EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Υπερήφανος που κοουτσάρω αυτούς τους παίκτες"

Πιτίνο: "Υπερήφανος που κοουτσάρω αυτούς τους παίκτες"
EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο εξήγησε το αγωνιστικό πλάνο του στο Ντέζιο και αποθέωσε τους παίκτες του για το μπάσκετ που έπαιξαν στο σπουδαίο διπλό του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Ντέζιο με ένα βασικό πλάνο: να έχει φρέσκο όσο περισσότερο γίνεται τον Νικ Καλάθη. Και το κατάφερε. Κι ας έπαιξε 39'32'' ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο οποίος έκανε μάλιστα μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ. Ο Ρικ Πιτίνο εξήγησε το πλάνο του στις δηλώσεις που έκανε μετά τη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι.

" Η στρατηγική μας απόψε ήταν να αλλάξουμε πολλούς παίκτες πάνω στον Τζέιμς, γνωρίζοντας ότι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία καταπληκτική επιθετική ομάδα. Θέλαμε παράλληλα να βγάλουμε και τον Καλάθη από τα καθήκοντα του πόιντ γκαρντ, για να τον έχουμε στο γήπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια. Κάνοντας αυτό, ο Καλάθης έπαιξε 39 λεπτά. Σε άλλα παιχνίδια έπρεπε να τρέχει την επίθεση και να μαρκάρει τον αντίπαλο πόιντ γκαρντ και αυτό του αφαιρεί πολλή ενέργεια", εξήγησε ο Πιτίνο.

" Όλη η ομάδα έπαιξε πάντως σπουδαίο μπάσκετ. Έπαιξε και με σπουδαία πνευματική διαύγεια στο τέλος του παιχνιδιού. Είναι ένα πράγμα να μπεις στα playoffs και ένα άλλο να παίζεις καλό μπάσκετ πηγαίνοντας στα playoffs. Εμείς αυτό κάνουμε. Βελτιωνόμαστε συνεχώς, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι, κάθε εβδομάδα που περνάει, κάθε μήνα. Αυτό είναι το μπάσκετ. Είμαι υπερήφανος που κοουτσάρω αυτούς τους παίκτες", πρόσθεσε ο Αμερικανός προπονητή.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ