ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκός: η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πάλευε μόνος εναντίον όλων στα τελευταία λεπτά ο Λάνγκφορντ, μέτρια βραδιά για τον Καλάθη, μοιραίος στο φινάλε ο Γκιστ, έδωσαν ελάχιστα οι Παππάς, Παπαπέτρου, Τόμας. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Μπάγερν Μονάχου.

Είχε 4/20 τρίποντα, ποσοστό ευστοχίας 20% πίσω από τη γραμμή των 6μ.75. Είχε όμως και 62% στα δίποντα, μαζί με 91% στις βολές. Πέτυχε 79 πόντους εκτός έδρας, όμως ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει τη Μπάγερν στο Μόναχο.

Ηττήθηκε στις λεπτομέρειες ( 80-79 ), πόνεσε πολύ από το λάθος του Τζέιμς Γκιστ που δεν επέτρεψε στον Κιθ Λάνγκφορντ να οργανώσει την τελευταία επίθεση για το σουτ της νίκης, όμως πρέπει να ανασυνταχθεί καθώς την Πέμπτη ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με τη Γκραν Κανάρια που -σε αντίθεση με αυτό στη Γερμανία- δεν πρέπει να χαθεί.

Μέτρια βραδιά για τους Καλάθη, Γκιστ, Λάσμε, κακή για τους Παππά, Παπαπέτρου, Τόμας, Λοτζέσκι (είχε ενοχλήσεις στη γάμπα), πάλευε μόνος εναντίον όλων στα τελευταία λεπτά ο Κιθ Λάνγκφορντ, θετικοί οι Αντετοκούνμπο - Μήτογλου, δεν χρησιμοποιήθηκε ο Παπαγιάννης. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ

Άνοστο το πρώτο του πεντάλεπτο στο ματς, με ένα άστοχο τρίποντο και τίποτα περισσότερο. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο. Τον είδαμε να γυρίζει στην έναρξη της τέταρτης περιόδου και να αστοχεί σε ανοιχτό σουτ τριών πόντων, πριν βάλει 1/2 βολές από φάουλ που κέρδισε στον αιφνιδιασμό και πάρει επιθετικό ριμπάουντ για δίποντο που έγραψε το 62-63. Δεν έκανε κάτι περισσότερο και προς το παρόν δείχνει έξω από τα νερά του.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ranking σε 12:45

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ (starter)

Έβαλε το γκολ-φάουλ για το 0-7, όμως έμεινε εκεί στο πρώτο δεκάλεπτο, στα πέντε λεπτά που αγωνίστηκε πριν πάει στον πάγκο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο προσπάθησε να λειτουργήσει και ως δημιουργός, δεν το κατάφερε, σκόραρε όμως τρίποντο για το προσπέρασμα (36-38 στο 18') και σίγουρα ένιωθε καλύτερα σε αυτόν τον ρόλο. Βρήκε σίδερο σε τρία διαδοχικά σουτ στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, όμως επέμεινε. Πέτυχε τρίποντο για το 64-66, όμως η θετική του προσπάθεια ''σβήστηκε'' άμεσα χάρη στο γκολ-φάουλ που του έβαλε ο Τζέντοβιτς για το 67-66. Στο 39' πέτυχε δύσκολο δίποντο για το 76-72, συνέχισε με βολές από φάουλ που κέρδισε σε διεκδίκηση ριμπάουντ για το 76-74, έβαλε γκολ-φάουλ για το 78-77 στα 30.7", έκανε ό,τι μπορούσε αλλά στο τέλος έφυγε ηττημένος από το παρκέ και δεν το άξιζε.

Τα στατιστικά του: 18 πόντοι, 3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 21 ranking σε 17:55

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πήρε τη θέση του τρίτου σέντερ, όμως ο Τσάβι Πασκουάλ δεν τον χρησιμοποίησε.

7. ΣΤΕΦΑΝ ΛΑΣΜΕ

Είχε ενέργεια και προσπάθησε να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα, δεν βοήθησε όμως στα ριμπάουντ και δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά. Στα τέλη της τρίτης περιόδου σκόραρε μακρινό δίποντο για το 56-58 και στην επόμενη φάση έκανε τρομερό κόψιμο, όμως στο 31' έδωσε επιθετικό φάουλ σε σκριν με το σκορ στο 59-58 και στο φινάλε της βραδιάς είχε αφήσει την εντύπωση πως ήταν θετικός, αλλά σε έναν αγώνα που δεν του ταίριαζε. Προσπάθησε πάντως πολύ και στις δύο άκρες του παρκέ και σίγουρα ήταν από τους λίγους που άφησαν καλές εντυπώσεις.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 2/3 δίποντα, 4/4 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 κοψίματα, 3 λάθη, 13 ranking σε 20:41

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Πενταδάτος ο Ιωάννης, έπαιξε στα επτά πρώτα λεπτά για να πάρει απλώς ένα αμυντικό ριμπάουντ και να κάνει τρία φάουλ που τον έβγαλαν από την εξίσωση του πρώτου μέρους. Γύρισε στο ματς στο 28ο λεπτό για να κάνει αμέσως το τέταρτο φάουλ του, ζήτησε όμως από τον Πασκουάλ να τον αφήσει στο ματς, σκόραρε για το 59-61 στον αιφνιδιασμό, έκανε το πέμπτο φάουλ στο 38' δίνοντας βολές στον Μπούκερ με το σκορ στο 73-70 και αποχώρησε.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 5 φάουλ, -1 ranking σε 16:21

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Έπρεπε να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα και τις έδωσε. Έβαλε τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 34-31, σε ένα σημείο του αγώνα που όλα πήγαιναν ανάποδα για τον Παναθηναϊκό. Δεν είχε ανάλογη συνέχεια, καθώς το timeout του Ράντονιτς τον φρέναρε. Ήταν στο παρκέ στην έναρξη της τρίτης περιόδου, έπαιξε αρκετά στο δεύτερο μέρος, απείλησε, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός. Ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, επιθετικά και αμυντικά.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 0/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 ranking σε 19:41

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Ξεκίνησε κι αυτός δυνατά το ματς, όμως όσο περνούσε η ώρα, τόσο η απόδοσή του έπεφτε. Στο 16' έκανε μεγάλη προσπάθεια για να σκοράρει από κοντά για το 34-33, πριν βγάλει καλή προσωπική άμυνα και με επτά πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος. Σε αυτούς τους επτά έμεινε μέχρι το φινάλε, καθώς δεν απείλησε καθόλου στο δεύτερο μέρος και σαν να μην έφτανε αυτό, έκανε και το λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα που δεν επέτρεψε στον Λάνγκφορντ να οργανώσει την ύστατη επίθεση για το σουτ της νίκης.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 3/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, 6 ranking σε 25:29

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Πάτησε παρκέ στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, έβαλε ένα δίποντο και είχε και δύο καλές δημιουργίες, έδειξε πιο έτοιμος σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και είδε τον προπονητή του να τον αφήνει στο παρκέ. Ο Λιθουανός σκόραρε για το 36-40 και σε 9:38 στη δεύτερη περίοδο, ήταν πολύ αποτελεσματικός. Και όμως, δεν τον είδαμε ποτέ στο δεύτερο μέρος, καθώς ο Πασκουάλ τον άφησε στον πάγκο σε ρόλο θεατή.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 2/2 δίποντα, 2/2 βολές, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 8 ranking σε 9:38

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Αν και διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, δεν ήταν καλός στο πρώτο του πέρασμα από το ματς. Έβαλε μεν ένα τρίποντο, είχε όμως δύο λάθη και έμεινε χαμηλά στο πρώτο μέρος. Τελικά έπαιξε μόλις δέκα λεπτά και δεν κατάφερε ποτέ να μπει στην εξίσωση, αν και προερχόταν από σπουδαία εμφάνιση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Είχε ενοχλήσεις στη γάμπα και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί με την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 1/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 λάθη, 0 ranking σε 10:01

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Μπήκε δυναμικά στο ματς, έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, είχε εξαιρετικές δημιουργίες, είχε όμως και τρία λάθη. Ελάχιστα τον είδαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο, σκόραρε λέι-απ για το 42-45 στο 23' και προσπάθησε να αφήσει το ματς να του δώσει ρυθμό χωρίς να εκβιάσει καταστάσεις. Ξανασκόραρε με φλότερ για το 42-47, έδωσε όμορφη ασίστ με ψυχραιμία στο τέλος της επίθεσης για να καρφώσει ο Αντετοκούνμπο στο 26' και στο 28' πέτυχε γκολ-φάουλ για το 50-56. Με το 71-68 πήρε κρίσιμο σουτ και βρήκε σίδερο, στα τελευταία λεπτά και ενώ η ομάδα του έψαχνε μια μεγάλη ανατροπή άφηνε τη μπάλα στα χέρια του Λάνγκφορντ και συνολικά, παρά το γεγονός ότι μοίρασε οκτώ ασίστ, έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 4/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 λάθη, 11 ranking σε 32 λεπτά

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Τρομερή η ενέργειά του, πρέπει να γίνει αποτελεσματικός στην επίθεση και ήδη δείχνει πολύ βελτιωμένος σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του. Έβαλε τέσσερις γρήγορους πόντους, αλλά έπαιξε λίγο στο πρώτο μέρος, ήταν στην πεντάδα στις αρχές της τρίτης περιόδου και προσπάθησε να βοηθήσει και στην επίθεση, έδωσε ασίστ μετά από επιθετικό ριμπάουντ στον Καλάθη για το 42-47 και λίγο αργότερα κάρφωσε για το 47-49 πριν βάλει και δίποντο στον αιφνιδιασμό για το 48-53. Ήταν τρομερή η προσπάθειά του στο τρίτο δεκάλεπτο, ήταν όμως και εντελώς αχρείαστο το φάουλ του στα 35.7" για το τέλος, καθώς με τη διαφορά στους δύο ο Τζέντοβιτς πήρε βολές και τις έβαλε για το 78-74. Στη συνέχεια χάθηκε για λίγο και επέτρεψε στον Λούτσιτς να σκοράρει για το 80-77, δεν ρίσκαρε το κόψιμο που θα τον χρέωνε με πέμπτο φάουλ, συνολικά όμως ήταν πολύ καλός και από τους σημαντικότερους λόγους που ο Παναθηναϊκός έμεινε στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τέλος.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 4/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος, 10 ranking σε 14:28

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ (starter)

Πενταδάτος και πάλι, έβαλε δύο καλάθια, πήρε τρία επιθετικά ριμπάουντ και έδωσε αυτό που χρειάζεται ο Πασκουάλ. Ποιοτικά λεπτά, δυναμισμό και πίεση στο ριμπάουντ. Γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου για να κάνει φάουλ σε προσπάθεια για εντυπωσιακό μπλοκ, μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 42-43 και έβαλε και σουτάκι από τα έξι μέτρα για το 48-51 στο 27'. Στο 37' ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή και έβαλε 2/2 βολές για το 73-70 που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό, όμως στην επόμενη επίθεση αστόχησε σε τρίποντο από την κορυφή που ήταν πάντως υπό καλές προϋποθέσεις. Πολύ καλός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, βελτιωμένος μάλιστα σε σχέση με την αναμέτρηση της πρεμιέρας, μένει να δούμε αν είναι και συνεπής στην πρώτη του ουσιαστικά σεζόν ως σημαντικό γρανάζι της πράσινης μηχανής.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 4/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ (5 επιθετικά), 1 λάθος, 11 ranking σε 21:01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ