EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Οι μεγάλες παραδόσεις που πρέπει να σπάσουν

Ολυμπιακός: Οι μεγάλες παραδόσεις που πρέπει να σπάσουν

Η Ζάλγκιρις, η Μπασκόνια και η Αρμάνι Μιλάνο έχουν συνολικό ρεκόρ 1-36 σε Μαδρίτη, Μόσχα και Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα από το 2000 και ύστερα!

Οι παραδόσεις δεν παίζουν μπάσκετ. Αυτό που συμβαίνει πάντως σήμερα με το παρελθόν των τριών αναμετρήσεων που ενδιαφέρουν άμεσα τον Ολυμπιακό , χρίζει ιδιαίτερης προσοχής. Πολύ απλά διότι το συνολικό ρεκόρ που έχουν οι Μπασκόνια, Ζάλγκιρις και Αρμάνι Μιλάνο στις έδρες που θα επισκεφτούν απόψε (Μόσχα, Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα) είναι 1-36!

Στην σύγχρονη ιστορία της EuroLeague , δηλαδή από το 2000 και ύστερα, εκ των τριών προαναφερόμενων ομάδων μόνο η Μπασκόνια έχει καταφέρει να νικήσει εκτός έδρας την ΤΣΣΚΑ επί συνόλου 16 αναμετρήσεων. Η ιστορική νίκη σημειώθηκε στις 3 Απριλίου 2002, όταν η Ταού Θεράμικα (όπως επονομαζόταν τότε) είχε νικήσει την ΤΣΣΚΑ 90-73 στο Top 16.

Ήταν σαν... χθες πριν από 17 χρόνια, δηλαδή, όταν η Ταού του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε παίκτες όπως ο Λούις Σκόλα, ο Αντρες Νοσιόνι, ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ο Φαμπρίσιο Ομπέρτο, ο Έλμερ Μπένετ, αλλά και τους Λοράν Φουαρέ, Σέρχι Βιδάλ, Ούγκο Σκονοκίνι.

Η Ζάλγκιρις, από την άλλη, δεν έχει κερδίσει ποτέ στο παρελθόν αγώνα στην Μαδρίτη, όπως και η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία έφυγε ηττημένη από την Κωνσταντινούπολη και στις 12 προηγούμενες αναμετρήσεις με την Αναντολού Εφές.

Με άλλα λόγια, για να αποκλειστεί από σήμερα ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να σπάσει μία (στην περίπτωση που αυτή είναι η Ζάλγκιρις) ή δύο μεγάλες παραδόσεις...

Τα ρεκόρ στις τρεις αναμετρήσεις με τις πρώτες ομάδες γηπεδούχους:

Ομάδες Ρεκόρ
Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 12-0
Ρεάλ Μαδρίτης - Ζάλγκιρις Κάουνας 9-0
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπασκόνια 15-1

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ