EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Χάνουμε 2-0 σε σειρά που έπρεπε να είναι στο 1-1"

Πιτίνο: "Χάνουμε 2-0 σε σειρά που έπρεπε να είναι στο 1-1"

Καλύτερη εκτέλεση θέλει από τους παίκτες του ο Ρικ Πιτίνο στο αυριανό τρίτο ματς της σειράς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αμερικανός μοιράστηκε και μια όμορφη ιστορία που έζησε σε εστιατόριο της Αθήνας.

Το τρίτο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη σειρά των playoffs της EuroLeague 2018/19 πλησιάζει. Μία μέρα έμεινε στον Παναθηναϊκό για να προετοιμαστεί κατάλληλα, να κρύψει τα προβλήματά του -κυρίως τις ενοχλήσεις του Νικ Καλάθη- και να εμφανιστεί αποφασιστικός στο παρκέ του ΟΑΚΑ ώστε να μειώσει στο 2-1 και να συνεχίσει να ελπίζει στην πρόκρισή του στο Final Four της Βιτόρια. Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας (22/4) για το ματς της Μεγάλης Τρίτης (23/4 στις 21:00), στο οποίο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα τιμήσει τον Νίκο Χατζηβρέττα και είχε και μία ωραία ιστορία να μοιραστεί μαζί τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 66χρονου Αμερικανού:

" Καμπάτσο και Ταβάρες παίζουν σπουδαία, αλλά δεν μπορώ να τους βγάλω από την εξίσωση. Προετοιμάζομαι για τον αγώνα χωρίς να κάνω υποθετικά σενάρια. Είμαστε στα playoffs, χάνουμε 2-0 ενώ η σειρά θα έπρεπε να είναι στο 1-1. Με το 1-1 θα νιώθαμε σπουδαία στο σπίτι μας. Όταν έχεις 17 λάθη σε αυτούς τους αγώνες, δεν μπορείς να κερδίσεις. Όταν κερδίζαμε, κάναμε λίγα λάθη.

Στη Μαδρίτη κάναμε εύκολα λάθη, τα οποία οδήγησαν σε τρίποντα και αιφνιδιασμούς των αντιπάλων μας. Όταν έχεις λιγότερο ταλέντο από τον αντίπαλό σου, πρέπει να εκτελέσεις καλύτερα από εκείνον. Δεν παίζουν μπάσκετ οι προϋπολογισμοί, σημασία έχει να εκτελείς, να σουτάρεις καλύτερα για να τους βάλεις σε σκέψεις. Πρέπει να παίζεις με υψηλό iq, με εξυπνάδα.

Θα σας πω και μια αστεία ιστορία. Ήμουν σε ένα εστιατόριο στην Αθήνα όταν ήρθε ένας οπαδός του Παναθηναϊκού και μου έκανε μια πρόταση, να ποστάρουμε τον Καμπάτσο με τον Καλάθη. Του είπα ότι θα το κάνω, αλλά πρώτα πρέπει να πω στον αντίπαλο προπονητή να βγάλει τον Τέιλορ και να βάλει τον Καμπάτσο πάνω στον Νικ".

Ο Σον Κιλπάτρικ, από την πλευρά του, εξήγησε πως: " Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να ξαναπαίξουμε καλό μπάσκετ όπως αυτό που μας έδωσε τόσες νίκες στο τέλος της κανονικής περιόδου. Δεν είναι καλός σύμβουλος η πίεση, γιατί όταν έχεις πίεση κάνεις εύκολα λάθη. Θέλουμε ενέργεια και ο κόσμος θα μας βοηθήσει να την βρούμε. Κάθε κατοχή θα μετρήσει, δεν θα επιτρέψουμε να μας αποκλείσουν στην έδρα μας. Πρέπει να πάρουμε τις δύο νίκες που χρειαζόμαστε και αν προσπαθήσουμε όπως στη χθεσινή προπόνηση, θα τα καταφέρουμε".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ