EUROLEAGUE

Παπαπέτρου: "Πονάμε πιο πολύ απ' ό,τι πιστεύει ο καθένας"

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στην κάμερα της NOVA για όσα (δεν) έγιναν στην εντός έδρας ήττα από την Άλμπα Βερολίνου, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και τοποθετήθηκε για την γκρίνια από τον κόσμο.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλο βράδυ στην καριέρα του (48'53'') και έφτασε στο σημείο να κάνει έξι ρεκόρ καριέρας απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου. Δεν έφταναν όμως, αφού η γερμανική ομάδα έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στην κάμερα της NOVA για όσα έγιναν, για τα πολλά προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος πλέον το τριφύλλι, όπως επίσης για την γιούχα από τον κόσμο, τόσο στην ανάπαυλα όσο και μετά το φινάλε του πενηνταλέπτου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα έξι προσωπικά ρεκόρ: Τα προσωπικά ρεκόρ είναι ωραία, αλλά όταν δεν κερδίζεις... Έφταιγαν αρκετά πράγματα απόψε. Παίζει ρόλο το πώς μπαίνουμε στο παιχνίδι. Με τον Προμηθέα κυνηγούσαμε στο σκορ σε όλη τη διάρκεια. Αυτά δεν αδικούν την προσπάθεια της άλλης ομάδας, αλλά αυτό έχει να κάνει με εμάς. Είναι δύσκολο να μιλάς για τακτικές και πλάνο. Όταν δέχεσαι 62 πόντους σε 21 λεπτά θα έπρεπε να είναι χειρότερα. Δεχτήκαμε πολλά πολύ εύκολα καλάθια είτε λόγω συγκέντρωσης, είτε για άλλους λόγους.

Για το γεγονός πως στο φινάλε ο Παναθηναϊκός έχασε ξανά, παρότι είχε την τελευταία κατοχή: "Είναι πολλά τα ματς που είχαμε την μπάλα στο τέλος και δεν κερδίσαμε. Όταν γίνεται συνήθεια κάτι πάει λάθος. Προφανώς κάτι κάνουμε λάθος. Πιστεύω πως το ματς δεν πρέπει να φτάνει εκεί. Οταν φτάνει εκεί στρίβεις το κέρμα. Πρέπει να συγχαρούμε και τους αντιπάλους που έβαλαν μεγάλα σουτ, αλλά αυτό δεν αναιρεί την προσπάθειά μας".

Για το γεγονός πως έπαιξε για 48'53'' απέναντι στην Άλμπα: "Είναι κουραστικό και δύσκολο. Το ξεχνάς εκείνη την ώρα, αλλά το νιώθεις μετά το ματς. Προφανώς θες να παίξεις όσο μπορείς εκείνη την ώρα, αλλά το νιώθεις μετά το τέλος του αγώνα. Είχαμε κλειστό ροτέισον. Για να ανοίξει, έπρεπε να έρθουν πράγματα και από άλλους".

Για την γκρίνια του κόσμου μετά το φινάλε του αγώνα: "Αυτό είναι το λογικό και αυτό γίνεται σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Επειδή υπάρχουν πολλά που λέγονται, το μόνο σίγουρο είναι πως πονάμε πιο πολύ απ' ότι πιστεύει ο καθένας. Μακάρι να έβλεπε ο κόσμιος την προσπάθεια κάθε μέρα. Δεν είναι θέμα θέλησης, αλλά θέμα συγκέντρωσης. Δεν έχουμε πάρει κάποια αποτελέσματα. Ξέρουμε πως ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Όταν σαν παίκτης δεν βρίσκεις την συγκέντρωσή σου, αυτό δεν κάνει με τον προπονητή. Όταν τρως 106 πόντους ξεπερνάει την τακτική αυτό. Ο κόσμος μπορεί να έχει τη δική του άποψη. Πληρώνει και θέλει να βλέπει την ομάδα να κερδίζει. Εγώ καταθέτω την δική μου άποψη. Η δουλειά μου είναι να παίζω, να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Τέτοιες στιγμές πρέπει να μείνουμε ενωμένοι για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Προφανώς δεν βγάζω κάποιον απέξω ούτε βγάζω ευθύνη. Είμαστε όλοι σε αυτό. Όλοι έχουμε ευθύνη προφανώς. Αυτό που λέω είναι πως πρέπει να καταλαβαίνουμε πού αποδίδεται η μεγαλύτερη ευθύνη όσον αφορά το πλάνο και την τακτική. Να πούμε ότι δεν παίξαμε καλή άμυνα στο πικ εν ρολ και στο ποστ; Όταν βάζουμε λέι απ και σκοράρουν στο τρανζίσιον είναι θέμα προπονητή; Προφανώς δουλειά μας είναι να κρινόμαστε. Πρέπει να κάνουμε βήμα μπροστά. Αυτή δεν είναι η εικόνα που θέλουμε να έχουμε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ