ΜΠΑΣΚΕΤ

Πασκουάλ: "Απόφασή μου να μην χρησιμοποιήσω τον Λάσμε"

Πασκουάλ: "Απόφασή μου να μην χρησιμοποιήσω τον Λάσμε"

Ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε γιατί δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Στεφάν Λάσμε, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Νικ Καλάθη.

Ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην ήττα ( 69-81 ) από την Φενέρμπαχτσε , ενώ μίλησε και για τους Στεφάν Λάσμε και Νικ Καλάθη.

"Συγχαρητήρια στην Φενέρμπαχτσε. Πιστεύω πως για 36 λεπτά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Είμαστε μία ομάδα που παίζει καλή άμυνα και για αυτό η Φενέρμπαχτσε υπέπεσε σε 16 λάθη. Παίξαμε με ηρεμία στην επίθεση, ψάξαμε να βρούμε πλεονεκτήματα και είχαμε μόλις 8 λάθη. Στο 35' το σκορ ήταν 59-61, χάσαμε ένα ριμπάουντ και δύο βολές και η Φενέρ σκόραρε. Δεν ήταν δυνατό να στεφθεί με επιτυχία μας να επανέλθουμε στο παιχνίδι. Η Φενέρ είχε 61% στα τρίποντα και εμείς 25%. Αυτό ήταν το κλειδί", δήλωσε ο αρχικά ο Καταλανός προπονητής του Παναθηναϊκού, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη μη χρησιμοποίηση του Στεφάν Λάσμε:

" Όταν χάνουμε ένα παιχνίδι, θα ρωτήσετε για αυτόν που δεν έπαιξε. Αν είχαν παίξει δώδεκα παίκτες, θα με ρωτούσατε για τον 13o. Ήταν απόφασή μου".

Επίσης, τόνισε πως "περιορίσαμε παίκτες όπως τον Σλούκα, τον Ντατόμε και τον Ντίξον. Ο Λοβέρν και ο Κάλινιτς ευστόχησαν σε πολλά τρίποντα. Πιθανότατα αυτοί οι 18 πόντοι που σημείωσαν, ήταν καθοριστικοί για την εξέλιξη του αγώνα. Η Φενέρ είναι μία ομάδα με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αντιθέτως, οι ομάδες με μικρότερη αυτοπεποίθηση μπορεί να αστοχήσουν σε 4-5 συνεχόμενα σουτ. Στην περίπτωση που ήμασταν έναν πόντο πίσω με τον Βέσελι πεσμένο, ο Λοτζέσκι αστόχησε σε σουτ μόνος του. Χάσαμε λέι απ. Όταν έχεις πίεση και αστοχείς σε τέσσερις βολές, τα πράγματα είναι αναπόφευκτα".

Ο Τσάβι Πασκουάλ ανέφερε επίσης πω ς "παίξαμε ένα σπουδαίο παιχνίδι με ομάδα που είναι σε εξαιρετική φόρμα. Θα μπορούσαμε να είμαστε μέσα στο ματς, αν είχαμε ευστόχησε σε μερικές βολές. Δεν μπορείς να βάλεις το ματς στο ίδιο κουτί με εκείνα κόντρα στην Μπασκόνια και την Χίμκι. Αναμφίβολα δεν παίξαμε καλά τότε, θα χρειαζόμουν δύο ώρες για να εξηγήσω. Είναι άλλη κατηγορία τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα. Δεν μπορείς να τα βάλεις μαζί".

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν έκρυψε πως "οι προσδοκίες της ομάδας είναι μεγάλες και τα αποτελέσματα άσχημα. Πάντα θα υπάρχει περισσότερη πίεση. Όταν δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση, παίζεις όχι μόνο εναντίον του αντιπάλου, αλλά και εναντίον του εαυτού σου. Για αυτό θα είναι όλο και πιο δύσκολο να νικήσεις. O μόνος τρόπος να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση είναι να αγωνιστείς και να βελτιωθείς ως ομάδα. Ομάδες, όπως είναι η Φενέρμπαχτε, παίζουν πάντα στο 100%".

Τέλος, ο Τσάβι Πασκουάλ ρωτήθηκε για τον Νικ Καλάθη : "Σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν παίκτες με προβλήματα φυσικής κατάστασης. Ο Καλάθης το κάνει αυτό. Είναι αλήθεια ότι έπαιζε καλύτερα αλλά συμβαίνει με όλους τους παίκτες αυτό. Είναι 100% αφοσιωμένος στην ομάδα. Δεν συναντάται μόνο σε μας αλλά σε όλες τις ομάδες, αλλά δεν συζητάμε για αυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ