ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο MVP, οι κολώνες στη ρακέτα κι εκείνοι που έβαλαν το λιθαράκι τους. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού, στη νίκη επί της Αναντολού Εφές για τη 12η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19.

Αυτό το ματς, ήταν ξεκάθαρα τελικός για τον Ολυμπιακό . Από τη στιγμή που οι Πειραιώτες στοχεύουν την τέταρτη (τουλάχιστον) θέση της κανονικής περιόδου, δεν είχαν περιθώριο ήττας στο γήπεδό τους από την Αναντολού Εφές την οποία κυνηγούν στην κατάταξη της EuroLeague 2018/19 .Με τα καλά και τα άσχημα διαστήματά τους, οι ερυθρόλευκοι έριξαν τους Τούρκους στο καναβάτσο ( 88-81 ), τους πλησίασαν στη μία νίκη και θα προσπαθήσουν με δύο νίκες στην τρίτη διαβολοβδομάδα της χρονιάς (Μπαρτσελόνα εκτός, Γκραν Κανάρια εντός έδρας) να τους πιάσουν, αρκεί βέβαια εκείνοι να ηττηθούν στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ.

Αξέλ Τουπάν, Γιώργος Πρίντεζης, Νίκολα Μιλουτίνοβ ήταν οι τρεις που ξεχώρισαν, με τους Σπανούλη, ΛεΝτέι, Παπανικολάου να δίνουν σημαντικές βοήθειες απέναντι στους Τούρκους των δύο γκαρντ που ήταν εντυπωσιακοί. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των αθλητών του Ντέιβιντ Μπλατ.

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (starter)

Μπήκε στο ματς με ωραία δημιουργία για τον Μιλουτίνοβ, αστόχησε στο πρώτο του σουτ, ένα τρίποντο από τη δεξιά πλευρά, λειτούργησε άψογα στη δημιουργία ακόμη κι όταν τον ρόλο του πόιντ γκαρντ είχε ο Σπανούλης. Έδωσε ασίστ στον Παπανικολάου για το 21-8, έγραψε αυτός το 23-8 στον αιφνιδιασμό και στο όγδοο λεπτό πήγε στον πάγκο για τις πρώτες ανάσες. Στο 17' έβαλε το πρώτο του τρίποντο για το 40-33, όταν η Αναντολού Εφές είχε ισορροπήσει το ματς, ήταν θετικός στο πρώτο μέρος, αλλά είχε προβλήματα στην άμυνα και του έλειπε η σταθερότητα στην εκτέλεση. Συνέχισε να βρίσκει σίδερο στις αρχές της τρίτης περιόδου, είτε από μακρινή, είτε από κοντινή-μέση απόσταση και γι' αυτό στο τέλος έμεινε στον πάγκο, καθώς ο προπονητής του προτίμησε να τον προφυλάξει.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 8 ranking σε 19:19

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

Τελευταίος στο ροτέισον των σμολ φόργουορντ, πέτυχε τους πρώτους του πόντους με τρίποντο στο 16' για το 37-30, συνέχισε με βολές, έφτιαξε και ένα πολύ δύσκολο μακρινό δίποντο για το 43-39 όταν όλα έδειχναν να πηγαίνουν προς το μέρος της Αναντολού Εφές. Ο Γάλλος έκανε τρομερή δουλειά στο σκοράρισμα, έγραψε και το 48-41 με τρίποντο από την αριστερή γωνία και σε μόλις πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος πέτυχε εννέα πόντους με τέσσερις προσπάθειες. Επιστρατεύθηκε νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο, στο 32' έβαλε τεράστιο τρίποντο για το 74-73 που ξεσήκωσε το κοινό, στην επόμενη φάση έβγαλε άμυνα μαζί με τον Παπανικολάου και στο φινάλε της βραδιάς ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού κι ας μην το έδειχνε αυτό η αξιολόγηση. Τρομερή η συμβολή του στο ματς, έλειψε πολύ το all-around παιχνίδι του τις προηγούμενες εβδομάδες.

Τα στατιστικά του: 19 πόντοι, 2/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 16 ranking σε 21:44

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Άλλαξε τον Στρέλνιεκς στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης, χρειάστηκε να φτάσει στο 19' για να πετύχει τους πρώτους του πόντους στην αναμέτρηση με ένα εύκολο λέι-απ. Έπαιξε δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος, δεν ξεχώρισε, με τη διαφορά στους επτά στο 32' έπρεπε να πατήσει το γκάζι και το πάτησε. Δεν ήταν σίγουρα η βραδιά του, δεν ήταν όμως αρνητικός. Δείχνει να ψάχνει κι αυτός τον καλό του εαυτό, σε μια σεζόν που θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Έχει την εμπειρία για να βρει τις απαντήσεις και να λειτουργήσει έτσι όπως τον χρειάζεται η ομάδα του.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 3/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, 7 ranking σε 20:27

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ

Μπήκε στο ματς 3:45 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου στη θέση του Πρίντεζη, για να παίξει ως πάουερ φόργουορντ δηλαδή, όμως ένα τετράλεπτο τον είδαμε όλο κι όλο μέχρι το ημίχρονο και μέχρι το φινάλε του αγώνα. Περιμέναμε με αγωνία να δούμε πως θα τον διαχειριστεί ο coach Μπλατ με την επιστροφή του Τουπάν στη δωδεκάδα και τελικά έγινε το αναμενόμενο. Ο Λετονός πέρασε σε διεκπεραιωτικό ρόλο και θα πρέπει να παλέψει πολύ για να ανακτήσει τα πολλά λεπτά που είχε στις πρώτες εβδομάδες της σεζόν.

Τα στατιστικά του: 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 ranking σε 3:49

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα, αφήνοντας τη μπάλα στο καλάθι μετά την ωραία δημιουργία του Γουίλιαμς-Γκος, έβαλε και το δεύτερο με ψύχραιμη προσπάθεια απέναντι στον Ντάνστον. Στο 4' σκόραρε το τρίτο του καλάθι, αυτή τη φορά απέναντι στον Πλάις, σκόραρε και τέταρτο δίποντο για το 14-4 και στο όγδοο λεπτό πήγε στον πάγκο. Στο 15' κάρφωσε τον Ντάνστον για το 32-27, έμεινε εκεί μέχρι το ημίχρονο. Ήταν πεισμωμένος στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως η μπάλα έφτανε πολύ δύσκολα στα χέρια του και όταν έφτανε, έβλεπε δεύτερο παίκτη να πηγαίνει αμέσως πάνω του, κάρφωσε για το 59-63 και στο τέλος της βραδιάς ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του με το απόλυτο στα δίποντα.

Τα στατιστικά του: 15 πόντοι, 7/7 δίποντα, 1/3 βολές, 9 ριμπάουντ (6 επιθετικά), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 24 ranking σε 26:13

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ (starter)

Διάβασε καλά μια φάση στο δεύτερο λεπτό και σκόραρε με τη βοήθεια του ταμπλό για το 6-2, στο πέμπτο έδωσε τη θέση του στον Σπανούλη και στο ένατο γύρισε στη θέση του Γουίλιαμς-Γκος. Στο 9' είχε ένα άστοχο τρίποντο με το σκορ στο 23-10, στο 11' έκανε λάθος πάσα, στην επόμενη φάση όμως ρέφαρε με δίποντο για το 27-15. Έπαιξε στα 13 από τα 20 λεπτά του πρώτου μέρους, ήταν οικονομικός και πολύ μετρημένος στις αποφάσεις του, μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με βολές για το 50-46, έπαιξε πολύ, έβαλε κρίσιμες βολές για το 85-80 που έκρινε το ματς, ήταν θετικός. Χωρίς να εντυπωσιάσει, άλλωστε σπάνια το κάνει ο συγκεκριμένος. Ο Στρέλνιεκς είναι ένας αξιόλογος ρολίστας, δεν είναι σούπερ σταρ, αν βρει το χέρι του από την περιφέρεια όμως θα δώσει τεράστια ώθηση στον Ολυμπιακό.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 3/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 10 ranking σε 23:51

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ (starter)

Τρεις σμολ φόργουορντ είχε ο Μπλατ στη διάθεσή του (Παπανικολάου, Τίμα και Τουπάν), τον Βεζένκοβ επέλεξε όμως για το αρχικό σχήμα. Ο Σάσα μπήκε στο ματς με άστοχο φλότερ, πήρε ένα αμυντικό κι ένα επιθετικό ριμπάουντ και στο τέταρτο λεπτό πήγε στον πάγκο για να δει από εκεί το υπόλοιπο του αγώνα.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 2 ριμπάουντ, -1 ranking σε 3:38

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο τρίτο λεπτό για το 8-2, έβαλε και δεύτερο καλάθι για το 10-2 στα 6:22 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου που οδήγησε σε timeout του Αταμάν. Το τρίτο του δίποντο ήρθε απέναντι στον Μότουμ για το 16-4 στο έκτο λεπτό, όμως δεν συνέχισε να είναι τόσο επικίνδυνος για την άμυνα της Αναντολού Εφές που βρήκε τρόπο να τον περιορίσει. Έκανε, πάντως, σπουδαία δουλειά στο κομμάτι των ριμπάουντ και μάζεψε έξι μέχρι το ημίχρονο, πριν παίξει πιο συντηρητικά στο δεύτερο και γράψει ένα από τα σπάνια double-double του στη διοργάνωση. Ήταν το μόλις ένατο σε 266 αγώνες στη EuroLeague.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 5/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 18 ranking σε 27:49

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αντικατέστησε τον Βεζένκοβ στο τέταρτο λεπτό και στο έβδομο έβαλε τρίποντο από την κορυφή για το 19-8, συνέχισε με δυναμικό τελείωμα για το 21-8 από ασίστ του Γουίλιαμς-Γκος, έτρεξε πολύ στην άμυνα και ήταν αν μη τι άλλο θετικός στα 11:30 που πήρε στο πρώτο μέρος. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με επιθετικό φάουλ όταν έβαλε τη μπάλα στο παρκέ, στο 32' έπαιξε όμως μια μεγάλη άμυνα την ώρα που ο Ολυμπιακός ανακτούσε το μομέντουμ του αγώνα και έβαζε και τον κόσμο στην εξίσωση. Γέμισε τη στατιστική του και θύμισε τον καλό Παπανικολάου, αυτόν τον all-around περιφερειακό που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 1/1 δίποντο, 2/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 14 ranking σε 28:11

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Έπαιξε στα τελευταία 7.3 δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου, καθώς ο Ολυμπιακός είχε τρία φάουλ να δώσει. Έδωσε ανάσες στα τέλη της δεύτερης, αλλά στα τρία λεπτά που πήρε μέχρι το ημίχρονο, η στατιστική του έγραψε ένα λάθος κι ένα φάουλ. Αυτό ήταν το πέρασμά του από τον αγώνα.

Τα στατιστικά του: 1 λάθος, -2 ranking σε 2:50

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Έπαιξε δέκα δευτερόλεπτα για να κάνει ένα φάουλ και δεν μπορεί να κριθεί.

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Παρακολούθησε από τον πάγκο το πρώτο οκτάλεπτο του τρομερού Μιλουτίνοβ, τον άλλαξε δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, πέτυχε το πρώτο του καλάθι για το 25-12, αλλά είχε μια κακή αντίδραση στην άμυνα και ένα λάθος που μπορούσε να αποφύγει. Στο 13' έκανε βήματα όταν επιτέθηκε κατά μέτωπο στον Ντάνστον, στην επόμενη φάση όμως πήρε τρίποντο από την κορυφή και το έβαλε για το 30-24. Αστόχησε στο επόμενο από την ίδια θέση και γύρισε στον πάγκο έχοντας δώσει πέντε πόντους σε 7:28 στο πρώτο μέρος. Στο 28' πέτυχε πολύ κρίσιμο τρίποντο για το 62-65, έπαιξε στο πέντε με τον Πρίντεζη στο τέσσερα, έδωσε ασίστ για το τρίποντο της ισοφάρισης (65-65) από τον Παπανικολάου, κάρφωσε για το 83-79 και επιθετικά τουλάχιστον, έδωσε σημαντικές βοήθειες.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 2/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος, 5 ranking σε 21:59

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ