Τις πρώτες του δηλώσεις για τη νέα σεζόν έκανε το απόγευμα της Πέμπτης (22/8) στο ΣΕΦ ο Βασίλης Σπανούλης, που αναφέρθηκε και στον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ.

Η σεζόν 2019/20 ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό το απόγευμα της Πέμπτης (22/8), με τον Βασίλη Σπανούλη να δίνει το σύνθημα για την επιστροφή των ερυθρόλευκων στην ελίτ της Ευρώπης. Ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά έκανε τις πρώτες δηλώσεις για τη νέα χρονιά, λέγοντας πως είναι δική του ευθύνη η προσαρμογή των νέων παικτών στο σύνολο ώστε η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, τον οποίο αποθέωσε για τον δυνατό του χαρακτήρα, να πετύχει τους στόχους της.

ADVERTISING

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού:

"Ο φετινός Ολυμπιακός θα είναι μια τελείως καινούργια ομάδα, ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και περιμένω να δω κι εγώ πως θα δέσουμε στο γήπεδο. Είναι σημαντικό μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά να καταλάβουμε τι κάνει ο κάθε ένας. Κάποια παιδιά είναι έμπειρα, κάποια όχι. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση που θα βρούμε μπροστά μας. Όλα τα ματς στην EuroLeague θα είναι δυνατά, πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Θα πρέπει να προσαρμόσουμε το κορμί και τις προπονήσεις μας γι' αυτή την κατάσταση.Κάθε ένας έχει τα δικά του κίνητρα, η ομάδα θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί. Σίγουρα θέλουμε να επανέλθουμε στις επιτυχίες.

ADVERTISING

Για εμένα κίνητρο είναι να δίνω επιτυχίες στην ομάδα, αυτό είχα στο μυαλό μου όσο βρισκόμουν εκτός. Δεν με ενδιαφέρουν τα ατομικά επιτεύγματα, με ενδιαφέρει να είμαστε μια καλή ομάδα. Πάντα θα υπάρχει η επόμενη μέρα. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά που ήταν εδώ και έφυγαν, ζήσαμε πολλά χρόνια μαζί. Ήρθαν νέα παιδιά, έτσι είναι η ζωή και εγώ οφείλω να βοηθήσω τους νέους να προσαρμοστούν στο σύνολο.

Ο κόουτς έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά είναι δυνατός χαρακτήρας και το δείχνει στην καθημερινότητά του. Είναι παράδειγμα για όλους".