ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζάλγκιρις Κάουνας - Ολυμπιακός: Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ

EUROLEAGUE / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η χαμένη μάχη του Ολυμπιακού στη Zalgirio Arena του Κάουνας και τα δύο πρόσωπα των Πειραιωτών. Γράφει ο Δημήτρης Σκούρτας.

ΟΑΚΑ, ZalgirioArena. Τι κοινό έχουν για τον Ολυμπιακό οι μάχες που έδωσε στα δύο συγκεκριμένα γήπεδα; Η απάντηση πλέον είναι πολύ εύκολη και έρχεται στο μυαλό των περισσοτέρων χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Και στις δύο περιπτώσεις οι Πειραιώτες αδίκησαν κατάφωρα πρωτίστως τους εαυτούς τους, χάνοντας πάνω κάτω με πανομοιότυπο τρόπο . Παίζοντας μπάσκετ υψηλού επιπέδου στο πρώτο ημίχρονο, για να ακολουθήσει στη συνέχεια μια απίστευτη… μετάλλαξη.Collapse(κατάρρευση) που λένε και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Πάμε όμως να δούμε το πιο πρόσφατο παράδειγμα, αυτό στο Κάουνας. Σε μια από τις πλέον καυτές και άκρως μπασκετικές έδρες τις της Ευρώπης η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ εμφανίστηκε σαν έτοιμη από καιρό με το… καλημέρα. Έπιασε από το λαιμό τη Ζάλγκιρις, «χτυπώντας» έξω από τη γραμμή των τριών πόντων, αλλά και με κάθε ευκαιρία στο τρανζίσιον με τον Μιλουτίνοβ να κάνει τη φάση της αναμέτρησης τρέχοντας το παρκέ πριν τελειώσει καρφώνοντας εντυπωσιακά και αφού προσποιήθηκε ότι θα πασάρει στον Πρίντεζη.

Και ναι μεν τα ποσοστά στα τρίποντα ήταν ασυνήθιστα υψηλά, ωστόσο, όλα τα σουτ προήλθαν από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Δεν εκβίασαν τις προσπάθειες οι ερυθρόλευκοι και τιμώρησαν την επιλογή των γηπεδούχων να δώσουν χώρο κυρίως στον Πρίντεζη.

Παράλληλα οι παίκτες του Μπλατ ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και έδειχναν πανέτοιμοι για ένα μεγάλο διπλό. Η παύλα στην κατηγορία των λαθών τα λέει όλα για την προσήλωσή τους. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Και ξαφνικά με την έναρξη της τρίτης περιόδου τα φώτα… έσβησαν. Ήταν μια τελείως διαφορετική ομάδα αυτή που βγήκε στο παρκέ για να αντιμετωπίσει τους Λιθουανούς. Λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο ότι η Ζάλγκιρις θα τα έπαιζε όλα για όλα. Αύξησε στον μέγιστο βαθμό την πίεση, με κάθε ευκαιρία χρησιμοποιούσαν παγίδες, ώστε ο βαθμός δυσκολίας της κάθε πάσας να μεγαλώσει, κάτι για το οποίο ο Ολυμπιακός, όπως αποδείχτηκε, δεν κατάφερε ποτέ να βρει το αντίδοτο. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο και σαν πεινασμένη… ύαινα η Ζάλγκιρις τα τιμώρησε σχεδόν όλα, πληγώνοντας τον Ολυμπιακό.

Πολύ γρήγορα οι Λιθουανοί μπήκαν σε θέση οδηγού, έφτασαν να προηγούνται και με διψήφια διαφορά και επί της ουσίας οι Πειραιώτες ζαλισμένοι από την ανατροπή έπεσαν στο καναβάτσο. Τους έλειψε κυρίως η σκληράδα, το καθαρό μυαλό την κρίσιμη ώρα.

Η μάχη, λοιπόν, στο Κάουνας χάθηκε, ωστόσο ο πόλεμος συνεχίζεται. Για τον Ολυμπιακό το (πολύ) κρίσιμο είναι να κερδίσει την επόμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ την Αναντολού Εφές που φέτος τα πηγαίνει περίφημα και βέβαια να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα.

Η θρυλική ενέργεια του Red Power συνόδευσε τον Ολυμπιακό στη ZalgirioArena. Το πρόγραμμα ηλεκτρικής ενέργειας Red Power ήρθε να επιβραβεύσει τους φίλους της ομάδας με χαμηλότερες χρεώσεις στο ρεύμα. Μάθετε περισσότερα στο red-power.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ