EUROLEAGUE

O ΜακΚίσικ στο Sport24.gr: "Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο"

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η "μοναδική ατμόσφαιρα" και το "σπίτι μου". Η εντυπωσιακή εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και οι... παλιοί του Ολυμπιακού. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο Sport24.gr.

Δεν είναι πολλοί αυτοί που στο πρώτο ντέρμπι αιωνίων καταφέρνουν να έχουν επιδόσεις ανάλογες με εκείνες που έγραψε ο Σακίλ ΜακΚίσικ το βράδυ της 3ης Μαρτίου στο ΣΕΦ. Για την ακρίβεια, είναι πολύ λίγοι, κι ως επί το πλείστον παίκτες που έχουν γράψει ιστορία στα ευρωπαϊκά πάρκε.

Ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ όμως μοιάζει σαν έτοιμος από καιρό για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Αρχικά, όσα έκανε πριν από μερικές ημέρες στη Menora Mivtachim Arena του Τελ Αβίβ, εν συνεχεία με την... παράσταση που έδωσε μπροστά στους οπαδούς της νέας του ομάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Στην πρώτη τους κιόλας δια ζώσης γνωριμία (σ.σ.: με τη Βιλερμπάν είχε μείνει εκτός λόγω του ban της EuroLeague).

Το κοντέρ έγραψε 22 πόντους (με 8/11 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 0/1 βολή), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη και 2 μπλοκ σε 33'57'' συμμετοχής. Παρεμπιπτόντως, βρέθηκε στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη του ντέρμπι, δείγμα της εμπιστοσύνης με την οποία τον περιβάλλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Πώς εξηγεί ο ίδιος την ταχύτητα με την οποία... έδεσε το γλυκό; "Να σου πω την αλήθεια, όλα έχουν να κάνουν με την ίδια την ομάδα και τα μέλη της. Νιώθω πολύ οικεία από την πρώτη στιγμή, σαν στο σπίτι μου. Οι συμπαίκτες μου, από πολύ νωρίς, με υποδέχθηκαν με εξαιρετικό τρόπο, με κάνουν να νιώθω όμορφα εδώ και αυτό με βοηθάει να αισθάνομαι πιο άνετα στο γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, αλήθεια στο λέω. Θέλω να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, να παίζουμε σκληρά και να παίρνουμε νίκες" ήταν η αρχική τοποθέτησή του στο Sport24.gr, λίγα λεπτά αφότου είχε υπογράψει τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Σε μια βραδιά που τα καρφώματά του ξεσήκωσαν ουκ ολίγες φορές τους φίλους των ερυθρολεύκων, που -ενδεχομένως να- έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν παίκτη που μιλάει στην... καρδιά τους.

Όταν ρωτήθηκε για την ατμόσφαιρα και τις εντυπώσεις απ' όσα έγιναν στο ΣΕΦ, παραδέχθηκε -δίχως να χρειαστεί δευτερόλεπτο σκέψης- πως "ήταν κάτι μοναδικό, κάτι φανταστικό. Ξέρω πώς είναι τα ντέρμπι σε διαφορετικές χώρες, αλλά δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Το να ζω κάτι τέτοιο, σε αυτά τα επίπεδα, στην EuroLeague, ήταν πολύ διαφορετικό".

Πολλοί μπορεί να μην περίμεναν από τον Σακίλ ΜακΚίσικ να έχει τόσο μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων, τουλάχιστον όχι τόσο γρήγορα. Του αρκούσαν όμως τρεις εβδομάδες προπονήσεων και η αυτοπεποίθηση με την οποία έφτασε στην Αθήνα, ως ο παίκτης που έκανε πράγματα και θαύματα στην Τουρκία με τα χρώματα της Μπεσίκτας. Κάπως έτσι, ένας rookie των ντέρμπι αιωνίων έκανε τη διαφορά, για να επισημάνει πως "η ομάδα έμεινε ενωμένη, είχαμε παιδιά που στα δύσκολα σημεία μάς "τράβηξαν" και βοήθησαν πολύ. Έμπειρους παίκτες, από τέτοιου είδους αγώνες. Δεν είμαι... βετεράνος σε ντέρμπι στην Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι ξέρω να παίζω με αυτόν τον τρόπο, να είμαι επιθετικός και να κυνηγάω κάθε φάση. Στην Τουρκία ήμουν ο ηγέτης της ομάδας, κι αυτό με βοήθησε για να αντιλαμβάνομαι καλύτερα τα πράγματα και να είμαι πιο προετοιμασμένος για αγώνες σαν τον αποψινό (σ.σ.: χθεσινό)".

Το βασικότερο όλων όμως είναι πως "μπορούμε να πάρουμε το εισιτήριο για τα playoffs. Είμαι πολύ αισιόδοξος, όχι μόνο γιατί είμαι έτσι εκ φύσεως, αλλά κι επειδή έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά που είναι μαζί μου στα αποδυτήρια και στο προπονητικό επιτελείο".

Όσο για το επιμύθιο που θα ήθελε να βάλει στην χθεσινή βραδιά; "Ήταν υπέροχη, μία πολύ ιδιαίτερη βραδιά".

Η συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι στην Αναντολού Εφές, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης και μοιάζει αδύνατο να γκρεμιστεί από εκεί. Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο γήπεδο (Sinan Erdem Dome) έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Μπεσίκτας, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του με τους "μαύρους αετούς": 38 πόντοι με 10/11 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 9/11 βολές.

Με τη φόρα που έχει πάρει και την ψυχολογία στα ύψη, μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να ξαναγίνει ο μεγαλύτερος μπελάς για την άμυνα του Εργκίν Αταμάν...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ