EUROLEAGUE

Παπαπέτρου: "Είχε πληγωθεί ο εγωισμός μας"

Παπαπέτρου: "Είχε πληγωθεί ο εγωισμός μας"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού Superfoods, τη μεγάλη εμφάνιση του Μπράιαν Ρόμπερτς και τον περιορισμό του Κέι Σι Ρίβερς.

Ο Ολυμπιακός πήρε νικηφόρα την 24η "στροφή" της EuroLeague, καθώς επικράτησε στην παράταση του Παναθηναϊκού Superfoods στο ΟΑΚΑ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε στο Sport24.gr την αντίδραση της ομάδας του, ενώ δεν παράλειψε να σταθεί και στον Μπράιαν Ρόμπερτς.

Οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν από το ΟΑΚΑ και είναι "αγκαλιά" με το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της EuroLeague, αλλά ο διεθνής φόργουορντ δεν θέλησε να σταθεί σε αυτό, αλλά ούτε στο πώς ο ίδιος και ο Κώστας Παπανικολάου πέρασαν "χειροπέδες" στον Κέι Σι Ρίβερς. Ποια ήταν τα σημεία αναφοράς για τον Ιωάννη Παπαπέτρου; Ο χαρακτήρας που απέδειξε πως διαθέτει η ομάδα του για ακόμη μία φορά, ο πλουραλισμός της και το πείσμα που υπήρχε έπειτα από τις πέντε - τρεις την φετινή σεζόν και δύο την περσινή - συνεχόμενες ήττες που μετρούσε απέναντι στους "πράσινους", ενώ σημείωσε και την εξαιρετική εμφάνιση του Μπράιαν Ρόμπερτς.

Πού πιστεύεις πως κρίθηκε το παιχνίδι;

"Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για αυτό το παιχνίδι, ήμασταν αποφασισμένοι να παλέψουμε ως το τέλος και τα καταφέραμε. Είμαστε μία δεμένη ομάδα και δείξαμε πως έχουμε χαρακτήρα. Το έχουμε αποδείξει κι άλλες φορές. Μείναμε συγκεντρωμένοι ως το τέλος, όλα τα παιδιά βοήθησαν και πήραμε τη νίκη".

Είχατε έξτρα κίνητρο από το γεγονός πως την φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός μετρούσε τρεις συνεχόμενες από τον Παναθηναϊκό;

"Σε ένα ντέρμπι δεν χρειάζεσαι επιπλέον κίνητρο. Η αλήθεια, όμως, είναι πως ο εγωισμός μας είχε πληγωθεί από τις συνεχόμενες ήττες από τον Παναθηναϊκό. Προσεγγίσαμε από την αρχή τον αγώνα πολύ επιθετικά. Η νίκη είναι πολύ σημαντική γα την θέση μας στην κατάταξη της EuroLeague, αλλά εμείς πιο πολύ την θέλαμε για λόγους γοήτρου. Βρήκαμε έξτρα κίνητρο από τις συνεχόμενες ήττες που είχαμε από τον Παναθηναϊκό και καταφέραμε να αντιδράσουμε".

Αντίδραση, όμως, έδειξε και ο Μπράιαν Ρόμπερτς...

"Ο Μπράιαν είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα και όλοι χαρήκαμε για την απόδοσή του. Έκανε μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση κι έβαλε μεγάλα σουτ. Έχουμε μεγάλο πλουραλισμό και είναι σημαντικό για την ομάδα πως σε κάθε αγώνα μπορεί να βγει μπροστά κάποιος διαφορετικός παίκτης".

Πίστευες πως ο Μπράιαν Ρόμπερτς θα ήταν ο MVP για να πάρετε τη νίκη;

"Έχουμε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαθέτουμε πολλά όπλα ως ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι πέρα από το βασικό μας πλάνο, έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο που θέλουμε να επιτεθούμε. Με τον Παναθηναϊκό ο Μπράιαν ήταν πολύ καλός. Πήρε σουτ που ξέρουμε πως μπορεί να βάλει. Πιστεύω πως η εμφάνισή του είναι πολύ καλή τόσο για την ψυχολογία του, όσο και για την ομάδα. Είναι πολύ καλός παίκτης".

Παπαπέτρου: "Είχε πληγωθεί ο εγωισμός μας"
EUROKINISSI

Μήπως εσύ και ο Κώστας Παπανικολάου βρήκατε έξτρα κίνητρο και για το μαρκάρισμα του Κέι Σι Ρίβερς, τον οποίο έπειτα από αρκετά παιχνίδια περιορίσατε;

"Σίγουρα όταν ένας παίκτης που είναι κινητήριος μοχλός για την αντίπαλη ομάδα και εναντίον σου κάνει συνεχόμενα μεγάλα ματς, θέλεις να τον σταματήσεις. Τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά ακολουθώντας το πλάνο. Είναι σημαντκό ότι τον σταματήσαμε, αλλά δεν θα σήμαινε κάτι, αν δεν είχαμε νικήσει. Αν είχαμε χάσει το ματς, δεν θα έπαιζε ρόλο το ότι περιορίσαμε τον Ρίβερς".

Ο Ολυμπιακός πλέον είναι... μία ανάσα από το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της EuroLeague;

"Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Προσωπικά δεν κοιτάω την κατάταξη, ενώ και η φιλοσοφία της ομάδας είναι να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Έχουμε το ματς με τον Άρη (σ.σ. 5/3) πλέον μπροστά μας και κοιτάμε αυτό. Εμείς θα παλέψουμε για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της EuroLeague, αλλά ακόμα κι αν δεν το πάρουμε, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Ήταν δύσκολο να βάλετε στη νοοτροπία ενός ντέρμπι τον Μπόμπι Μπράουν και τον Κιμ Τιλί, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό;

"Αξίζουν συγχαρητήρια και στους δύο. Ο Κιμ έπειτα από τόσο καιρό απραξίας έκανε εξαιρετική δουλειά κι έδωσε πολλή ενέργεια στην ομάδα. Έχει δουλέψει πάρα πολύ με τον γυμναστή μας, Ανδρέα Γκατζούλη, ώστε να βρεθεί σε καλό επίπεδο. Φαίνεται πως είναι σε πολύ καλό σημείο. Σίγουρα δεν έχει ρυθμό, αλλά τόσο αυτός, όσο και ο Μπόμπι θα δώσουν στην ομάδα το κάτι παραπάνω που χρειάζεται. Ο Μπόμπι είναι ένας έμπειρος παίκτης. Έχει πολύ μεγάλη πορεία και γνωρίζει την σημασία αυτών των παιχνιδιών. Δεν ήταν δύσκολο να τους βάλουμε στο κλίμα του αγώνα".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ