EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Έχασε στο "ζωγραφιστό"

Ολυμπιακός: Έχασε στο "ζωγραφιστό"
EUROKINISSI

Οι ημίψηλοι της Μπάγερν που πόσταραν συνεχώς, το σημάδεμα των Ροτσέστι/Σπανούλη και η επίθεση που κόλλησε στο τέλος. Ο Στέφανος Μακρής αναλύει την ήττα του Ολυμπιακού στο Μόναχο

Ο Ολυμπιακός έκανε δύο καλά δεκάλεπτα στο Μόναχο. Δύο δεκάλεπτα που είχε ισορροπία. Για κακή του τύχη, τα δύο δεκάλεπτα που ήταν καλύτερη η Μπάγεν αποδείχθηκαν αρκετά για να πάρει τη νίκη με 85-82.

Στην κόντρα δύο ομάδων που έπαιζαν διαφορετικό μπάσκετ, η... γερμανική συνέπεια της Μπάγερν στο σημάδεμα των γκαρντ του Ολυμπιακού, η κλάση των Λο και Μονρό και ο παράγοντας Μπαρθέλ έκριναν τον τελικό νικητή.

ΠΟΣΤΑΡΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Η Μπάγερν είναι μία ομάδα ελαφρώς διαφορετική από τις άλλες. Η παρουσία τριών ημίψηλων στο παρκέ (Τσίπσερ, Μπαρθέλ, Λούτσιτς) της δίνει μέγεθος και την δυνατότητα να βρίσκει με άνεση κάποιον αδύναμο στόχο, κυρίως γιατί όλοι οι παίκτες της ομάδας μπορούν να πσοτάρουν. Και αυτό ακριβώς έκαναν κόντρα στον Ολυμπιακό. Όλο το βράδυ.

Οι Γερμανοί έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους, παίρνοντας δύο καλάθια από τον Τσίπσερ στο post κόντρα στον Σπανούλη. Αυτό όμως ήταν απλώς η αρχή, με τους Γερμανούς να σημαδεύουν στο ποστ τον αρχηγό του Ολυμπιακού – και όταν βγήκε να πάρει ανάσες τον Ρότσεστι – με τους ημίψηλους παίκτες της ομάδας. Όταν ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κρύψει τους δύο γκαρντ του σε πιο κοντούς περιφερειακούς (Φλακαντόρι, Κόπονεν), τότε η απάντηση των Γερμανών ήταν να τρέχουν Πικ εν Ρολ με αυτούς, δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα.

Οι Γερμανοί είχαν συνέπεια στο πλάνο τους. Δεν το άλλαξαν ούτε όταν ξέφυγαν στο σκορ στην αρχή, ούτε όταν ξέφυγε ο Ολυμπιακός. Έμειναν πιστοί, περιμένοντας από τον Ολυμπιακό να σπάσει. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να περιμένουν για αυτή τη στιγμή, παίρνοντας σε εκείνο το διάστημα αρκετούς πόντους από τον πιθανότατα καλύτερο παίκτη με πλατη στο καλάθι στην Ευρώπη, τον Γκρεγκ Μονρό.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Ολυμπιακός αποδέχθηκε τα προβλήματά του. Ήξερε ότι η άμυνά του θα ματώνει πόντους στο “ζωγραφιστό” με τα διαρκή ποσταρίσματα. Αυτό που έψαχνε, ήταν ένα λειτουργικό σχήμα στην επίθεση, προκειμένου να αντέξει. Το βρήκε στο δίδυμο των Ρότσεστι και Μπάλντγουιν, οι οποίοι άλλαξαν την εικόνα της ομάδας.

Ολυμπιακός: Έχασε στο "ζωγραφιστό"
EUROKINISSI

Η ικανότητα στην δημιουργία και την εκτέλεση του Ρότσεστι έφερε μία ισορροπία σε έναν Ολυμπιακό που απέτυχε στην πρώτη περίοδο σε 5 διαφορετικές περιπτώσεις να ποστάρει τον Μιλουτίνοβ, κάνοντας ισάριθμα λάθη. Ο Αμερικανός διάβασε καλύτερα το παιχνίδι, δεν θόλωσε, ήξερε ότι χρειαζόταν να εκτελέσει για να ανοίξει η άμυνα. Στο πλευρό του είχε τον Μπάλντγουιν να μαρκάρει για δύο και ταυτόχρονα να πληγώνει τη Μπάγερν με σουτ από μέση απόσταση.

Οι δύο Αμερικανοί έδωσαν ανάσες στον Ολυμπιακό. Υποχρέωσαν τη Μπάγερν να τους δώσει σημασία και αυτό άνοιξε χώρους για τους Μιλουτίνοβ και Πρίντεζη, οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο μπόρεσαν να ποστάρουν και να σκοράρουν σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός, αφού οι βοήθειες δεν ήταν το ίδιο συχνές.

Ο ΛΟ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΘΕΛ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ

Οι Λο και Μπάλντγουιν κουβάλησαν μεγάλο βάρος και λογικά κουράστηκαν, οπότε έπρεπε κάποια στιγμή να πάρουν ανάσες. Οι Σπανούλης και Κόνιαρης όμως ήταν πλέον κρύοι, και χρειαζόντουσαν χρόνο για να βρουν πατήματα όταν πέρασαν στο παρκέ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε τη μπάλα στα χέρια του στην τέταρτη περίοδο και προσπάθησε να δημιουργήσει κατάστασεις. Κάποιες φορές τα κατάφερε, κάτι που οδήγησε σε κάποια καλάθια. Η επιστροφή των Μπάλντγουιν και Ροτσέστι όμως έμοιαζε επιτακτική. Η Μπάγερν όμως είχε έτοιμη την απάντηση.

Ολυμπιακός: Έχασε στο "ζωγραφιστό"
EUROKINISSI

Οι Γερμανοί συνέχισαν να χτυπούν τον Ολυμπιακό στο ποστ, με τον Μπαρθέλ να τιμωρεί κάποιες αλλαγές στα σκριν. Έχοντας όμως τέσσερις ημίψηλους στο παρκέ, υποχρεώσε τον Ολυμπιακό να στείλει τον Ροτσέστι στον Λο. Ο Γερμανός δεν υπήρχε όμως περίπτωση να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σχεδόν όλοι οι πόντοι της Μπάγερν στο τέλος έρχονται από τα χέρια του. Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις και λύσεις την χειρότερη δυνατή στιγμή. Ήταν μοιραίο να έρθει η ήττα.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν έκαναν κακό παιχνίδι. Δεν έκαναν βέβαια και καλό. Στόχευσαν, εκμεταλλεύτηκαν τον οίστρο των Μπάλντγουιν και Ρότσεστι, πήραν πράγματα από τους Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ. Στο τέλος όμως, απλώς δεν μπόρεσαν να αντέξουν την συνέπεια των Γερμανών και το μέγεθος που είχαν στην περιφέρεια. Η άμυνα του Ολυμπιακού είχε μία ξεκάθαρη τρύπα στην άμυνα στο ποστ. Και αυτή έμελλε να του στερήσει και τη νίκη.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ