ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλατ: "Ελλάδα, η μητέρα των σπορ"

Μπλατ: "Ελλάδα, η μητέρα των σπορ"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ σημείωσε την προσφορά της Ελλάδας στον αθλητισμό, ενώ κατά την διάρκεια του νέου ντοκιμαντέρ της EuroLeague "The Journey" δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πορεία του Ολυμπιακού.

Η EuroLeague δημοσίευσε το νέο της ντοκιμαντέρ και ο Ντέιβιντ Μπλατ, στον οποίο μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι Δημήτρης Ιτούδης, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Πάμπλο Λάσο, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν και όσα υποστήριξε ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο 59χρονος Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην Ελλάδα τονίζοντας πως "είναι ξεχωριστό μέρος. Η Ελλάδα είναι η μητέρα των σπορ, τι παραπάνω να ζητήσεις από αυτό;".

Ο έμπειρος κόουτς νωρίτερα είχε μιλήσει για την απόφασή του να μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού λέγοντας πως " όταν είχα την ευκαιρία να δουλέψω στον Ολυμπιακό ήταν πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη η απόφαση. Γνώριζα τον οργανισμό για πολλά χρόνια και από την πλευρά των φιλάθλων, αλλά και από την πλευρά των ανταγωνιστών. Αμέσως κατάλαβα πως θα ήθελα να είμαι μέρος ενός οργανισμού σαν αυτού και να να εξελιχθώ. Πιστεύω πως υπάρχουν δύο σχολές προπονητών. Αυτοί που έχουν ένα σύστημα και εκείνοι που το κάνουν πιο προσωπικό και προσαρμόζονται στις ικανότητες των παικτών. Εγώ ανήκω περισσότερο στην δεύτερη σχολή. Ο προπονητής πρέπει να είναι ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, ανθρωπολόγος και κάποιες φορές δυστυχώς πρέπει να είναι εγκληματολόγος. Σίγουρα πρέπει να είναι δάσκαλος και πάνω από όλα αυτά πρέπει να είναι άνθρωπος. Πρέπει να καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι σέβεται και να εκτιμά τους άλλους ανθρώπους".

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέφερε: "Ζούμε σε έναν κόσμο άρνησης, αλλά αν δεν είσαι πρόθυμος να δουλέψεις και να ξεπεράσεις τα σκαμπανεβάσματα, δεν είσαι ρεαλιστής. Ξέρω πού είμαστε αυτή την στιγμή και νιώθω ότι έχω μία καλή ιδέα για το πού μπορούμε να φτάσουμε. Μεταξύ αυτών των δύο υπάρχει μακρύς δρόμος".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ