ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλατ: "Fake news το πρόβλημα του Σπανούλη"

Μπλατ: "Fake news το πρόβλημα του Σπανούλη"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε γα τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ούνικς Καζάν και παρότι δεν είναι...fan του - "δανείστηκε" μία φράση του Ντόναλντ Τραμπ για να απαντήσει σε όσους χάθηκαν στη μετάφραση και πίστεψαν πως ο Βασίλης Σπανούλης αντιμετωπίζει πρόβλημα στην καρδιά!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είπε πολλά πολλά και ενδιαφέροντα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον "μικρό" τελικό του "Gomelsky Cup", καθώς δεν στάθηκε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και στο πώς ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ούνικς Καζάν . Ο 59χρονος Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής μίλησε για την επιστροφή του στη Μόσχα, τον καλό του φίλο Δημήτρη Πρίφτη και χρησιμοποίησε μία φράση του Ντόναλντ Τραμπ, για όσους μπέρδεψαν την λέξη "health" (υγεία) με την λέξη "heart" (καρδιά) κι έγραψαν πως ο Βασίλης Σπάνουλης αντιμετωπίζει πρόβλημα στην καρδιά .

"Πριν μιλήσω για το παιχνίδι θα ήθελα να ευχηθώ στον κόουτς Πρίφτη καλή τύχη και να έχει μια σπουδαία σεζόν. Έχουμε δουλέψει μαζί και είμαστε πολλά χρόνια φίλοι. Ήταν χαρά μου να έχω την ευκαιρία να βρεθώ μαζί του και σίγουρα αυτή η φιλία θα συνεχιστεί", είπε αρχικά ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Σχετικά με το παιχνίδι, χρησιμοποίησα στο τάιμ άουτ μια διάσημη ρωσική έκφραση. Τους είπα «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Δεν μπορούσαμε να 'αντέξουμε' να χάσουμε την ελπίδα μας σε μια δύσκολη κατάσταση. Τελικά καταφέραμε να κρατηθούμε και να κερδίσουμε το ματς. Και οι δύο ομάδες έχουν απουσίες. Ειδικά για εμάς το να παίζουμε παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο χωρίς τους Σπανούλη και Παπανικολάου και χωρίς τον Τουπάν από το δεύτερο μέρος και μετά λόγω τραυματισμού , είναι δύσκολο. Όμως, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τέτοιες καταστάσεις γιατί θα προκύψουν κατά την διάρκεια της σεζόν. Ελπίζω και οι δύο ομάδες να έχουμε σύντομα όλους τους παίκτες κοντά μας στο ξεκίνημα της σεζόν και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δυσαρέστησα αρκετούς ανθρώπους στην προετοιμασία όταν είπα πως δεν με νοιάζουν οι νίκες και οι ήττες στα φιλικά".

Για την επιστροφή του στην Ρωσία, είπε: "Για εμένα ήταν πολύ ιδιαίτερο το ότι ήμουν εδώ. Είναι κάτι κοντά στην καρδιά μου και σημαίνει πολλά να είμαι εδώ με τους ανθρώπους από την Ρωσία, με όλη την ιστορία που έχουμε μαζί. Και ειδικά το να βρίσκομαι στο τουρνουά του σπουδαίου Γκομέλσκι είναι τιμή μου. Είναι ένα ζεστό και ιδιαίτερο συναίσθημα για εμένα, το να είμαι μέρος όλου αυτού και μέρος αυτής της ιστορίας. Ο Ολυμπιακός είναι περήφανος και νιώθει τιμή που μπόρεσε να αποδώσει τον σεβασμό του σε αυτό τον σπουδαίο άνθρωπο".

Επίσης, αναφέρθηκε στον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος λέγοντας πως "με την εμπειρία μου ως προπονητής έχω να πω πως δεν πρέπει να υπερβάλεις μετά από ένα κακό παιχνίδι. Είναι πολύ σπουδαίος παίκτης για εμάς και αν εκείνος ή κάποιος άλλος παίκτης κάνει ένα άσχημο παιχνίδι δεν πρέπει να αντιδράς άσχημα. Αυτό δείχνει πως δεν πιστεύεις τον παίκτη ή ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση σε αυτό που κάνεις μαζί του. Τέτοιος προπονητής είμαι. Και πιστεύω πάρα πολύ στον Νάιτζελ (Ουίλιαμς-Γκος) και προφανώς με τον τρόπο που έπαιξε στα περισσότερα pre-season παιχνίδια και με τον τρόπο που έπαιξε σήμερα, το απέδειξε... ".

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ έλυσε και μία παρεξήγηση που δημιουργήθηκε στην Ρωσία. Ο προπονητής του Ολυμπιακού το Σάββατο (29/) αναφερόμενος στους λόγους απουσίας του Σπανούλη από το "Gomelsky Cup" είπε πως αντμετωπίζει ένα "μικρό πρόβλημα υγείας". Ένας Ρωσος δημοσιογράφος αντί health (υγεία) άκουσε heart (καρδιά) και παραλίγο να δημιουργηθεί θέμα : "Όσον αφορά στον Παπανικολάου δεν ξέρω τι γράφτηκε και τι δεν γράφτηκε... Επίσης, άκουσα πως κάποιος χθες έγραψε ότι είπα πως ο Σπανούλης έχει πρόβλημα καρδιάς και για αυτό δεν ήρθε. Αυτό ποτέ δεν ειπώθηκε. Είναι ανακριβές, είναι λάθος. Θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση από έναν άνθρωπο που δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος αυτή τη στιγμή, τον Ντόναλντ Τραμπ: «Ήταν fake news». Αυτό ποτέ δεν έγινε... Δεν ξέρω καν πως δημιουργήθηκε όλο αυτό!".

Περήφανος για τον Ολυμπιακό

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος από την πλευρά του δήλωσε: "Είμαι περήφανος για την ομάδα μου για τον τρόπο που παλέψαμε όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Ήμασταν πίσω στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και αν δούμε τα στατιστικά είχαμε περισσότερα λάθη από ότι ριμπάουντ. Πολλά πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε και με το μέρος μας, αλλά συνεχίσαμε να παλεύουμε και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη σε μια σκληρή αναμέτρηση".

Ο Δημήτρης Πρίφτης είπε: "Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Ήταν πραγματικά σκληρό για τον επιπλέον λόγο ότι ήταν μπακ του μπακ αγώνας. Ήταν δύσκολο για τους παίκτες και των δύο ομάδων. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στο τέλος στις λεπτομέρειες. Μακάρι να είχαμε κερδίσει αυτό το ματς μόνο και μόνο για ψυχολογικούς λόγους. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πραγματικό κομμάτι της δουλειάς μας, στις επίσημες υποχρεώσεις μας που αρχίζουν σε τρεις μέρες. Αυτό είναι το χειρότερο για εμάς γιατί είχαμε κάποιους παίκτες τραυματίες. Κάποιοι μπήκαν τώρα στην ομάδα και δεν έχουν βρει ρυθμό ακόμα. Έχουμε ένα ταξίδι μπροστά μας, ένα εκτός έδρας παιχνίδι και πολλά πράγματα που μας απασχολούν. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να εστιάσουμε στο επόμενο ματς. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη στο τέλος και του ευχόμαστε ότι καλύτερο για τη φετινή σεζόν".

Ο Εβγκένι Κολέσνικοφ από την πλευρά των παικτών της Ούνικς Καζάν τόνισε πως "το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση, στο καλάθι και αυτό ίσως να μην ήταν τόσο δίκαιο. Παλέψαμε μέχρι το τέλος, αλλά προφανώς κάτι δεν πήγε καλά".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ