EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος Vs Ολυμπιακού: Ψάχνει την πρώτη νίκη

Σφαιρόπουλος Vs Ολυμπιακού: Ψάχνει την πρώτη νίκη

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην 22η "στροφή" της EuroLeague θα βρεθεί για 20ή φορά αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό (7/2, 21:05, LIVE Blog από το Sport24.gr) ως χεντ κόουτς και θα επιδιώξει να πάρει την πρώτη του νίκη επί των ερυθρολεύκων.

Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague δοκιμάζεται στο Ισραήλ απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (7/2, 21:05, LIVE Blog από το Sport24.gr) σε μία αναμέτρηση με μεγάλη σημασία για τις ομάδες, αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες.

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από δύο διαδοχικές ήττες, έχουν χάσει έδαφος για τη "μάχη" που δίνουν για να βρεθούν στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης και χρειάζονται τη νίκη επί της ομάδας του λαού, η οποία έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά την κατάκτηση της EuroLeague το 2014 θα υποδεχθεί για δεύτερη φορά σε επίσημο παιχνίδι τον αγαπημένο της, Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά στην αναμέτρηση δεν έχουν χώρο τα αισθήματα. Η ομάδα του λαού μετά την ανάθεση του τιμονιού της στον Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει μπει στο... κόλπο για την πρόκριση στα playoffs, κάτι που ως πριν από λίγο καιρό έμοιαζε αν όχι απίθανο, τουλάχιστον πάρα πολύ δύσκολο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος το βράδυ της Πέμπτης (7/2, 21:05) θα αντιμετωπίσει για 20ή φορά τον Ολυμπιακό ως πρώτος προπονητής. Οι ερυθρόλευκοι απέναντι στον Γιάννη Σφαιρόπουλο (ως χεντ κόουτς) μετρούν μόνο νίκες, αλλά η παράδοση δεν παίζει μπάσκετ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως στις προηγούμενες 19 αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός αποτελούσε το μεγάλο φαβορί, καθώς υπήρχε σημαντική διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των Ερυθρόλευκων και των ομάδων του έμπειρου κόουτς. Αυτή μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ως χεντ κόουτς και οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στο επίπεδο της EuroLeague.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις 21 Μαρτίου του 2001 - ανήμερα των 34ων γενεθλίων του - ως προπονητής του ΠΑΟΚ βρέθηκε για πρώτη φορά αντίπαλος ως πρώτος προπονητής με τον Ολυμπιακό και από τότε δύο φορές άγγιξε τη νίκη επί των ερυθρολεύκων. Ο Βασίλης Σπανούλης, όμως, είχε φροντίσει να του... χαλάσει τα πλάνα.

Σφαιρόπουλος Vs Ολυμπιακού: Ψάχνει την πρώτη νίκη

Από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στις 23/5/01

Ο V-Span στην 10η "στροφή" της κανονικής διάρκειας της Basket League της σεζόν 2010/11 πήρε τις τελευταίες επιθέσεις της ομάδας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό και οδήγησε τους ερυθρόλευκους στη νίκη με 71-68. Ο Kill Bill, όμως, είχε υπογράψει τη νίκη του Ολυμπιακού κι επί του Πανιωνίου στον τρίτο αγώνα της ημιτελικής σειράς του πρωταθλήματος, καθώς με ένα από τα χαρακτηριστικά του τρίποντο στο τέλος της παράτασης οι ερυθρόλευκοι δραπέτευσαν από τη Νέα Σμύρνη με 93-90.

O Γιάννης Σφαιρόπουλος στην αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague θα αφήσει στην άκρη τα αισθήματά του και θα κάνει ό,τι καλύτερο για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Αυτό άλλωστε είναι και το πιο σημαντικό για τον ίδιο, καθώς είναι από τους ανθρώπους που ταυτίζει τους στόχους του με εκείνους της ομάδας του και δεν ασχολείται με τα προσωπικά του επιτεύγματα. Οι ερυθρόλευκοι αναγνωρίζουν την προσφορά του Έλληνα κόουτς στην ομάδα τους κι έχουν ισχυρούς δεσμούς μαζί του, αλλά κι εκείνοι κατά την διάρκεια του αγώνα, θα παραμερίσουν τα αισθήματά τους και θα προσπαθήσουν να τον... πικράνουν.

Σφαιρόπουλος Vs Ολυμπιακού: Ψάχνει την πρώτη νίκη

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ