EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Συγκλονιστικός ο Νικ Καλάθης, αναγεννημένος ο Τζέιμς Γκιστ, "ζωντανός" ο Παναθηναϊκός για την οκτάδα και τα playoffs της EuroLeague 2018/19. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ρικ Πιτίνο.

Νίκη σε "τελικό", καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ένας ηγέτης αποφασισμένος, ένας βετεράνος (Γκιστ) αναγεννημένος, αρκετοί με μικρή, αλλά σημαντική συνεισφορά και όμορφο βράδυ για τον Παναθηναϊκό που λύγισε την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ ( 88-75 ) και συνεχίζει να ονειρεύεται την οκτάδα και τα playoffs της EuroLeague 2018/19. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ρικ Πιτίνο, που δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης πως "ο Νικ Καλάθης είναι ο κορυφαίος πασέρ που έχω δει, πάνω και από τους Μάτζικ Τζόνσον, Μορίς Τσικς, Λάρι Μπερντ, Αϊζάια Τόμας".

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ (starter)

Ένα άστοχο τρίποντο από τη δεξιά γωνία ήταν η πρώτη του προσπάθεια στο ματς, για να συνεχίσει με άλλα δύο άσχημα σουτ και να προβληματίσει. Στο 17' ακολούθησε τον Καλάθη και σκόραρε με ωραίο δυναμικό τελείωμα τους πρώτους του πόντους για το 38-30, δεν θα έπαιζε 11:16 στο πρώτο μέρος αν ο Μήτογλου ήταν έστω υποφερτός. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με χουκ για το 48-37, ήταν πολύ πιο πεισμωμένος και αποφασιστικός στο δεύτερο μέρος, έβαλε και κρίσιμα καλάθια στο τέταρτο δεκάλεπτο για να δείξει ότι έχει το ταλέντο για να προσφέρει μερικά καλά διαστήματα. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να το κάνει με μεγαλύτερη συνέπεια.

Τα στατιστικά του: 14 πόντοι, 6/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 16 ranking σε 26:38

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Τρίτος στο ροτέισον των σέντερ, έκανε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το πρώτο του φάουλ, συνέχισε όμως με σημαντική συμβολή στην επίθεση καθώς πρώτα κάρφωσε άλει-ουπ πάσα του Καλάθη και στη συνέχεια έβαλε χουκ για το 32-26 από δικό του επιθετικό ριμπάουντ. Έπαιξε κάτι λιγότερο από τέσσερα λεπτά στο πρώτο μέρος, ελάχιστα τον είδαμε στο δεύτερο.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/2 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 3 ranking σε 5:40

9. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Προτιμήθηκε από τον Γιώργο Καλαϊτζάκη για τον ρόλο του δωδέκατου παίκτη, μπήκε για πρώτη φορά στην αποστολή σε αγώνα για την EuroLeague, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ρικ Πιτίνο.

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Συγκεντρωμένος στο ξεκίνημα του αγώνα, πήρε ένα αμυντικό ριμπάουντ και έδωσε ασίστ στον Βουγιούκα για το 4-4. Έκανε καλή δουλειά στο κομμάτι των "σκουπιδιών", δεν πήρε όμως προσπάθειες και σε 11:39 στο πρώτο μέρος είχε μόλις 1/2 δίποντα. Ο Πιτίνο τον στήριξε, ο Παπαπέτρου έπαιξε σχεδόν όλο το δεύτερο μέρος, ήταν τουλάχιστον θετικός και έκανε πολλή δουλειά στην άμυνα, επιθετικά όμως δεν ήταν η βραδιά του. Ακόμη κι έτσι, έχει το κορμί και την εμπειρία για να διακρίνεται με το all-around παιχνίδι του.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 3/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 12 ranking σε 30:03

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Άλλαξε τον εξαιρετικό Βουγιούκα στο πέμπτο λεπτό, έκανε ζημιά στον πανήψηλο Πλάις, δέχθηκε όμως και δύο δίποντα από τον Γερμανό που σούταρε χαλαρά πάνω από τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Πέντε ριμπάουντ πήρε σε 8:48 στο πρώτο μέρος, ήταν όμως ανύπαρκτος επιθετικά καθώς είχε απέναντί του πολύ ψηλά κορμιά που δεν μπορούσε να... προσπελάσει. Τρομερός στο δεύτερο μέρος και κυρίως στην τέταρτη περίοδο, σκόραρε, πίεσε, πήδηξε στα επιθετικά ριμπάουντ, συνεργάστηκε με τον Καλάθη και έγραψε double, το όγδοο της καριέρας του στη EuroLeague σε 209 αγώνες!

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 4/6 δίποντα, 3/6 βολές, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 15 ranking σε 20:55

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ (starter)

Πενταδάτος εν τη απουσία των Πέιν (άρρωστος) - Λάσμε (αποχώρησε), ο έμπειρος σέντερ έβαλε γρήγορα το πρώτο του καλάθι για το 4-4, κάρφωσε για το 11-6 στο πέμπτο λεπτό στον αιφνιδιασμό και στη συνέχεια έδωσε τη θέση του στον Γκιστ που ήταν σε τρομερή κατάσταση και δικαίως έπαιξε περισσότερο. Πολύ αποτελεσματικός ο Βουγιούκας, έχει καταντήσει κουραστικό να λέμε πως είναι έτοιμος να παίξει είτε πέντε, είτε 15 λεπτά, αυτή είναι όμως η πραγματικότητα.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 4/4 δίποντα, 2 ασίστ, 6 ranking σε 13:25

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Μερικές ανάσες έδωσε στον Καλάθη στο πρώτο μέρος (έπαιξε 2:34), για να αστοχήσει σε ένα φλότερ και να μη γράψει κάτι άλλο στη στατιστική του. Γύρισε στα τέλη της τρίτης περιόδου, σκόραρε στην έναρξη της τέταρτης για το 63-56, αλλά με τον άνθρωπο που βρίσκεται μπροστά του σε τόσο σπουδαία βραδιά, δεν μπορούσε να παίξει περισσότερο ειδικά απέναντι στα ψηλά σχήματα των Τούρκων.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 2 ranking σε 4:46

23. ΣΟΝ ΚΙΛΠΑΤΡΙΚ (starter)

Πήρε το πρώτο του σουτ στο τέταρτο λεπτό, ένα τρίποντο για το 9-6. Στο έβδομο λεπτό χόρεψε την άμυνα της Εφές για να γράψει το 18-12 φτάνοντας μέχρι την καρδιά της ρακέτας των Τούρκων, στο 18' σκόραρε πολύ δύσκολο δίποντο για το 40-30, δεν εκβίασε προσπάθειες, αλλά και δεν υποστηρίχθηκε ιδιαίτερα. Στο 22' πήρε τρίποντο και το έβαλε για το 51-37 από τη δεξιά γωνία, συνολικά ήταν θετικός αλλά πρέπει να ανεβάσει την ένταση στην άμυνα και να γίνει πιο αποφασιστικός στην επίθεση γιατί έχει το ταλέντο για να κυριαρχήσει.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 3/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/1 βολή, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 11 ranking σε 27:58

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Άλλαξε τον Κιλπάτρικ στο έβδομο λεπτό και γρήγορα σκόραρε το πρώτο του καλάθι από τα έξι μέτρα για το 20-12, πριν βάλει και δεύτερο με τη βοήθεια του ταμπλό για το 26-16 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Πιο αποφασιστικός σε σχέση με τις περισσότερες φετινές του εμφανίσεις, δεν είχε την ίδια εικόνα στο δεύτερο μέρος.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 3/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 2 λάθη, 4 ranking σε 16:10

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Μπήκε στο ματς με ωραίο λέι-απ, συνέχισε με 2/2 βολές για το 6-4, έπαιξε φοβερές άμυνες στον Βασίλιε Μίτσιτς και έδωσε φοβερή ασίστ στον αιφνιδιασμό για το κάρφωμα του Βουγιούκα (11-6). Σταθερά καλός απέναντι στην Εφές, έβαλε και δεύτερο ζευγάρι βολών για το 13-10, έβαλε και τρίποντο για το 16-12 στο έκτο λεπτό και στη συνέχεια αφού πήρε μερικές ανάσες περιορίστηκε στον ρόλο του δημιουργού έως το ημίχρονο. Ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με λέι-απ για το 44-37, έδωσε ασίστ στον Παπαπέτρου για το 46-37, άρχισε να "φλερτάρει" με το triple-double που συνεχώς του ξεφεύγει, κάποια στιγμή όμως έμεινε από δυνάμεις και για μερικά λεπτά απλώς υπήρχε στο παρκέ. Πήρε ελάχιστες ανάσες, γύρισε στο 31' και κυριάρχησε, αλλά για άλλη μια φορά είδε τη μεγάλη επίδοση που δεν έχει πετύχει κανείς εδώ και 12 χρόνια να του ξεφεύγει στις λεπτομέρειες και για μόλις δύο ριμπάουντ. Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης, όταν η επίθεση του Παναθηναϊκού κινείται σωστά, ο Καλάθης είναι ο ιδανικός για να την λειτουργήσει στην εντέλεια.

Τα στατιστικά του: 20 πόντοι, 5/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 1 κλέψιμο, 5 λάθη, 35 ranking σε 35:14

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Πάτησε παρκέ στο 8', πήγε στο μαρκάρισμα του Σέιν Λάρκιν πριν καρφώσει φαντασμαγορικά στο 12' από άλει-ουπ του Καλάθη για το 28-19, αλλά έπαιξε μόλις τέσσερα λεπτά καθώς ο Ρικ Πιτίνο τον θεώρησε υπεύθυνο για δύο τρίποντα της Αναντολού Εφές.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ranking σε 5:49

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Δεν ήταν καλό το πεντάλεπτό του στο πρώτο δεκάλεπτο, μία προσπάθεια πήρε που ήταν αποκαρδιωτική. Μπήκε στη δεύτερη περίοδο με λάθος, στο 13' έκανε ένα εντελώς εκτός λογικής σουτ από τα έξι μέτρα που βρήκε... δοκάρι και γύρισε στον πάγκο. Δεν του βγήκε το ματς, ίσως και να απογοητεύθηκε από τις αντιδράσεις του, ο Παναθηναϊκός όμως νίκησε κι ο νεαρός φόργουορντ πρέπει να δουλέψει πνευματικά για να βοηθήσει περισσότερο στην επόμενη τετράδα αγώνων.

Τα στατιστικά του: 0/3 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 λάθος, -3 ranking σε 13:22

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ