EUROLEAGUE

Αποκλειστική δήλωση Πιτίνο στο Sport24.gr: "Πρόθεσή μου να γυρίσω για Παναθηναϊκό και Εθνική"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΖΕΝΙΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΖΕΝΙΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δύο μέρες αφότου έκλεισε στο Αϊόνα, ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στο Sport24.gr για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα για το φινάλε της φετινής σεζόν και τον όρο στο νέο του συμβόλαιο με το κολέγιο.

Ο Ρικ Πιτίνο αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ το καλοκαίρι, με σκοπό να ξανακαθίσει σε πάγκο του NCAA. Το Αϊόνα υπέγραψε τον 67χρονο τεχνικό για τα επόμενα πέντε χρόνια, με τον ίδιο να βρίσκει μια καλή ευκαιρία για να ξαναβρεθεί εκεί όπου νιώθει πιο άνετα: το κολεγιακό πρωτάθλημα. Δεδομένου βέβαια ότι η σεζόν ακόμη -θεωρητικά- τρέχει στην Ευρώπη, δεν είχε αποσαφηνιστεί αν θα επιστρέψει στην Αθήνα, για να ολοκληρώσει το φετινό έργο του. Αν βέβαια, αποφασιστεί η επανέναρξη της σεζόν, τόσο στην EuroLeague όσο και στην ΕΚΟ Basket League.

Πάνω σε αυτό το θέμα αλλά και τη δεδομένη συμφωνία του με την ΕΟΚ για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά (και κατ' επέκταση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο), τοποθετήθηκε ο Ρικ Πιτίνο μιλώντας στο Sport24.gr δύο μέρες μετά τη συμφωνία του με το Αϊόνα. Ο πολύπειρος τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά:

"Θέλω να γυρίσω, αλλά δε νομίζω πως θα έχουμε σεζόν από εδώ και πέρα. Αν ο Παναθηναϊκός με θέλει να επιστρέψω, εφόσον αρχίσουν πάλι οι αγώνες, εγώ θα γυρίσω. Όταν έφυγα από την Αθήνα, το έκανα για να είμαι κοντά στην οικογένειά μου, όχι για να υπογράψω στο Αϊόνα. Είχα πει πως θα γυρνούσα, γιατί αυτή ήταν η πρόθεσή μου. Η πρόταση από το Αϊόνα προϋπήρχε, αλλά η συμφωνία προέκυψε όταν πήγα στις ΗΠΑ. Στο μεσοδιάστημα μίλησα μέσω μηνυμάτων με όλους τους παίκτες μου, τους οποίους ενημέρωσα πως πρόθεσή μου είναι να εκπληρώσω όλες τις υποχρεώσεις που έχω για φέτος, τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με την Εθνική Ελλάδας στο Προολυμπιακό. Το ίδιο είπα επίσης στους συνεργάτες μου, πριν πετάξω για τις ΗΠΑ. Στο συμβόλαιό μου με το Αϊόνα υπάρχει ένας όρος που αναφέρει πως δεν θα αναλάβω την ομάδα, πριν τελειώσουν οι υποχρεώσεις μου στην Ελλάδα. Κι αυτό θέλω να γίνει".

Θυμίζουμε πως η EuroLeague έχει ανακοινώσει αναστολή κάθε λειτουργίας μέχρι τις 11 Απριλίου, ενώ η ΕΚΟ Basket League θα είναι ανενεργή -τουλάχιστον- μέχρι τις 30 Μαρτίου. Περαιτέρω βήματα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την πρόληψη θα ανακοινωθούν στην πορεία, από τις δύο διοργανώσεις.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ