EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Το σημερινό ματς μου έδωσε μια καλή εικόνα για το τι χρειαζόμαστε"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Χωρίς φίλτρα μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από την ήττα του Ολυμπιακού από την Άλμπα Βερολίνου. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στις αδυναμίες της ομάδας του και στη συνέχεια της δύσκολης φετινής σεζόν.

Το ματς με την Άλμπα Βερολίνου για τη 19η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague 2019/20 δεν κύλησε όπως το είχε στο μυαλό του, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν γύρισε στον Ολυμπιακό για να κάνει θαύματα. Γύρισε για να δουλέψει σκληρά και αυτό ελπίζει ότι θα κάνουν και οι παίκτες του από εδώ και στο εξής, αν και όπως εξήγησε τα προβλήματα είναι σημαντικά και το έλλειμα ταλέντου σε συγκεκριμένα κομμάτια πολύ μεγάλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

" Νομίζω πως δεν έγινε κάτι απρόσμενο απόψε. Η ομάδα μας είναι φτωχή αμυντικά, παρόλα αυτά παλέψαμε σκληρά για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και δεν μπορώ να έχω παράπονο. Ξεκινήσαμε το ματς έχοντας δώσει έμφαση στο πλάνο μας, δεν έπρεπε να τους κάνουμε να νιώσουν άνετα στο σουτ. Πρόκειται για εξαιρετική ομάδα σε αυτόν τον τομέα. Μας έβαλαν 9/14 τρίποντα στο πρώτο μέρος, παρά το γεγονός ότι ο στόχος μας ήταν να μην τους το επιτρέψουμε. Σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού αποτύχαμε. Αν δείτε τα στατιστικά, θα δείτε πως υπήρχε ισορροπία και σε κάποιες κατηγορίες ήμασταν καλύτεροι. Με εξαίρεση τα τρίποντα, όπου είχαν 56%.

Το πρόβλημά μας ήταν αμυντικό, κάτι που δεν είναι νέο. Είχαμε την επιθυμία να πασάρουμε τη μπάλα και να παίξουμε ομαδικά, αυτός ήταν ο δεύτερος στόχος μας γιατί ο Ολυμπιακός είναι από τις τελευταίες ομάδες της EuroLeague στις ασίστ. Στα τελευταία δύο ματς είχαμε 22 και 23 ασίστ που είναι καλά νούμερα. Δεν μπορώ να παραπονεθώ για τον τρόπο που παίξαμε. Έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το ματς, όμως όλοι μπορούν να νικήσουν τους πάντες. Τελικά παίξαμε στο δικό τους παιχνίδι, αυτό είναι το συμπέρασμά μου.

Κάναμε κάποια παιδαριώδη λάθη αλλά δεν ήθελα να πιέσουμε τους παίκτες. Θέλουν ενθάρρυνση. Η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά, οι μεγάλες νίκες ήρθαν εκτός έδρας. Αυτό για να το μεταφέρεις σε κάποιους νέους, χρειάζεται ένα διάστημα. Ακούστε, μια ομάδα που έχει κάνει δέκα αλλαγές και τρεις προπονητές, έχει τέτοια φυσιολογικά ζητήματα. Αν υπάρχει μια συνταγή, είναι να έχεις έναν κορμό παικτών. Οι προπονητές δεν θέλουν να αλλάζουν παίκτες, σε αντίθεση με τον κόσμο και τους δημοσιογράφους. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί τη διαφορετική οδό εξ' ανάγκης. Εχω κι εγώ την άποψη ότι το καλοκαίρι είναι το 50% του τι θα καταφέρεις μέσα στη χρονιά και είναι δεδομένο ότι δεν τα κατάφερε η ομάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Έχει γίνει μια αξιοσέβαστη προσπάθεια, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε κενά. Θέλουμε να αλλάξουμε τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία και είμαι αισιόδοξος, γι' αυτό είμαι εδώ. Δεν είδα κάτι που δεν περίμενα, είχα μελετήσει την ομάδα, έχει δυνατότητες και αδυναμίες. Ποτέ δεν καταφέρομαι εναντίον παικτών, αν όμως δείτε τη στατιστική, θα δείτε μερικά -20 στην κατηγορία +/-. Αν εξαιρέσεις τον Σπανούλη, ο χρόνος συμμετοχής μοιράστηκε. Δεν μπορείς να πας πουθενά με τέσσερις παίκτες, πρέπει να πιστέψουμε ότι έχουμε 8-9 κι αν δεν έχουμε, να τους κάνουμε να το πιστέψουν και οι ίδιοι. Είχαμε αριθμό ασίστ για νίκη, στο τέλος ήμασταν λίγο κουρασμένοι. Στην επίθεση λειτουργήσαμε πάνω-κάτω όπως θέλουμε να λειτουργήσουμε στο μέλλον. Στην άμυνα αποτύχαμε τελείως.

Υπάρχει ένα δεδομένο, το πόσους παίκτες έχεις. Δεν εχω την αίσθηση ότι δεν είχαμε διάθεση να παίξουμε άμυνα. Υπάρχουν συγκεκριμένες αδυναμίες ατομικά, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι για να χτίσεις μια καλή ομάδα, απαιτείται χρόνος. Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ καλοί περιφερειακοί εναντίον του Ολυμπιακού πέτυχαν πολλούς πόντους. Όποιος ξέρει μπάσκετ, καταλαβαίνει ότι είναι και θέμα αμυντικών συνεργασιών. Δεν θέλω να πω τίποτα για το παρελθόν και το πως δούλεψε η ομάδα, θέλω όμως να πω ότι ο κ. Κεμζούρα είναι ένας τζέντλεμαν και καλός προπονητής.

Στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι, το είπα και πριν από το ματς. Η EuroLeague γρήγορα σε προσγειώνει. Επαναλαμβάνω ότι η επόμενη προπόνηση και ο επόμενος αγώνας είναι οι στόχοι μας. Δεν διάλεξα τους παίκτες, αλλά από τη στιγμή που αποφάσισα να έρθω τώρα και όχι το καλοκαίρι, δεν μπορώ να ψάχνω δικαιολογίες. Προφανώς έχουν φύγει δύο παίκτες εδώ και λίγες μέρες, θα δούμε την αγορά με τη διοίκηση. Είχαμε δύο μέρες προπόνησης και δύο αγώνες, δεν μπορούσαμε να πάρουμε αποφάσεις τώρα. Το σημερινό ματς πάντως που έδωσε μια καλή εικόνα για το τι χρειαζόμαστε.

Οι πρόεδροι έχουν μεγάλο κίνητρο για να ξαναγίνει ο Ολυμπιακός μεγάλο. Είναι λογικό κάποιες ομάδες να έχουν πτώσεις. Είμαι εδώ για να σχεδιάσουμε το μέλλον. Παίκτες και προπονητές έρχονται και φεύγουν, ο οργανισμός όμως και οι ιδιοκτήτες είναι αυτοί. Ο κόσμος και οι ιδιοκτήτες έχουν αποδείξει πράγματα. Τώρα πρέπει να είμαστε λίγο πιο ήρεμοι, αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό, έχει συμβεί σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Θα δούμε τι αδυναμίες έχει η ομάδα, είμαι πραγματικά πολύ αισιόδοξος. Αυτή η ήττα από την Άλμπα, είναι πολύ διδακτική".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ