EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε κακή βραδιά ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε με τον Σον Κιλπάτρικ να παλεύει μόνος εναντίον όλων. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ρικ Πιτίνο.

Φυσιολογική ήττα, κακή εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε για την 22η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19, έπεσε στο 9-13 και στη 12η θέση και έδειξε για ακόμα μία φορά πως δεν είναι ομάδα για τα playoffs, σύμφωνα τουλάχιστον με την άσχημη εικόνα που δείχνει στα εκτός έδρας ματς.

Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο δεν ήταν ανταγωνιστικοί απέναντι σε εκείνους του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς που στερήθηκε τον Γιαν Βέσελι, ο Ματ Λοτζέσκι τραυματίστηκε στο 11', ο Νικ Καλάθης ήταν κακός, ο Σον Κιλπάτρικ πάλευε μόνος εναντίον όλων και οι πράσινοι κοιτάζουν από τώρα το εντός έδρας ματς της επόμενης αγωνιστικής με τη Χίμκι που έχει επίσης 9-13 και θα παίξει τα ρέστα της στο ΟΑΚΑ για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της οκτάδας.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ (starter)

Μπήκε στο ματς με τρίποντο στην πρώτη φάση, συνέχισε με βολές για το 2-5, ήταν αποφασιστικός και έβαλε και τρίτο καλάθι για το 14-15 στο 6'. Ήταν από τους πολύ λίγους που πάλεψαν στο πρώτο μέρος κι ας είχε αρκετά άστοχα σουτ, χάθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, επανήλθε στο τέταρτο και ήταν αν μη τι άλλο μαχητικός. Προσπαθεί πολύ το τελευταίο διάστημα και αυτό δεν μπορεί ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει, αλλά...

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 4/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 16 ranking

3. ΕΙΝΤΡΙΑΝ ΠΕΙΝ

Τρίτος σέντερ στο ροτέισον του Πιτίνο, μπήκε λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και πέτυχε δίποντο από πλάγια θέση για το 24-18 του δεκαλέπτου. Έκανε δύο γρήγορα φάουλ και πρόλαβε να παίξει 1:46 πριν ο κόουτς των πρασίνων τον τραβήξει στον πάγκο και τον κρατήσει εκεί μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Με τον Τζέιμς Γκιστ αρνητικό, ο Πέιν άξιζε να πάρει ευκαιρίες, δεν τις πήρε και προς το παρόν είναι να απορεί κανείς γιατί αποκτήθηκε αν σε τέτοια ματς παίζει δίλεπτα.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 λάθος, 1 ranking 1:46

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Έπαιξε στον... garbage time και η στατιστική του δεν έγραψε το παραμικρό.

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Σκόραρε το ανοιχτό τρίποντο που πήρε στο τρίτο λεπτό για να γράψει το 5-11, είχε μαχητικότητα, δεν είχε όμως αποτελεσματικότητα την οποία βρήκε στο 16' όταν ευστόχησε σε σουτ από την αριστερή γωνία για το 31-26. Λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος από τον Έλληνα φόργουορντ, ακόμη λιγότερα στο τρίτο δεκάλεπτο, χάθηκε κι αυτός στη μετριότητα της ομάδας του.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 μπλοκ, 1 λάθος, 3 ranking σε 27:12

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Άλλαξε νωρίς τον Βουγιούκα, μόλις στο τέταρτο λεπτό, δεν πρόσφερε τίποτα και μετά από έξι λεπτά έδωσε τη θέση του στον Πέιν. Έπαιξε 12:33 στο πρώτο μέρος για να αστοχήσει σε ένα δίποντο, να δώσει δύο ασίστ και να κάνει δύο λάθη, ήταν ακόμη χειρότερος στο δεύτερο και παρά την κακή βραδιά του, είδε τους Παπαγιάννη - Πέιν να μένουν στον πάγκο.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη, 4 ranking σε 21:14

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ (starter)

Πενταδάτος για να ματσάρει με τον Ντουβερίογλου, σκόραρε δίποντο με fadeaway για το 8-13 στο τέταρτο λεπτό και πήγε στον πάγκο. Μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με δύο καλάθια που έγραψαν το 25-24, ήταν θετικός στο εξάλεπτό του στο πρώτο μέρος και αναλογικά με χρόνο και προσφορά ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Άφαντος στο δεύτερο μέρος, έπαιξε λίγο, το σημαντικό στη δική του περίπτωση είναι πως είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 3/3 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 11 ranking σε 11:17

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Άλλαξε τον Καλάθη λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, έπαιξε πέντε λεπτά μέχρι το ημίχρονο και έκανε ένα λάθος κι ένα φάουλ! Από τη στιγμή που το ματς κρίθηκε νωρίς, ο Πιτίνο του έδωσε περισσότερο χρόνο στο δεύτερο μέρος, ο Λιθυουανός έβαλε ένα τρίποντο και έδειξε για ακόμα μία φορά ότι δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 0/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα, 1 ασίστ, 1 λάθος, 1 ranking σε 15:20

23. ΣΟΝ ΚΙΛΠΑΤΡΙΚ (starter)

Πενταδάτος ο Αμερικανός, μπήκε στην αναμέτρηση με άστοχο δίποντο, έκανε νωρίς το πρώτο του φάουλ, όμως στο δεύτερο λεπτό κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρεις από τη δεξιά γωνία και είχε 3/3 για το 2-8. Αυτοί ήταν οι μοναδικοί του πόντοι σε δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος. Έψαξε τη δημιουργία, δεν εκβίασε σουτ, ήταν ο μόνος που πάλεψε στο τρίτο δεκάλεπτο όταν έβαλε εννέα πόντους, συνέχισε με πείσμα και στο τέταρτο και ήταν μαζί με τους Τόμας - Βουγιούκα οι μοναδικοί που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Σίγουρα ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, δεν πρόκειται όμως να κουβαλήσει μόνος του την ομάδα σε αγώνες αυτού του επιπέδου και αυτού του βαθμού δυσκολίας.

Τα στατιστικά του: 19 πόντοι, 8/12 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 18 ranking σε 29:15

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Άλλαξε τον Κιλπάτρικ στο πέμπτο λεπτό, ήταν κακός στο πεντάλεπτο που έπαιξε έως το τέλος της περιόδου. Δεν πήρε σουτ, έκανε ένα λάθος, έβαλε όμως και ένα τρίποντο που δεν μέτρησε καθώς ο Γκιστ χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στο σκριν που του έδωσε. Στο 11' τραυματίστηκε και αποχώρησε , δεν τον είδαμε ξανά έως το τέλος της αναμέτρησης. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση, θα χάσει σίγουρα τον ημιτελικό της Τετάρτης (13/2) με τον Ολυμπιακό και... βλέπουμε.

Τα στατιστικά του: 1 ασίστ, 1 λάθος σε 5:20

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Βρήκε απέναντί του τον βραχύσωμο Ντίξον και τον πόσταρε συνεχώς στις πρώτες φάσεις του αγώνα, ωστόσο δεν του βγήκε το ματς. Πέτυχε τον πρώτο του πόντο με βολή για το 20-16 στο 8', έπαιξε 18:44 στο πρώτο μέρος, είδε τρία ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και ισάριθμα λάθη. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο από την κορυφή για το 48-32, δεν έδωσε όμως κάτι περισσότερο. Ο Πιτίνο τον τράβηξε νωρίς στον πάγκο για να μην τον καταπονήσει περισσότερο σε ένα ματς που είχε κριθεί και ο Καλάθης επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη με ακόμα μια κακή εμφάνιση απέναντι στην Φενέρμπαχτσε.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 2/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη, 9 ranking σε 29:33

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Είχε ενέργεια, πήρε προσπάθειες, δεν του βγήκε όμως το ματς. Πέτυχε ένα πολύ δύσκολο ψηλοκρεμαστό δίποντο με τη βοήθεια του ταμπλό, έκανε κι αυτός την προσπάθειά του στο δεύτερο μέρος χωρίς όμως να βοηθήσει.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 2/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 4 ranking σε 12:48

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Ανύπαρκτος στα έξι λεπτά που πήρε στο πρώτο μέρος, διεκδίκησε μια κατοχή και δεν βοήθησε σε κανέναν τομέα του παιχνιδιού. Άλλο τόσο έπαιξε στη συνέχεια του αγώνα, δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του ματς, έμεινε για δεύτερο σερί ματς στο μηδέν.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 λάθος, 1 ranking σε 13:13

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ