EUROLEAGUE

Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΠΑΟ (ΦΓΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΠΑΟ (ΦΓΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ραψωδία του Νικ Καλάθη, μεγάλη εμφάνιση από τους Ντεσόν Τόμας - Κιθ Λάνγκφορντ, πολύ καλός και ο Τζέιμς Γκιστ. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο.

Εξι σερί νίκες και μία μακριά από τα playoffs. Ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε στο Μιλάνο απέναντι στην Αρμάνι και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου βρίσκεται ένα θετικό αποτέλεσμα μακριά από τα playoffs και δύο μακριά ακόμη και από την πέμπτη θέση !

Φοβερή εμφάνιση από τους πράσινους, ραψωδία από τον Νικ Καλάθη, εκπληκτικό κοουτσάρισμα από τον Ρικ Πιτίνο που έχει δημιουργήσει κάτι πραγματικά σπουδαίο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση του Αμερικανού τεχνικού στο εκτός έδρας ματς με την παρέα του Μάικ Τζέιμς.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ (starter)

Δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος, χρεώθηκε με αμφισβητούμενο επιθετικό φάουλ στο δεύτερο δεκάλεπτο, πέταξε το μασελάκι του και πήρε και τεχνική ποινή. Δεν έδωσε κάτι μέχρι το ημίχρονο, αλλά στο 24' διέσχισε όλο το γήπεδο, κάρφωσε στο πρόσωπο του Μίτσοβ και έβαλε και τη βολή για το 55-56. Εκεί γύρισε τον διακόπτη για να σφυροκοπήσει μέχρι το φινάλε τους γηπεδούχους. Άλλος παίκτης επί Πιτίνο, είναι πραγματικά εντυπωσιακή η μεταμόρφωσή του υπό τις οδηγίες του Αμερικανού.

Τα στατιστικά του: 15 πόντοι, 4/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 17 ranking σε 26:50

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 17-23 στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, πέτυχε και δεύτερο για το 24-28 στο 13', πίεσε πολύ την άμυνα της Αρμάνι και ήταν καλός και στο κομμάτι της δημιουργίας, περιέργως αστόχησε σε δύο βολές στο πρώτο μέρος αλλά έφθειρε τους αντιπάλους του κερδίζοντας πέντε φάουλ. Έβαλε ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό στο 28' (64-65) με άψογο τελείωμα στον αιφνιδιασμό, έγραψε και το 64-68 με το τρίτο μακρινό του σουτ, έβαλε και βολές για το 64-70, ήταν σε τρομερή κατάσταση και μετά τον Καλάθη ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Αυτός ο Λάνγκφορντ, πραγματικά εκτοξεύει την ομάδα του.

Τα στατιστικά του: 17 πόντοι, 2/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 22 ranking σε 20:37

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (starter)

Μπήκε στο ματς με επιθετικό φάουλ στην πρώτη επίθεση της ομάδας του, ρέφαρε όμως με μια μπάλα που κέρδισε στην άμυνα. Στο τρίτο λεπτό έκανε βήματα και στο τέταρτο πήγε για πρώτη φορά στον πάγκο δίνοντας τη θέση του στον Γκιστ. Έδωσε λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος, έπαιξε λίγο στο δεύτερο καθώς ο Γκιστ ήταν σπουδαίος.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 1 ranking σε 15:03

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Έπαιξε 15 λεπτά στο πρώτο μέρος, ουδείς κατάλαβε πως έφτασε σε αυτό τον αριθμό. 0/3 σουτ, κανένα ριμπάουντ, λίγες φορές ακούμπησε τη μπάλα μέχρι το ημίχρονο ο Έλληνας φόργουορντ που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και βοήθησε κι αυτός στην επίθεση. Δεν έλαμψε, άλλοι όμως βρίσκονταν σε καλύτερο βράδυ κι ο Παπαπέτρου δεν είναι παίκτης που θα μπει στη μέση για να τους ανακόψει την πορεία.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 7 ranking σε 29:01

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Δεύτερος στο ροτέισον των σέντερ, ο Αμερικανός πάτησε παρκέ στο τέταρτο λεπτό και κόπηκε εντυπωσιακά από τον Ταρτσέβσκι στην πρώτη του προσπάθεια στον αγώνα. Σκόραρε για το 9-11 με υπερπροσπάθεια και έβαλε βολές για το 13-13, κάρφωσε και για το 13-15 στο έβδομο λεπτό. Ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού πίσω από τον Καλάθη στο πρώτο μέρος, συνέχισε να κάνει καλή δουλειά και στο δεύτερο. Αυτόν τον Γκιστ έχει ανάγκη ο Πιτίνο, ειδικά όταν ο Παπαγιάννης δεν μπορεί να προσφέρει πολλά.

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 5/7 δίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 15 ranking σε 21:18

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Πήρε δύο λεπτά στο πρώτο μέρος για να σκοράρει ένα δίποντο, να δώσει μία ασίστ και να πάρει ένα επιθετικό ριμπάουντ. Ο Πιτίνο δεν του έδωσε άλλη ευκαιρία μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 4 ranking σε 2:11

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

37 δευτερόλεπτα έπαιξε στο πρώτο μέρος, όταν ο Πιτίνο έβγαλε τον Καλάθη από το ματς στις τελευταίες φάσεις της δεύτερης περιόδου. Είδε το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο.

23. ΣΟΝ ΚΙΛΠΑΤΡΙΚ (starter)

Έκανε φάουλ σε τρίποντο του Νάναλι στη δεύτερη επίθεση της Αρμάνι Μιλάνο στην αναμέτρηση, έπαιξε έντεκα λεπτά στο πρώτο μέρος και το μόνο που έδωσε ήταν ένα τρίποντο και μερικές καλές προσωπικές άμυνες. Επέμεινε στο περιφερειακό σουτ, δεν ήταν σε καλή βραδιά, με τον Λάνγκφορντ όμως σε αυτή την κατάσταση, ουδείς μπορεί να έχει παράπονο από τη στιγμή που ο πρώην παίκτης των Νετς και των Μπουλς πάλεψε τόσο στην άμυνα.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 1/3 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 7 ranking σε 23:02

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Ανέτοιμος αγωνιστικά και πνευματικά, έπαιξε πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος χωρίς να πάρει σουτ και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το φινάλε.

Τα στατιστικά του: 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 ranking σε 5:20

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Πέτυχε με αριστερό λέι-απ το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού μετά από δυο λεπτά αγώνα, σκόραρε ξανά με πολλή ψυχραιμία για το 9-6, έβαλε και τρίποντο από την κορυφή για το 9-9 του πέμπτου λεπτού. Προσπάθησε να πάρει το τρίτο φάουλ του Τζέιμς στα τέλη της περιόδου και τον πλήγωσε κοντά στο καλάθι, έφτασε τους 17 πόντους στο ημίχρονο με 7/11 δίποντα και 1/4 τρίποντα, γέμισε τη στατιστική του με τρία ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και ένα κλέψιμο, ήταν μια ομάδα μόνος του. Στο δεύτερο μέρος; Τι να πει κανείς και τι να σχολιάσει. Εδινε τη μία τελική πάσα πίσω από την άλλη, συνέχισε να ορμά στη ρακέτα της Αρμάνι Μιλάνο, μάζεψε τα ριμπάουντ, δεν έκανε λάθη, ήταν βγαλμένος από video game, από εξομοιωτή μπάσκετ, έκανε το τέλειο παιχνίδι. Δεν υπάρχουν λόγια γι' αυτή την εμφάνιση του κορυφαίου πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη.

Τα στατιστικά του: 27 πόντοι, 12/17 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 39 ranking σε 39:21

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Έπαιξε κάτι λιγότερο από έξι λεπτά στο δεύτερο μέρος για να πιέσει στην άμυνα, μάζεψε τρία ριμπάουντ, έκανε όπως πάντα τη φιλότιμη προσπάθειά του με τρομερή ενέργεια.

Τα στατιστικά του: 3 ριμπάουντ, 3 ranking σε 5:39

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Έχει χάσει τον ρυθμό του μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και τα συνεχόμενα DNP, έπαιξε οκτώ λεπτά στο πρώτο μερος για να αστοχήσει σε δύο δίποντα. Ελάχιστα τον είδαμε στο δεύτερο μέρος, λογικό από τη στιγμή που ο Τόμας, ο Παπαπέτρου και ο Γκιστ ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Δεν μπορεί να στηριχθεί σε εκείνον ο Πιτίνο σε αυτή τη φάση της σεζόν και ο Μήτογλου οφείλει να δουλέψει σκληρά για να είναι έτοιμος όταν του ζητηθεί να προσφέρει ποιοτικότερα λεπτά.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 λάθος, -5 ranking σε 10:59

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ