EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Χίμκι: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τρεις σπουδαίοι, ήταν αρκετοί για να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό σε άνετη νίκη επί της Χίμκι. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ, που δεν χρησιμοποίησε τον Γιάνις Τίμα.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ γύρισε στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού μετά από τρεις αγώνες, ο Σάσα Βεζένκοβ έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Κώστας Παπανικολάου συνέχισε με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και οι Πειραιώτες επικράτησαν εύκολα της Χίμκι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τη 19η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19. Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν χρησιμοποίησε τον Γιάνις Τίμα, έδωσε λίγα λεπτά στους Αξέλ Τουπάν, Γιώργο Μπόγρη, Βαγγέλη Μάντζαρη, Ζακ ΛεΝτέι και κοιτάζει ήδη το ματς της επόμενης Πέμπτης με τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού.

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (starter)

Πενταδάτος στο πλευρό του Σπανούλη, έκλεψε δύο μπάλες νωρίς, έβαλε και τρίποντο στο τέταρτο λεπτό για το 8-3 παρά το γεγονός ότι δίστασε να εκτελέσει. Έπαιξε 7:36 στην πρώτη περίοδο χωρίς να δώσει κάτι περισσότερο, γύρισε για την έναρξη της δεύτερης και βρισκόταν στο "νεκρό" πεντάλεπτο της ομάδας του στο ρόλο του οργανωτή. Πολύ άστοχος στο πρώτο μέρος, έδωσε φοβερί άλει-ουπ πάσα στον Μιλουτίνοβ για το 25-22 και στο ημίχρονο είχε 3 πόντους από 1/6 σουτ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, κανένα λάθος σε 17:06. Άλλα έντεκα λεπτά έπαιξε στο δεύτερο μέρος, για να δώσει τρεις τελικές πάσες και να περιοριστεί σε οργανωτικό και αμυντικό ρόλο. Το γεγονός ότι έκλεισε το ματς χωρίς λάθος είναι αυτό που θα πρέπει να κρατήσει, μετά από 19 αγώνες έχει 4.6 ασίστ για 1.3 λάθη ανά 26:07. Εντυπωσιακή αναλογία, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ρούκι.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 0/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 8 ranking σε 28:51

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

Αμφιλεγόμενο πρώτο πέρασμα του Γάλλου από το ματς. Σε 4:40 πρόλαβε να πάρει ριμπάουντ, να δώσει ασίστ, να κλέψει μια μπάλα, αλλά να πάρει ένα τραβηγμένο σουτ και να κάνει ένα επιθετικό φάουλ, όταν βιάστηκε να ορμήξει προς το καλάθι της Χίμκι. Ακόμη λιγότερο έπαιξε στο δεύτερο μέρος, έχει χάσει τον σημαντικό ρόλο του, δεν έχει γυρίσει σε υψηλά στάνταρ μετά τον τραυματισμό του και για τέταρτο σερί ματς έπαιξε κάτω από δέκα λεπτά. Απόψε μάλιστα δεν χρησιμοποιήθηκε ο Γιάνις Τίμα, με τον Μπλατ να δίνει τελικά 30 λεπτά στον Κώστα Παπανικολάου.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, -2 ranking σε 6:59

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Μπήκε στο ματς με φοβερή ασίστ στον Βεζένκοβ, αφού τράβηξε πάνω του δύο αντιπάλους, συνέχισε να είναι εξαιρετικός δημιουργικά και στο πέμπτο λεπτό σκόραρε λέι-απ για το 12-3. Δεν έπαιξε πολύ στο πρώτο μέρος, ο ρυθμός του έσπασε γρήγορα και από τις τρεις τελικές πάσες πήγε στα τρία λάθη ενώ είχε και 1/4 σουτ. Δεν του βγήκε το ματς στο κομμάτι της εκτέλεσης, έγραψε εννέα ασίστ, αρκετές από τις οποίες μόνο αυτός μπορεί να δώσει, συνολικά ήταν όμως μέτριος, αν όχι κακός με 1/9 σουτ και πέντε λάθη. Ακόμη κι έτσι, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα, με τον αρχηγό του να φορά κι έναν νάρθηκα στο δάχτυλο που είχε τραυματίσει στη Μαδρίτη, απέναντι στη Ρεάλ.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 1/4 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 5 λάθη, 4 ranking σε 23:52

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ και σε αυτή τη φάση της σεζόν μοιάζει με ξένο σώμα για τον Ολυμπιακό. Μένει να δούμε πως θα διαχειριστεί ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός τον Λετονό, που υπενθυμίζουμε πως έχει κλειστό διετές συμβόλαιο.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Άργησε να πάρει την πρώτη του προσπάθεια, κάρφωσε όμως αυτοκρατορικά στο πέμπτο λεπτό για το 10-3. Η Χίμκι δεν επέτρεψε πάσες προς τον Σέρβο, εκείνος όμως ξανακάρφωσε για το 14-3 στο 6' που οδήγησε στο πρώτο timeout του Μπαρτζώκα. Γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο και πάτησε το γκάζι όταν η Χίμκι μείωσε στους τρεις, είχε 10 από τους 32 πόντους του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος με 3/3 δίποντα και 4/4 βολές. Δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακός στο δεύτερο, παρόλα αυτά έφθειρε τους αντιπάλους του και παρά το γεγονός ότι έκλεισε τον αγώνα με 3/3 δίποντα, έγραψε 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης! Έπαιξε σχεδόν 30 λεπτά, έδειξε δυνατός μετά την ίωση που τον περιόρισε σε ρόλο θεατή στα τελευταία τρία ματς και συνεχίζει να είναι ο MVP του φετινού Ολυμπιακού.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 3/3 δίποντα, 7/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 25 ranking σε 28:21

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Πάτησε παρκέ στο όγδοο λεπτό, έπαιξε οκτώ λεπτά μέχρι το ημίχρονο, δεν έκανε πραγματικά τίποτα στο παρκέ, όμως πήρε το τελευταίο σουτ του πρώτου μέρους, ένα δύσκολο υπό πίεση τρίποντο που ήταν εύστοχο για το 32-22. Πολύ καλύτερος στο δεύτερο μέρος, πήρε σουτ, έφτιαξε σουτ, έβαλε σουτ και για ακόμα μία φορά έδειξε ότι με τις εκλάμψεις του μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να κυριαρχήσει σε μεγαλύτερα διαστήματα.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 1/2 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 8 ranking σε 21:33

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ (starter)

Πενταδάτος αντί του Πρίντεζη, αστόχησε στο πρώτο σουτ του αγώνα (τρίποντο), στην επόμενη φάση όμως πήρε την ασίστ του Σπανούλη για να ανοίξει το σκορ. Ένα κλέψιμο, μία ασίστ και... πάγκος μετά από πέντε λεπτά για τον Σάσα, που μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο για το 38-24 και στο φινάλε της αναμέτρησης γέμισε τη στατιστική του με τρομερά ποσοστά στην επίθεση. Είναι πολύ ταλαντούχος στο κομμάτι του σκοραρίσματος και όσο αρπάζει τις ευκαιρίες, τόσο πιο εύκολη θα γίνεται η ζωή του Γιώργου Πρίντεζη. Η καλύτερη και πιο οικονομική του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Τα στατιστικά του: 14 πόντοι, 4/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 16 ranking σε 16:05

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Άλλαξε τον Βεζένκοβ στο πέμπτο λεπτό και στο έβδομο κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το 16-7, συνέχισε με δίποντο για το 18-9, έβαλε και τρίτο για το 20-9. Και τελικά έμεινε εκεί σε 12:27 στο πρώτο μέρος, κάνοντας πάντως καλή δουλειά στο ριμπάουντ. Στο τέλος της βραδιάς είχε οκτώ σε κάτι λιγότερο από 24 λεπτά, σε ένα ματς μάλιστα που δεν χρειάστηκε να πιέσει υπερβολικά τον εαυτό του. Αν είχε αποφύγει μερικά εύκολα λάθη, θα ήταν σίγουρα πιο χαρούμενος με τον εαυτό του.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 5/8 δίποντα, 0/1 βολή, 8 ριμπάουντ, 4 λάθη, 15 ranking σε 23:55

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Με εύστοχο τρίποντο ξεκίνησε το ματς ο Έλληνας περιφερειακός, που έκανε καλή δουλειά στο ριμπάουντ και έσπασε το "νεκρό" εξάλεπτο της ομάδας του στη δεύτερη περίοδο. Εκείνος έβαλε το μακρινό σουτ για το 23-20 στο 16', πριν πάρει ακόμη ένα... heat check που πάντως δεν βρήκε στόχο. Τρομερή η ενέργειά του και στις αρχές της τρίτης περιόδου, πριν βάλει το τρίτο του τρίποντο για το 41-28 στο 24' και κλέψει μια μπάλα που οδήγησε σε βολές του Σπανούλη για το 43-28. Το δικό του πάθος έκανε για τρίτη φορά στα τελευταία τρία εντός έδρας παιχνίδια τη διαφορά, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να τον αποθεώνει στη συνέντευξη Τύπου για το φορμάρισμά του.

Τα στατιστικά του: 14 πόντοι, 1/1 δίποντο, 4/8 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο, 2 λάθη, 16 ranking σε 30:03

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Μπήκε στο ματς μαζί με τον Στρέλνιεκς λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, έπαιξε 3:45 στο πρώτο μέρος και δεν έδωσε κάτι πέρα από ένα αμυντικό και ένα κερδισμένο φάουλ. Ακόμη ένα πεντάλεπτο έγραψε στο δεύτερο, για να πάρει ένα ριμπάουντ, να κάνει ένα λάθος, τρία φάουλ και να μην εκτελέσει σουτ. Σε 17 αγώνες έχει μέσο όρο ακριβώς έναν πόντο, 1.6 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά 12 λεπτά συμμετοχής.

Τα στατιστικά του: 1 ριμπάουντ, 1 λάθος, -2 ranking σε 8:42

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου και έκανε δύο φάουλ στον Μάρκοβιτς, για να μείνουν δύο δευτερόλεπτα στη Χίμκι και να κλείσει το δεκάλεπτο στο 20-11. Με τον Μιλουτίνοβ ξανά στο παρκέ, ο ρόλος του δεν μπορεί να είναι ο ίδιος.

Τα στατιστικά του: 1 λάθος, -3 ranking σε 2:38

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Άλλαξε τον Μιλουτίνοβ στο έκτο λεπτό, έπαιξε στη θέση του σέντερ με τον Πρίντεζη δίπλα του, ωστόσο δεν έδωσε κάτι στον Ολυμπιακό. Μια προσπάθεια πήρε, για να βρει σίδερο, ένα αμυντικό ριμπάουντ μάζεψε και μια τρομακτική πτώση στο παρκέ στο 17' είχε, πριν γυρίσει στον πάγκο έπειτα από 6:22 λεπτά. Άλλα τρία έπαιξε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, για να ζήσει μία από τις χειρότερες βραδιές της φετινής ρούκι σεζόν του. Τέσσερις τέτοιες έχει σε 19 αγώνες, θα πρέπει να δουλέψει πνευματικά για να τις χρησιμοποιήσει προς όφελός του στη συνέχεια της περιόδου.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 2 ριμπάουντ, -2 ranking σε 9:01

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ