα του. Σε οκτώ λεπτά στο δεκάλεπτο δεν σκόραρε, χρειάστηκε να φτάσει στο 18' για να κατεβάσει τη μπάλα, να εκτελέσει και να βάλει τρίποντο για το 26-28 που οδήγησε σε timeout του Πέσιτς. Έβαλε το δεύτερο μακρινό του σουτ για το 30-38 στο 22', ήταν συνολικά θετικός, έτρεξε πολύ, είχε τις καλές και τις άσχημες στιγμές του και κοιτάζει ήδη το ματς με τη Γκραν Κανάρια.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 0/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 1 ranking σε 25:43

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Μπήκε για τα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου, ώστε να δώσει ένα φάουλ, το έδωσε και μετά από εννέα δευτερόλεπτα γύρισε στον πάγκο. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία από τον προπονητή του, που δείχνει πως δεν τον υπολογίζει σε αυτή τη φάση της σεζόν, σε αγώνες αυτής της κρισιμότητας.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Επιστρατεύθηκε στα μέσα της τρίτης περιόδου, έκανε δύο γρήγορα φάουλ, έβαλε όμως ένα σουτάκι από τα τέσσερα μέτρα για το 41-49, συνέχισε με ραβέρσα για το 41-54 και στα 3:30 που έμεινε στο παρκέ ήταν όπως πάντα μαχητικός.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 2/2 δίποντα, 1/2 βολές, 1 λάθος, 2 ranking σε 3:30

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Μπήκε στο ματς στα τέλη της πρώτης περιόδου, βρήκε απέναντί του τον πολύ ψηλότερο Πούστοβι, δυσκολεύθηκε στην εκτέλεση, μπήκε όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο με γκολ-φάουλ για το 18-20 μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ. Συνέχισε με κατά μέτωπο επίθεση για το 18-22, όμως ο Μπλατ τον τράβηξε στον πάγκο και προτίμησε να βγάλει το πρώτο μέρος με τον Μιλουτίνοβ. Έκανε τρεις φορές βήματα πριν συμπληρώσει δεκάλεπτο συμμετοχής, έκανε και τέταρτη φορά το ίδιο λάθος, ακόμη κι έτσι όμως έδωσε σημαντική βοήθεια στο σκοράρισμα με μόλις πέντε εκτελεσμένα σουτ.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4/5 βολές, 3 ριμπάουντ 1 ασίστ, 4 λάθη, 11 ranking σε 18:28

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ