EUROLEAGUE

Αλβέρτης: "Βλέπαμε τον Ντομινίκ σε βιντεοκασέτες και ξαφνικά κάναμε προπόνηση μαζί του!"

Αλβέρτης: "Βλέπαμε τον Ντομινίκ σε βιντεοκασέτες και ξαφνικά κάναμε προπόνηση μαζί του!"
EUROKINISSI

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης θυμήθηκε το παρελθόν σε συνέντευξή του σε ισραηλινό μέσο, αναφέρθηκε στους τίτλους του Παναθηναϊκού και στους στόχους της ομάδας.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δεν συνηθίζει να παραχωρεί συνεντεύξεις. Έκανε μία εξαίρεση όμως και μίλησε στην "Jerusalem Post", όπου μίλησε για το παρελθόν, το παρόν του Παναθηναϊκού και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τα μπάνερ που υπάρχουν στην οροφή του ΟΑΚΑ, όπου ο ίδιος απεικονίζεται σε ένα από αυτά, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να λέει πως " δεν υπάρχει μόνο η δική μου φωτογραφία, υπάρχουν φωτογραφίες από κάθε τρόπαιο, ξεκινώντας από το 1996 με τον Ντομινίκ μέχρι το 2011. Κάθε φωτογραφία έχει την δική της ιστορία. Για εμένα είναι σημαντικό ότι είμαι ακόμα με τους ίδιους ανθρώπους κάθε χρόνο καθώς συνεχίζουμε να κυνηγάμε τους ίδιους στόχους".

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά χρόνια να προκριθεί σε Final Four, το Τοτέμ των "πράσινων" τόνισε: " Καμία φορά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο. Καμία νίκη που πετύχαμε τότε δεν ήταν εύκολη. Παλεύαμε κάθε χρόνο για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο όπου όλοι ήξεραν τον ρόλο τους.

Μην ξεχνάτε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Τα μπάτζετ δεν είναι όπως κάποτε, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε τον ίδιο στόχο κάθε χρόνο. Είμαστε ανταγωνιστικοί κάθε χρόνο, αλλά χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω για να πάμε στο Final Four και να διεκδικήσουμε τον τίτλο.

Πιστεύω ότι προχωράμε καλά, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να βρεθούμε στο παρκέ. Οι οπαδοί μας κάνουν κάθε παιχνίδι μας ξεχωριστό και με λίγη τύχη μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό".

Με την κουβέντα να πηγαίνει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης σχολίασε: "Πιστεύω ότι είναι σημαντικό όχι μόνο για τα παιδιά στην Ελλάδα, αλλά για τα παιδιά όλου του κόσμου αυτό που έχει πετύχει. Είναι ένα παράδειγμα ότι με σκληρή δουλειά όλα μπορούν να συμβούν. Είναι πολύ ταπεινός και καλό παιδί, οπότε αποτελεί παράδειγμα για όους. Αν έχεις περάσει δυσκολίες και μπορείς να φτάσεις ψηλά, κερδίζεις τον σεβασμό όλων".

Τέλος, μιλώντας για την συνύπαρξή του με τον Ντομινίκ Γουίλκινς την σεζόν 1995/96, θυμήθηκε: " Ήταν ένας από τους παίκτες που βλέπαμε σε βιντεοκασέτες μαζί με τον Μάτζικ και τον Μπερντ και ξαφνικά έκανε προπόνηση μαζί μας. Είχαμε ζήσει σπουδαίες στιγμές στην ομάδα, αλλά όταν ήρθε ο Ντομινίκ ζήσαμε ακόμα μεγαλύτερες.

Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να προσαρμοστούμε, αλλά μετά από λίγους μήνες καταλάβεμε ποιος ήταν ο Ντομινίκ. Ήταν πολύ καλός παίκτη και πολύ αθλητικός παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα και μας βοήθησε να πάρουμε τον πρώτο ευρωπαϊκό μας τίτλο".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ