EUROLEAGUE

Συρίγος για το Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις: "Έκανε πνευματική υπέρβαση"

Συρίγος για το Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις: "Έκανε πνευματική υπέρβαση"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 τη νίκη επί της Ζάλγκιρις, κάνοντας λόγο για πνευματική υπέρβαση σε ένα ματς που όλα πήγαν στραβά, ενώ στάθηκε στην βοήθεια του πάγκου.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία νίκη επί της Ζάλγκρις (83-74), δείχνοντας χαρακτήρα, παίζοντας έπειτα από καιρό το δικό του μπάσκετ. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 τη νίκη και την εμφάνιση των "ερυυθρόλευκων", κάνοντας ειδική αναφορά στην πνευματική υπέρβαση όλων σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε πολύ άσχημα.

"Αυτό το παιχνίδι είναι σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό" σχολίασε αρχικά ο Γιώργος Συρίγος, για να συμπληρώσει: " Μία ομάδα επί της ουσίας χωρίς ψυχολογία έχοντας χάσει αρκετά παιχνίδια στην έδρα της. Και μπαίνει στο παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο δεν της βγαίνει τίποτα. Έχουμε ένα παγωμένο γήπεδο, έναν αντίπαλο να κοπανάει από το ζέσταμα και ως αποτέλεσμα αυτού του ξύλου να χάνεις το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, σε σημάδευαν από τα αποδυτήρια και σουτάρεις με 1/8 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, κάνεις αυτά που κάνει στο δεύτερο ημίχρονο. Για αυτό το λόγο ο Ολυμπιακός έκανε μία πνευματική υπέρβαση, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα δεδομένα, που ήταν σκληρά για αυτή".

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: " Στο δεύτερο ημίχρονο βλέπεις μία ομάδα που συμπεριφέρεται σαν να είναι 2-3 χρόνια μαζί, ξέρει ακριβώς τι θέλει, βγάζει ενέργεια, αλλάζει τον ρυθμό και διαβάζει το παιχνίδι, ενώ ακόμα και στα ριμπάουντ έπαθε μικρότερη ζημιά. Θα είναι υπεραπλούστευση να πούμε ότι αυτό οφείλεται στο τρίποντο, αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα της διαχείρισης και του ορθολογισμού του Ολυμπιακού για να αντιστρέψει την κατάσταση και στο τέλος, με αυτές τις συνθήκες, επί της ουσίας δεν έχει απειληθεί κι ας μην κέρδισε εύκολα.

Ήταν η εικόνα του από το δεύτερο ημίχρονο και μετά ενθαρρυντική, αλλά όλη η ουσία κρύβεται στο πόσο σκληρός και ανθεκτικός ήταν στο πρώτο ημίχρονο που δεν του πήγε τίποτα και παρόλα αυτά άντεξε.

Κλείνοντας, ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: " Βλέπεις την αρχική σύνδεση και βλέπεις ότι ο Τσέρι - που είχε παίξει καλά στα προηγούμενα παιχνίδια - εκτός δωδεκάδας. Βλέπεις έναν Αμερικάνο (Μπάλντγουιν) που είναι εκτός κλίματος να είναι εντός δωδεκάδας και λες 'πάλι τα ίδια'. Την στιγμή που λέμε αυτό, γίνεται το δεύτερο ροτέισον και μοιάζει κουμπωμένο από πριν.

Ο Ριντ είναι ο κλασικός παίκτης που δίνει ασφάλεια στους γκαρντ. Επειδή είναι μακρύς και εκρηκτικός, ξέρεις ότι αν πάει στο σκριν σου δίνει τεράστια ασφάλεια. Θα ήταν αδικία να σταθούμε όμως μόνο στον Ριντ, όταν ο Ολυμπιακός έχει πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, έναν που σταμάτησε στους 8 πόντους και έχουν διαμοιραστεί τα ριμπάουντ. Άρχισαν τα πράγματα να μπαίνουν σε μία σειρά".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ