EUROLEAGUE

Μπλατ: "Ο Τίμα δεν έπαιξε γιατί δεν υπήρχε ανάγκη για μεγάλο ροτέισον"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αφού εξήγησε γιατί δεν χρησιμοποίησε τον Γιάνις Τίμα, ο Ντέιβιντ Μπλατ αποθέωσε τον Κώστα Παπανικολάου και τον Σάσα Βεζένκοβ για τις εμφανίσεις τους στα τελευταία ματς του Ολυμπιακού.

Δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο χαρούμενος ο Ντέιβιντ Μπλατ το βράδυ της Πέμπτης (17/1), μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί της Χίμκι για τη 19η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19. Ο Κώστας Παπανικολάου συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ επέστρεψε στη δωδεκάδα της ομάδας του, ο Σάσα Βεζένκοβ έδειξε γιατί είναι το παράδειγμα για κάθε παίκτη και ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός βρήκε μια καλή ευκαιρία για να τους αποθεώσει, εξηγώντας παράλληλα γιατί δίπλα στο όνομα του Γιάνις Τίμα μπήκε ένα ακόμη DNP (Did Not Play).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ:

" Η ομάδα μας ήξερε τη σημασία του αγώνα μπήκε στο ματς αποφασισμένη να κρατήσει την έδρα της. Το επίπεδο της άμυνας ήταν πολύ υψηλό, όπως το χρειαζόμασταν. Σουτάραμε καλά, με αριθμούς που οδηγούν συνήθως σε υψηλά σκορ, όμως το πρόβλημα ήταν πως κάναμε πολλά λάθη. Γι' αυτό και πήγαμε τελικά σε χαμηλό σκορ. Η Χίμκι έχει καλά αποτελέσματα τελευταία, έχει καλό προπονητή, οπότε αυτή ήταν μια καλή νίκη για εμάς.

Είναι δύσκολο να παίζουν 12 παίκτες σε κάθε ματς. Δεν είναι εύκολο κι ας το έχουμε κάνει σε προηγούμενα παιχνίδια. Δεν νομίζω ότι ο Αξέλ Τουπάν κι ο Γιώργος Μπόγρης έπαιξαν πολλά λεπτά απόψε. Ήταν ένα από αυτά τα ματς με το χαμηλό τέμπο, οπότε δεν υπήρχε μεγάλη ανάγκη για μεγαλύτερο ροτέισον από την πλευρά μας. Τώρα σκεφτόμαστε πρώτα τον Χολαργό και στη συνέχεια τη Φενέρμπαχτσε. Μέχρι εκεί. Αν κοιτάξω πίσω, θα σας πω ότι με μία ακόμη νίκη θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα.

Ο Παπανικολάου παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου και στις δύο άκρες του παρκέ! Δεν μου προκαλεί έκπληξη, διότι είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Τα καταφέρνει χωρίς να παίρνει πράγματα από τους συμπαίκτες του, κάνει αυτά που κάνει με τον δικό του τρόπο. Δεν επισκιάζει κανέναν. Ο λόγος των λίγων λεπτών των Τουπάν - Τίμα είναι η εικόνα του Κώστα, που παίρνει αρκετές από τις δικές τους ευκαιρίες να προσφέρουν. Όλα αυτά, πάντως, δεν έχουν σημασία για τη συνέχεια, όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους στο μέλλον. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, δείτε τι έκανε απόψε ο Σάσα Βεζένκοβ. Μας βοήθησε πραγματικά απέναντι στον Προμηθέα, απόψε έκανε τρομερό ματς, μετά από ένα διάστημα στο οποίο δεν έπαιζε καθόλου. Ένας επαγγελματίας παίκτης πρέπει να είναι πάντα έτοιμος για να βοηθήσει όταν έρθει η δική του ώρα".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ