EUROLEAGUE

Βεζένκοβ για Σπανούλη: "Είναι ο Kill Bill, θα επιστρέψει πιο δυνατός"

Βεζένκοβ για Σπανούλη: "Είναι ο Kill Bill, θα επιστρέψει πιο δυνατός"

Ο Σάσα Βεζένκοβ έστειλε και μέσω διαδικτύου τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον Βασίλη Σπανούλη, ενώ αναφέρθηκε και στις πιθανότητές που έχει ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στα playoffs της EuroLeague.

O Bασίλης Σπανούλης είναι αποφασισμένος να επιστρέψει πιο δυνατός στα παρκέ και ο Σάσα Βεζένκοβ - ο οποίος αναφέρθηκε στην άσχημη πορεία της του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα - είναι σίγουρος πως ο αρχηγός του θα καταφέρει να αφήσει πίσω τον τραυματισμό στους περονιαίους τένοντε δεξιού ποδιού.

"Αρχικά θα ήθελα ευχηθώ στον αρχηγό μας, Βασίλη Σπανούλη να έχει μία ταχεία ανάρρωση. Οπως θα ξέρερε, θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Όλοι στην ομάδα ευχόμαστε να επιστρέψει γρήγορα. Είναι ο αρχηγός μας κι ένα μεγάλο μέρος της ομάδας μας, αλλά αυτά συμβαίνουν συνέχεια στον αθλητισμό. Πάντα η τύχη είναι ένας παράγοντας και ο Βασίλης ήτνα πολύ άτυχος. Είμαι σίγουρος πως θα έχει μία γρήγορη και καλή αποκατάσταση. Είναι ο Kill Bill. Είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ. Δεν μου αρέσει να μιλάω μεμονωμένα για παίκτες, αλλά με τον Βασίλη τραυματία, μου ζητήθηκε να αναφερθώ στον Μπριάντε Γουέμπερ. Είναι πολύ καλό υπομονετικό και παθιασμένο παιδί. Έχει πολλή ενέργεια και την βγάζει στο γήπεδο. Είναι συναισθηματικός και βοηθάει πραγματικά την ομάδα.

Φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Είμαστε μία από τις έξι ομάδες που παλεύουν για τις τρεις θέσεις των playoffs που έχουν απομείνει. Θα έλεγα πως πρέπει να νικήσουμε και να περιμένουμε τα άλλα αποτελέσματα, αλλά θα γίνει το αντίστροφο. Αρχικά θα δούμε τα αποτελέσματα της Πέμπτης και την Παρασκευή θα δούμε πόσες πιθανότητες έχουμε. Με τα αποτελέσματά μας τους δύο τελευταίους μήνες, βάλαμε τον εαυτό μας σε αυτή την θέση. Δεν είχαμε καλά αποτελέσματα και φτάσαμε να εξαρτάται η τύχη μας από τα αποτελέσματα των άλλων. Εμείς φταίμε, γιατί δεν παίζουμε καλά. Ελπίζουμε πως να εξελιχθούν όλα με τον τρόπο που θέλουμε. Θα είναι δική μας ευθύνη, αν δεν προκριθούμε στα playoffs.

Οι ομάδες στην EuroLeague δεν τα παρατούν και παραμένουν ανταγωνιστικές. Είδαμε πως η Νταρουσάφακα νίκησε την Μπάγερν Μονάχου. Όλες οι ομάδες παίζουν δυνατά. Δεν ξέρω κάποιον παίκτη που θα μπει στο γήπεδο και θα θέλει να ηττηθεί. Θα δούμε τις θα συμβεί πρώτα την Πέμπτη και μετά στο παιχνίδι μας με την Νταρουσάφακα. Όπως είπα, δεν έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης. Πρέπει

Γνωρίζουμε τις πιθανότητές μας και τι χρειάζεται να συμβεί για να διατηρήσουμε τις πιθανότητές μας. Πρέπει να νικήσουμε την Νταρουσάφακα. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι μπροστά από τους φιλάθλους μας και όταν ξεκινήσει ο αγώνας, ελπίζουμε να έχουμε ελπίδες για να προκριθούμε.

Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι, όπως και στα προηγούμενα. Μόλις μπούμε στο γήπεδο, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Έτσι ήταν όλη την σεζόν κι έτσι θα είναι και με την Νταρουσάφακα. Θέλουμε και χρειαζόμαστε τη νίκη. Γνωρίζουμε τις πιθανότητές μας και τι χρειάζεται να συμβεί για να μείνουν ζωντανές. Έπρεπε να είχαμε προκριθεί νωρίτερα και είναι δικό μας λάθος. Τώρα, πρέπει να περιμένουμε άλλα αποτελέσματα.

Όταν η ομάδα παίζει καλά, όλοι σε αυτή αισθανόμαστε καλά. Η ομάδα, όμως, τις τελευταίες έξι εβδομάδες δεν είναι καλή, οπότε κι εγώ δεν νιώθω καλά. Πρέπει να είμαι έτοιμος για κάθε ευκαιρία που μου δίνει ο προπονητής και να προσπαθώ για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι. Όπως είπα, δεν μου αρέσει να αναφέρομαι στον εαυτό μου και μεμονωμένα σε παίκτες, γιατί η ομάδα είναι πιο σημαντική. Όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά, πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να βρούμε το πρόβλημα και να δουλέψουμε ομαδικά για να το λύσουμε".

Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τα playoffs, γιατί η πρόκριση δεν είναι ολοκληρωτικά στα χέρια μας. Πριν από δύο μήνες ήμασταν τέταρτοι ή πέμπτοι και τώρα βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση. Κάτι άλλαξε τους τελευταίους δύο μήνες. Δεν παίζουμε καλά. Προσπαθούμε να βρούμε τις απαντήσεις, αλλά είναι δύσκολο. Είχαμε τραυματισμούς σε μία άσχημη περίδο, αλλά δεν είναι δικαιολογία, γιατί κάθε ομάδα έχει τα προβλήματά της. Ελπίζω να λύσουμε τα προβλήματά μας, να προκριθούμε στα playoffs και μετά θα είναι μία διαφορετική ιστορία. Έχουμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα, αλλά τελευταία δεν το δείχνουμε. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να νικήσουμε την Νταρουσάφακα και θα δούμε, αν θα προκριθούμε στα playoffs.

Πρέπει να παίξουμε τη σωστή νοοτροπία. Αν έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε, θα είναι ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου για εμάς. Αν δεν έχουμε πιθανότητες πρόκρισης, πρέπει να παίξουμε για την περηφάνια, την ομάδα και τους φιλάθλους μας. Σε κάθε παιχνίδι της EuroLeague υπάρχει πίεση. Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα έχουμε πιθανότητες πρόκρισης. Θα ξέρουμε ως τότε", έγραψε ο 24χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού στο blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα της EuroLeague.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ