EUROLEAGUE

Οι προτάσεις του Ολυμπιακού στον Μπερτομέου για τη EuroLeague 2020/21

ΔΕΙΠΝΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΔΕΙΠΝΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δύο προτάσεις κατέθεσε στον Ζόρντι Μπερτομέου η ΚΑΕ Ολυμπιακός, με στόχο να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η σεζόν 2020/21 στη Euroleague. Εξαιρέσεις και άνθρωποι-"γέφυρες" σε κάθε χώρα.

Η πρεμιέρα της EuroLeague 2020/21 πλησιάζει. Τρεις εβδομάδες έμειναν για την έναρξη της σεζόν, με τον Ζόρντι Μπερτομέου να συμφωνεί με τους παράγοντες των 18 ομάδων πως θα πρέπει να εξαντλούνται τα περιθώρια ώστε να μην κρίνονται αγώνες στα χαρτιά, αλλά εντός των τεσσάρων γραμμών των αγωνιστικών χώρων. Στη συζήτηση που έγινε την Πέμπτη (10/9) τέθηκαν πολλά ζητήματα που χτίζουν λύσεων, με τον Ολυμπιακό να προτείνει στον εκτελεστικό διεθυντή της διοργάνωσης μέτρα που -στη θεωρία τουλάχιστον- μπορούν να βοηθήσουν στην όσο το δυνατόν πιο ομαλή διεξαγωγή της αγωνιστικής περιόδου.

Οι Πειραιώτες πρότειναν, λοιπόν, στον Μπερτομέου να ζητήσει με προσωπική επιστολή από τις κυβερνήσεις κάθε χώρας την εξαίρεση των αποστολών των ομάδων της διοργάνωσης από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Να εξασφαλίσει, δηλαδή, ότι οι 17 ομάδες θα μπορούν για παράδειγμα να μπουν στη Μόσχα για να μην αναβληθεί ή ματαιωθεί ένας αγώνας τους με την ΤΣΣΚΑ ή με τη Χίμκι, ταξιδεύοντας με πτήσεις τσάρτερ για να... κόβουν δρόμο. Ήδη υπάρχουν αγώνες για τους οποίους η EuroLeague αναζητά ουδέτερες έδρες, γεγονός που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μόνιμη λύση στη διάρκεια της σεζόν.

Η δεύτερη πρόταση του Ολυμπιακού στον Μπερτομέου ήταν να τοποθετηθεί σε κάθε χώρα ένας άνθρωπος που θα λειτουργεί ως "γέφυρα" ανάμεσα στη EuroLeague και την κυβέρνησή της. Ένας άνθρωπος που θα φέρνει σε επαφή τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βρίσκονται λύσεις σε συντομότερο διάστημα και να αποφεύγονται χρονοβόρες διαδικασίες. Το σημαντικό είναι πως ανάμεσα στις 18 ομάδες υπάρχει κοινή θέληση για να κυλήσει η σεζόν με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, αγωνιστικές και οικονομικές, μέχρι η κατάσταση να εξομαλυνθεί και να γυρίσουμε σε μια κάποιου είδους κανονικότητα.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ