ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλατ για Σπανούλη: "Παραμένει ο ηγέτης του Ολυμπιακού, θα δείτε διαφορετικά πράγματα από εκείνον"

Μπλατ για Σπανούλη: "Παραμένει ο ηγέτης του Ολυμπιακού, θα δείτε διαφορετικά πράγματα από εκείνον"

Ο Ντέιβιντ Mπλατ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Χίμκι κι έβγαλε το καπέλο του στον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της EuroLeague νίκησε στη Μόσχα την Χίμκι και ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της ομάδας του , ενώ αναφέρθηκε στον Βασίλη Σπανούλη τονίζοντας μεταξύ άλλων πως "είναι ένας από τους ελάχιστους κορυφαίους όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και αξίζει αυτόν τον τίτλo".

"Είπα πριν το παιχνίδι και το έχω επαναλάβει σε πολλές περιπτώσεις στην καριέρα μου… Το να έχεις τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας είναι μερικές φορές αβαντάζ για τη φιλοξενούμενη ομάδα. Υπάρχει μια δυναμική σε ψυχολογικό επίπεδο σε αυτό το σενάριο και απόψε ήταν γεγονός. Χρησιμοποιήσαμε αυτό το αβαντάζ με τον σωστό τρόπο. Παίξαμε πραγματικά πολύ καλό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ, σε άμυνα και επίθεση. Η Χίμκι είναι ποιοτική ομάδα και θα κερδίσει πολλά παιχνίδια φέτος, με την ομάδα που έχει και το προπονητικό επιτελείο. Το ότι κερδίσαμε εδώ στην πρεμιέρα της EuroLeague είναι κάτι πολύ θετικό", είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια του ζητήθηκε να αναφερθεί στο γεγονός πως η Χίμκι πήρε μόλις δύο πόντους από τους παίκτες που μπήκαν στον αγώνα από τον πάγκο:

"Δεν το γνώριζα, αλλά είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Είχαμε ένα πλάνο για τον αγώνα και οι παίκτες μας παρέμειναν εξαιρετικά πιστοί σε αυτό. Μου είναι αρκετά οικείοι πολλοί παίκτες της Κίμκι από την Κίμκι λόγω των ετών που περάσαμε μαζί στην Εθνική ομάδα της Ρωσίας. Ακόμη έχω κοουτσάρει στο παρελθόν τον Μάλκομ (Τόμας) στην Μακάμπι. Αλλά παρότι τους γνώριζα, ο Σβεντ σκόραρε 34 πόντους… Οπότε τι να πω… Θεωρώ πως οι παίκτες μας έκαναν σπουδαία δουλειά πάνω στους υπόλοιπους παίκτες της Χίμκι και αυτό αντανακλά στον εξαιρετικά μικρό αριθμό πόντων που πήρε από τον πάγκο η αντίπαλός μας".

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε για τον ρόλο του Βασίλη Σπανούλη κι έβγαλε το καπέλο του στον αρχηγό της ομάδας του: "Το σπουδαίο του να κοουτσάρεις τον Βασίλη έχει να κάνει με την προσωπικότητά του. Καταλαβαίνει τι πρέπει να γίνεται για την ομάδα. Αυτή είναι μια νέα ομάδα, διαφορετική, μια ομάδα με περισσότερη νεανικότητα. Δεν θεωρώ πως ο ρόλος του έχει αλλάξει. Παραμένει ηγέτης. Έχει αλλάξει με το πώς πρέπει να μοιράσουμε τις ευθύνες για το τι συμβαίνει στο παρκέ. Και να μην βρίσκεται μονίμως το βάρος στους ώμους του και να του ζητάμε να κάνει πράγματα που ενδεχομένως να μην αρμόζουν στα χρόνια που υπηρετεί αυτή την ομάδα. Αλλά λόγω της προσωπικότητάς του και της θέλησής του να παίζει μπάσκετ και να κερδίζει, ανεβάζει τους άλλους παίκτες… Θα δείτε κάποια διαφορετικά πράγματα, αλλά όχι επειδή είναι λιγότερο αποτελεσματικός ή σπουδαίος. Είναι ένας από τους ελάχιστους κορυφαίους όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και αξίζει αυτόν τον τίτλο".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ