EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "Αν είχε ενοχλήσει το ηχητικό, θα είχα ζητήσει συγγνώμη"

Πρίντεζης: "Αν είχε ενοχλήσει το ηχητικό, θα είχα ζητήσει συγγνώμη"

Ο απολογισμός και η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού. Τα αίτια της καθίζησης των ερυθρολεύκων και το ηχητικό. Ο ρόλος του ίδιου, αλλά και του Σπανούλη. Η αγάπη των Αγγελόπουλων και τα όνειρά του. Ο Γιώργος Πρίντεζης άνοιξε την καρδιά του...

Η τρέχουσα σεζόν για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε ουσιαστικά με το διπλό της Ζάλγκιρις στη Μαδρίτη και ο Γιώργος Πρίντεζης με έντονη ακόμα την απογοήτευση χαραγμένη στο πρόσωπο λίγη ώρα μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Νταρουσάφακα έκανε τον ερυθρόλευκο απολογισμό και προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα.

Ο "Πριντ", αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην πτώση της απόδοσης της ομάδας ξεκαθαρίζοντας εκ νέου πως αυτοί ήταν μόνο αγωνιστικοί κι εκφράζοντας συγχρόνως την στήριξή τους προς τους διοικούντες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ενώ στάθηκε και στο "δέσιμο" που υπάρχει μεταξύ των παικτών. Ο έμπειρος πάουερ φόργουοντ, όμως, αφού ανέλαβε και το δικό του μερίδιο ευθύνης, αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα της ομάδας του...

"Η πιο δύσκολη σεζόν"

Ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ αποχώρησε βουρκωμένος από το παρκέ του ΣΕΦ, καθώς λίγο μετά με το άκουσμα της λήξης της αναμέτρησης (99-74) της 30ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της EuroLeague η συγκίνηση και η ένταση δεν γινόταν να κρατηθούν μέσα του.

"Κακά τα ψέματα αυτή είναι ίσως η πιο δύσκολη χρονιά. Έγιναν πολλά πράγματα φέτος και ειδικά όταν υπάρχουν απαιτήσεις και τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα θέλεις, σίγουρα τα προβλήματα θα διαιωνίζονται και θα ακούγονται ακόμα περισσότερα. Για όλους μας ήταν μια δύσκολη χρονιά και αγωνιστικά αλλά και ψυχικά, να το πω έτσι. Δυστυχώς δεν τελειώσαμε, όπως θα θέλαμε. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ζητήσουμε με όλη μας την καρδιά ένα μεγάλο συγγνώμη από όλους: Από τον κόσμο, από όλους και να συνεχίσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο τώρα", ανέφερε ο "Πριντ", ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε για τους λόγους που οδήγησαν στην καθίζηση της ομάδας του:

"Είπα τη γνώμη μου και την Πέμπτη και το εννοώ. Δεν το είπα μόνο και μόνο για να το πω. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δυστυχώς αγωνιστικά τους τελευταίους 2,5 μήνες η ομάδα δεν έπαιζε, όπως είχε μάθει κι όπως έπαιζε μέχρι τον Ιανουάριο. Εννοείται φταίω και εγώ σε αυτό, έχω μεγάλη ευθύνη και το δηλώνω πως τους τελευταίους 2 -2,5 μήνες δεν ήμουν όπως θα ήθελα, αλλά εστιάζω περισσότερο σε αυτό: Αγωνιστικά φάνηκε σαν να μην είχαμε τη χημεία που θέλαμε και δεν ήμασταν όπως στο πρώτο μισό της σεζόν".

"Σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα, οι Αγγελόπουλοι αγαπούν την ομάδα"

Ύστερα από όσα δήλωσε ο (υπ)αρχηγός των ερυθρολεύκων, αλλά και της κατάστασης που βιώνει ο Ολυμπιακός, ήταν λογικό να του ζητηθεί να τοποθετηθεί για την επόμενη ημέρα της ομάδας του: "Εννοείται πως την σκεφτόμαστε πάρα πολύ. Όλοι έχουμε άγχος, όλοι αγαπάμε την ομάδα, όλοι θέλουμε να ξέρουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Αγωνιούμε και ευελπιστούμε για το καλύτερο".

Πρίντεζης: "Αν είχε ενοχλήσει το ηχητικό, θα είχα ζητήσει συγγνώμη"

Άραγε, έχουν γίνει συζητήσεις με τους διοικούντες των ερυθρολεύκων για την επόμενη μέρα της ομάδας τους: "Δεν έχουμε συζητήσει. Δεν γνωρίζουμε κάτι. Είναι μία δύσκολη περίοδος για όλους μας στην ομάδα, αλλά οι πρόεδροι - και αυτό ξέρω πάρα πολύ καλά - αγαπούν πάρα πολύ την ομάδα. Οπότε δεν θεωρώ ότι αλλάζει κάτι στο πλάνο και στο πρόγραμμα. Καλώς ή κακώς στην ομάδα που είμαστε, οφείλουμε όλοι να δίνουμε πάντα το καλύτερο. Δυστυχώς υπάρχουν και άσχημες στιγμές. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά - δεν θα πω τρίτη, γιατί είχαμε πάει στον τελικό της EuroLeague - που τα πράγματα δεν πήγαν, όπως τα θέλουμε. Από εκεί και πέρα πολλά μπορείς να πεις. Μπορείς να πεις πως συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπογράφει κανείς, αλλά σίγουρα, έτσι όπως παίζαμε τους τελευταίους 2,5 μήνες, δεν είχαμε την εικόνα που θέλαμε".

"Είμαστε μια οικογένεια"

Ο Γιώργος Πρίντεζης, όμως, ρωτήθηκε και για τα "αποδυτήρια" της ομάδας του: "Θα σου πω την αλήθεια και θα είμαι ειλικρινής. Κατ΄ αρχάς, εγώ προσωπικά ως Γιώργος αλλά και οι συμπαίκτες μου, ποτέ μα ποτέ δεν έχουμε κάτσει να απαντήσουμε σε τίποτα. Ό,τι και να λέγεται. Το καταλαβαίνουμε πως όταν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα, πολλά θα ακουστούν και θα ειπωθούν. Πάντα τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Ακόμα και όταν κάναμε μεγάλες νίκες. Ακόμα και όταν πήραμε μεγάλους τίτλους, πάλι προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Δεν γίνεται μία ομάδα να πηγαίνει και να κυλάει συνεχώς καλά. Απλά δυστυχώς, φέτος τα πράματα ήταν έτσι, που πολλά πράγματα αναπαράχθηκαν πολλές φορές, διαιωνίστηκαν και δυστυχώς όλο αυτό το πράγμα ίσως να επηρέασε.

Πρίντεζης: "Αν είχε ενοχλήσει το ηχητικό, θα είχα ζητήσει συγγνώμη"

Εννοείται πως δεχόμαστε την κάθε κριτική και ατομικά και ομαδικά. Σε κάθε ομάδα πάντα πρέπει να δέχεσαι την κριτική και να γίνεσαι καλύτερος από αυτή. Ο λόγος που θέλαμε να απαντήσουμε όλοι μας και εγώ πρώτος σε αυτό είναι πως δεν παίζουμε καλά, επειδή δεν είμαστε καλά μεταξύ μας. Ως υπαρχηγός και ο Μπίλι ως αρχηγός δεν θα το δεχόμασταν ποτέ. Αυτό το πράγμα δεν ισχύει. Το ορκίζομαι και το λέμε μέσα από την καρδιά μας, πραγματικά αγαπάμε ο ένας τον άλλον, είμαστε φίλοι, είμαστε μαζί χρόνια κι έχουμε περάσει πολύ καλές και άσχημες στιγμές. Είμαστε μια οικογένεια. Απλά όταν δεν παίζεις καλά, αυτό το πράγμα αρχίζει να αμφισβητείται και είναι λογικό. Αγαπώ και θα έχω για πάντα στην καρδιά μου τον Κώστα, τον Βαγγέλη, τον Μπίλι, αλλά και τα παιδιά που δεν είμαστε τόσα χρόνια μαζί. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια και ξέρω ότι το ίδιο ισχύει για εκείνους".

"Εγώ και ο Σπανούλης θα αποδεχτούμε τον ρόλο μας, όποιος και αν είναι αυτός"

Επίσης, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αυτή να ήταν η τελευταία του σεζόν μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη: "Όπως είπα, σε μια δύσκολη κατάσταση, πολλά θα ακουστούν, ότι τελειώνουμε όλοι… Ότι ήρθε το τέλος. Και εγώ και ο Μπίλι και η ομάδα σίγουρα θέλουμε να δίνουμε ό,τι καλύτερο για τον ρόλο που μας ζητάει ο προπονητής. Αν ο ρόλος μας είναι όπως φέτος, να είμαστε εκεί, να παίζουμε 30 λεπτά και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα το κάνουμε. Αν ο ρόλος μας είναι κάποιος άλλος, πάλι θα είναι χαρά μας.

Πρίντεζης: "Αν είχε ενοχλήσει το ηχητικό, θα είχα ζητήσει συγγνώμη"

Το όνειρο μου ήταν πάντα - και το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια - να παίξω στον Ολυμπιακό. Μετά το όνειρό μου ήταν να καταφέρω να κερδίσω κάποιον τίτλο με τον Ολυμπιακό. Τώρα το όνειρό μου είναι να καταφέρω να τελειώσω εδώ την καριέρα μου. Μακάρι, να γίνει. Φαίνεται ότι το πιο δύσκολο σε σχέση με τα άλλα δύο και όπως πάει το πράγμα, είναι το να κερδίζεις τίτλους. Μακάρι να μας δοθεί άλλη μία ευκαιρία, με τον Μπίλι, με τον Κώστα, με τον Βαγγέλη και όλους αυτούς, να πλαισιωθεί η ομάδα έτσι όπως πραγματικά πρέπει και να διεκδικήσουμε άλλον έναν τίτλο. Μακάρι να δοθεί αυτή η ευκαιρία και να είμαστε όλοι μαζί παρέα να το ξανακάνουμε".

"Το 2012 και το 2013 υπήρχαν περισσότερα προβλήματα"

Όσον αφορά την υπόθεση με το ηχητικό και αν αυτή πλήγωσε την ομάδα του, είπε: "Κοίτα μάλλον είμαι ο πιο ακατάλληλος για να το πω αυτό, γιατί αν πω ότι δεν πληγώθηκε η ομάδα είναι σαν να αποφεύγω κάποια ευθύνη. Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν πίστευα ότι το συγκεκριμένο είχε ενοχλήσει την ομάδα και την είχε επηρεάσει, πραγματικά θα είχα βγει μπροστά, θα είχα καταλάβει το λάθος μου, θα είχα ζητήσει εκατοντάδες συγγνώμη και θα είχα θέσει τον εαυτό μου προ των ευθυνών. Σε κάθε ομάδα, όμως, γίνονται άπειρες συζητήσεις κάθε μέρα. Άπειρες συζητήσεις. Δεν υπάρχει καμία ομάδα στον κόσμο που να μην υπάρχει μία παρέα παικτών και να μην συζητά κάποια προβλήματα. Μπορώ να σου πω πως το 2012 και το 2013 που πήραμε την EuroLeague, υπήρχαν ακόμα περισσότερα προβλήματα, αλλά τα διαχειριστήκαμε. Στην καθημερινότητά μας έγιναν τόσες κουβέντες που μπορείς τόσα πράγματα, τα οποία είναι νορμάλ. Πώς να στο πω; Τώρα ισχύει το ίδιο και για τα προηγούμενα που είπα και η απάντηση είναι παρεμφερής. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, κακά τα ψέματα, θα προσπαθήσεις να πιαστείς από παντού. Υπάρχουν γενικότερα πολλές δυσκολίες. Σε αυτές τις δυσκολίες, όμως, όλοι μας έχουμε βάλει πλάτη, όλοι οι παίκτες, για να βρίσκεται η ομάδα εδώ που βρίσκεται και να συνεχίζει να παλεύει".

"Στηρίζουμε τη διοίκηση"

Τέλος, ο Γιώργος Πριντέζης ρωτήθηκε για πώς σκέφτεται το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς η ομάδα του δεν θα αγωνιστεί εναντίον του Παναθηναϊκού με Έλληνες διαιτητές: "Είναι ένα μεγάλο θέμα που όλοι είμαστε μαζί με την διοίκηση. Σίγουρα για να έχουν φτάσει ως εδώ τα πράγματα, υπάρχουν κάποιοι λόγοι. Μακάρι να γίνει το καλύτερο, γιατί θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει δύο κορυφαίες ομάδες και τα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού τα ζηλεύουν σε όλες τις χώρες. Δυστυχώς, όμως, έχουν ξεφύγει πολύ τα πράγματα τα τελευταία χρόνια και αυτή είναι η πραγματικότητα. Δυστυχώς μιλάμε για όλα τα άλλα εκτός από μπάσκετ, αλλά εύχομαι πραγματικά μέσα από την καρδιά μου να βγει κάτι καλό από όλο αυτό και να βρεθεί μία λύση, ώστε να βγει κερδισμένο καθαρά το μπάσκετ και όσοι επενδύουν σε αυτό και να βλέπουμε ωραίους τελικούς. Γιατί κακά τα ψέματα αυτό είναι που θέλουμε όλοι: να βλέπουμε ωραίους τελικούς, τα παιχνίδια να παίζονται εντός των τεσσάρων γραμμών σωστά και δίκαια, αυτός που κερδίζει να το χαίρεται με την καρδιά του και αυτός που χάνει να κοιτάει μετά τον απολογισμό του και να βρίσκει τον λόγο που έχασε για να γίνει καλύτερος τη νέα χρονιά. Αυτός είναι ο υγιής αθλητισμός και αυτό είναι κατά την γνώμη μου που πρέπει να υπερτερήσει".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ