ΜΠΑΣΚΕΤ

Πασκουάλ: "Φανταστικός ο κόσμος μας στο Μόναχο, τους χρειαζόμαστε και με την Γκραν Κανάρια"

Πασκουάλ: "Φανταστικός ο κόσμος μας στο Μόναχο, τους χρειαζόμαστε και με την Γκραν Κανάρια"

Ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε τι πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός ενόψει της αναμέτρησης με την Γκραν Κανάρια (18/10, 21:00) και έστειλε το μήνυμά του στους φίλους της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου και ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε πώς η ομάδα του θα επιδιώξει να γυρίσει τον διακόπτη και να επικρατήσει της Γκραν Κανάρια (18/10, 21:00) στην 3η "στροφή" της EuroLeague , ενώ αναφέρθηκε και στους φίλους των πρασίνων.

"Η εικόνα στο χθεσινό ματς ήταν ξεκάθαρη, δεν παίξαμε αρκετά καλά για να κερδίσουμε. Είναι σαν να μας είπαν καλωσήρθατε στην Euroleague, αν δεν παίζεις καλά δεν κερδίζεις. Ήταν σκληρό παιχνίδι, στο τέλος και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να κερδίσουν, αλλά μόνο ένας κερδίζει και αυτή ήταν η Μπάγερν. Πρέπει να βελτιωθούμε στον τομέα των λαθών, συνήθως δεν κάνουμε πολλά λάθη, αλλά χθες κάναμε. Πρέπει να ελέγξουμε και το αμυντικό transition, δεχτήκαμε 16 πόντους από αιφνιδιασμό. Πρέπει να παλέψουμε για τα αμυντικά ριμπάουντ και να διεκδικήσουμε τα επιθετικά. Να κάνουμε καλά τα βασικά πράγματα, αυτό ήταν το πρόβλημα χθες, ότι δεν κάναμε καλά τα βασικά", είπε αρχικά ο Καταλανός κόουτς, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Δεν μπορούμε όταν παίζουμε εκτός έδρας να κάνουμε 17 λάθη και να έχουμε 4 στα 20 τρίποντα. Έτσι είναι δύσκολο να κερδίσεις. Παλέψαμε, η νοοτροπία μας ήταν «ΟΚ», αλλά όχι αρκετή. Στην Euroleague για να κερδίσεις πρέπει να παίξεις καλά και ειδικά εκτός έδρας".

Όσον αφορά τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στην γάμπα του αριστερού ποδιού, είπε: "Θα ξέρουμε μέσα στην επόμενη ώρα. Τώρα πρέπει να προσέξουμε την Γκραν Κανάρια. Για τον κόσμο είναι νέα ομάδα, αλλά όλοι οι φίλοι μας ξέρουν ότι μετά από μία ήττα είναι δύσκολο να παίξεις μετά από 48 ώρες. Δεν είναι εύκολο, να καθαρίσεις το μυαλό σου και χρειαζόμαστε τον κόσμο μετά την ήττα από την Μπάγερν γιατί πρέπει να κερδίσουμε".

Τέλος, ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στους φίλους της ομάδας του, οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό της στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου : "Ήταν φανταστικό, γίνεται συχνά σε όλη την Ευρώπη αλλά χθες ήταν φανταστική η ατμόσφαιρα. Ευχαριστώ και όλο τον κόσμο που πέταξε από την Αθήνα στο Μόναχο, είναι φανταστικό αυτό που κάνουν για μας και πρέπει να τους ανταμείψουμε παλεύοντας και κερδίζοντας. Το χθεσινό πέρασε, πρέπει να παίξουμε καλά με την Γκραν Κανάρια, να είμαστε θετικοί και να κερδίσουμε".

Να παρουσιαστούμε καλύτεροι

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από την πλευρά του πρόσθεσε: "Στο Μόναχο δεν δείξαμε την ταυτότητα μας, αυτοί που είμαστε και δεν ξεκινήσαμε από την άμυνα. Αύριο παίζουμε όποτε πρέπει να αφήσουμε αυτό το παιχνίδι πίσω μας, να δούμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε αλλά όλα τα άλλα να τα αφήσουμε πίσω. Έχουμε ένα νέο παιχνίδι που πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι".

Σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη να γυρίσει τον... διακόπτη έπειτα από ένα άσχημο αποτέλεσμα, ανέφερε: "Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο αλλά από εκεί και πέρα είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να το κάνουμε, ειδικά όπως είναι τώρα το πρόγραμμα της ΕuroLeague. Είναι κάτι αναγκαίο".

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για "ρεφάρει" την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου, τόνισε: "Πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, να δει ο καθένας ποιος είναι και ποια είναι η ταυτότητα μας. Από εκεί και πέρα να δουλέψουμε σκληρά και να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να συνεχίσουμε παιχνίδι με παιχνίδι".

Επίσης, ρωτήθηκε για το αν η άμυνα χαρακτηρίζει την ομάδα του: "Ναι... Αυτός είναι ο κύριος λόγος και είμαστε ομάδα με αυτά τα προσόντα που δεν θα έπρεπε να τρώει 80 πόντους"

Τέλος, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε για το αν πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα του στα εκτός έδρας ματς: "Σίγουρα αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι είναι ακόμα το δεύτερο παιχνίδι της σεζόν. Η ήττα ανήκει στο χθες πρέπει να συγκεντρωθούμε στο σήμερα".

Δεν με νοιάζουν τα προσωπικά βραβεία

Ο Στεφάν Λάσμε, δήλωσε: "Ήταν δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα και την επίθεση. Ήταν το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι μας και ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς. Σίγουρα ήταν μια ήττα που κοστίζει, αλλά θα επιστρέψουμε. Είναι η... ομορφιά της νέας ΕuroLeague.. Πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη. Ήταν μια κακή ήττα για εμάς, αλλά πρέπει να την ξεχάσουμε και να εστιάσουμε στο παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Κάθε ομάδα ισπανική είναι σκληρή και κάθε παιχνίδι στη λίγκα της ACB είναι δυνατό. Έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία και αρκετούς ψηλούς. Θα είναι δύσκολα τα μαρκαρίσματα, αλλά είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι. Πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά και να προστατέψουμε την έδρα μας. Είναι must win παιχνίδι".

Επίσης, ρωτήθηκε για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό: "Είναι ωραίο που επέστρεψα. Απολαμβάνω το μπάσκετ αλλά και την ζωή στην Αθήνα. Ελπίζω και εγώ και η ομάδα μου να προεδρεύσουμε".

Σχετικά με την ανάδειξή του ως τον πιο "υποτιμημένο" παίκτη της EuroLeague από τους αθλητές των ομάδων, σχολίασε: "Το εκτιμώ πολύ αυτό. Είμαι αρκετό καιρό εδώ. Εκτιμώ την ψηφοφορία, αλλά το να μην μιλάνε για μένα πολύ σημαίνει πως δεν χρειάζεται να πουν πολλά. Αυτό που θέλουμε είναι να πάμε τον Παναθηναϊκό εκεί που πρέπει. Δεν με νοιάζουν τα προσωπικά βραβεία, αλλά το πώς θα βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό να νικάει".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ