ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές: Ο πλουραλισμός των ερυθρολεύκων στα καλύτερά του

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές: Ο πλουραλισμός των ερυθρολεύκων στα καλύτερά του
EUROKINISSI SPORTS

O Ολυμπιακός για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων σε αγώνα της EuroLeague, καθώς απέναντι στην Αναντολού Εφές οι ερυθρόλευκοι αποτύπωσαν τον πλουραλισμό τους.

Ο Ολυμπιακός στην 12η "στροφή" της EuroLeague επανήλθε στις επιτυχίες, καθώς φάνηκε αφιλόξενος στην Αναντολού Εφές και με τη νίκη ( 88-81 ) του ανέβηκε στο 7-5 στην κ ατάταξη της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης . Οι Αξέλ Τουπάν και Νίκολα Μιλουτίνοβ ήταν οι πολυτιμότεροι του της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος για πρώτη φορά στην EuroLeague της τρέχουσας σεζόν είδε έξι παίκτες του να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων.

Οι Αξέλ Τουπάν (19), Νίκολα Μιλουτίνοβ (15), Βασίλης Σπανούλης (10), Γιώργος Πρίντεζης (10), Γιάνις Στρέλνιεκς (10) και Ζακ ΛεΝτέι (10) σημείωσαν τους 74 από τους 88 πόντους του Ολυμπιακού, ενώ στην παραγωγικότητα στο σκοράρισμα της ομάδας τους συνέβαλαν και οι Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος με 9 και 5 πόντους αντίστοιχα, αλλά όχι οι Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάνις Τίμα, Σάσα Βεζένκοβ και Γιώργος Μπόγρη που είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής.

Το άθροισμα των 74 πόντων των διψήφιων παικτών μάλιστα είναι το καλύτερο από εκείνα που προέκυψαν από τα προηγούμενα παιχνίδια των ερυθρολεύκων στην φετινή διοργάνωση, όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί, ενώ τελευταία φορά που έξι παίκτες των "ερυθρόλευκων" ξεπέρασαν το φράγμα των 10 πόντων σε αγώνα της EuroLeague ήταν 15 Δεκεμβρίου του 2016. Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της EuroLeague της σεζόν 2016/17 είχε νικήσει στο Κάουνας την Ζάλγκιρις με 88-75 και οι Κώστας Παπανικολάου (16), Μάτ Λοτζέσκι (16), Γιώργος Πρίντεζης (15), Κεμ Μπιρτς (13), Βασίλης Σπανούλης (10) και Έρικ Γκριν (10) ήταν διψήφιοι.

Ο Ολυμπιακός στην EuroLeague της τρέχουσας σεζόν έχει επικρατήσει στα επτά από τα οκτώ παιχνίδια που τουλάχιστον τέσσερις παίκτες του σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ στους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες, μετράει ισάριθμες ήττες. Ο Ολυμπιακός παρά τα όποια κενά υπάρχουν στο ρόστερ του, διαθέτει πλουραλισμό και όσο αυτός αποτυπώνεται στο παρκέ, τόσο λιγότερο δύσκολο θα γίνεται το έργο του στον μαραθώνιο της EuroLeague.

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές: Ο πλουραλισμός των ερυθρολεύκων στα καλύτερά του

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ