EUROLEAGUE

Μπλατ: "Σπουδαία τα plays του Σπανούλη, αλλά..."

Μπλατ: "Σπουδαία τα plays του Σπανούλη, αλλά..."

Η σπουδαία εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη δεν ήταν αρκετή για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπως παρατήρησε και ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε ( 65-64) απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην 22η "στροφή" της EuroLeague, στάθηκε στην απόδοση του Βασίλη Σπανούλη, αλλά τόνισε πως "υπάρχουν κι άλλα πράγματα που και άλλοι παίκτες θα έπρεπε να είχαν κάνει", ενώ αναφέρθηκε και στον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

"Συγχαρητήρια στην Μακάμπι. Προφανώς είναι ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε λήξει υπέρ και της μίας ομάδας και της άλλης. Έκαναν μια καλή φάση περισσότερη από εμάς και κέρδισαν. Το ότι παίξαμε εδώ ήταν σπουδαία εμπειρία για εμένα, τους φιλάθλους, τους παίκτες. Ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός αγώνας. Έγινε σκληρή μάχη. Οι ομάδες δεν σούταραν με καλά ποσοστά λόγω των αμυνών και της πίεσης λόγω της κατάστασης. Μερικές φορές η μπάλα μπαίνει για εσένα και ο αντίπαλος χάνει το σουτ, άλλες το βάζει ο αντίπαλός σου και το χάνεις εσύ", είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακός, ο οποίος στη συνέχειας ρωτήθηκε για το αν θυμάται κάποιο αγώνα στο παρελθόν που να είχε παρόμοια εξέλιξη για την ομάδα του:

" Πριν μερικούς μήνες παίξαμε με την Φενέρμπαχτσε στην έδρα μας και έγινε το ίδιο πράγμα. Είχαμε την τελευταία επίθεση και έγινε παρόμοιο σουτ, από παρόμοια απόσταση και το χάσαμε. Και χάσαμε και εκείνο το παιχνίδι. Οπότε είναι στο μακρινό παρελθόν που θυμάμαι ένα τέτοιο παιχνίδι. Έχω ζήσει πολλά τέτοια παιχνίδια στη ζωή μου. Κάποια τελείωσαν χαρούμενα για εμένα, κάποια όχι. Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Απόψε είδατε δύο καλές ομάδες που πραγματικά ανταγωνίστηκαν".

Για το αν περίμενε την... έκρηξη του Βασίλη Σπανούλη στην τέταρτη περίοδο, είπε: " Δεν αποτελεί έκπληξη για τους φίλους του μπάσκετ και σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη για εμένα. Έβαλε μεγάλα σουτ και με τον τρόπο που τα έκανε πήρε και την ευθύνη. Και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και μεγάλο για εμάς . Αλλά αν το δούμε γενικά, το παιχνίδι δεν κρίνεται από το ένα σουτ στο τέλος. Ο Σπανούλης έκανε πολλά καλά plays, αλλά υπήρχαν και άλλες καταστάσεις κατά την διάρκεια του αγώνα που ίσως αχρείαστα έγιναν σουτ χωρίς ισορροπία ή χάθηκε η κατοχή της μπάλας. Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε τρία φάουλ να δώσουμε και παρότι είχα δώσει ξεκάθαρη εντολή να τα κάνουμε δεν τα κάναμε και δεχθήκαμε καλάθια. Αυτά είναι οι δύο πόντοι που σου έλειψαν στο τέλος του αγώνα. Όλοι θυμούνται τα σπουδαία plays του Βασίλη, αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα που και άλλοι παίκτες θα έπρεπε να είχαν κάνει».

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε για το αν πιστεύει πως το γεγονός ότι Γιάννης Σφαιρόπουλος γνωρίζει πολύ καλά κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού είχε την σημασία του: "Όχι. Απλώς η Μακάμπι έπαιξε πολύ καλή άμυνα και αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι ο κόουτς ξέρει κάποιους παίκτες. Ο Πρίντεζης πήρε τα σουτ, προφανώς ο Σπανούλης σκόραρε… Ο Παπανικολάου προερχόταν από τραυματισμό και δεν είχε παίξει τις δύο τελευταίες εβδομάδες . Όλα αυτά δεν είχαν να κάνουν με το ότι τους γνωρίζει καλά ο Γιάννης , ο οποίος παρεμπιπτόντως κάνει εξαιρετική δουλειά εδώ! Είναι πολύ καλό αυτό για την Μακάμπι και τον συγχαίρω για αυτό".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ