EUROLEAGUE

Ράις: "Δεν έχουμε δικαίωμα για ήττα με ΤΣΣΚΑ"

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LADO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LADO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ταϊρίς Ράις μίλησε στο Sport24.gr για τα αίτια της ήττας από τον Ολυμπιακό, την άμυνα που δημιούργησε πρόβλημα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και εξήγησε τι θα άλλαζε -πέραν των 1/20 τριπόντων του τριφυλλιού.

Πριν από τρεις μήνες, ο Ταϊρίς Ράις έκανε άνω κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού, που επέλεξε να αντιμετωπίσει με αλλαγές -κατά βάση- τα πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Τελείωσε με 41 πόντους (5/7 δίποντα, 8/16 τρίποντα και 7/7 βολές), έβαλε πολλά μεγάλα σουτ κι ήταν εκείνος που οδήγησε το τριφύλλι στη νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου. Το βράδυ της 3ης Μαρτίου έκανε ξανά ένα βήμα μπροστά, ζήτησε την μπάλα, πήρε πρωτοβουλίες και μπόλικες ευθύνες. Γιατί αυτό ξέρει να κάνει. Το αποτέλεσμα των σουτ που πήρε ήταν διαφορετικό, κι ως εκ τούτου κι αυτό του αγώνα.

Οι πράσινοι ηττήθηκαν από τους ερυθρόλευκους, έφτασαν τις πέντε ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια και βλέπουν το πρόγραμμα να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο.

Το πρόβλημα στην αναλογία ασίστ/λάθη εμφανίστηκε για ακόμη ένα βράδυ (14/13), το μόλις ένα εύστοχο περιφερειακό σουτ -κι αυτό από τα χέρια του Νικ Καλάθη στην τελευταία περίοδο- γράφτηκε στην ιστορία και κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφυγε ηττημένος από το Φάληρο. Όπως εξήγησε ο Ταϊρίς Ράις αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην ομάδα του ήταν "η άμυνα με αλλαγές".

Δεν έμεινε βέβαια σε αυτό, εξήγησε τι εννοούσε: "Δεν είχαμε κίνηση μακριά από την μπάλα, μείναμε σε πολλές περιπτώσεις στατικοί και οδηγηθήκαμε σε πολλά παιχνίδια απομόνωσης και ένας εναντίον ενός. Ίσως παραπάνω απ' ότι έπρεπε, αλλά με τον ίδιο τρόπο κερδίσαμε στο παιχνίδι του α' γύρου. Οπότε όλα είναι σχετικά. Σκεφτήκαμε ίσως ότι μπορούσαμε να επαναλάβουμε κάτι αντίστοιχο. Τώρα, που έχει τελειώσει το παιχνίδι μπορώ να σου πω ότι έπρεπε να ψάξουμε περισσότερο τη δημιουργία σε σχέση με το ένας με έναν".

Με παρόμοιο τρόπο αμύνθηκαν οι ερυθρόλευκοι στο ΟΑΚΑ, μόνο που τότε τα τρίποντα κατέληγαν κατά βάση στον στόχο. Από τα 8/16 του ΟΑΚΑ, ο Ταϊρίς Ράις πήγε στα 0/9 του ΣΕΦ, οπότε μοιραία το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που προσδοκούσε. "Αν δείξεις σε κάποιον τα στατιστικά μας στο τρίποντο, θα υποθέσει ότι χάσαμε με μεγάλη διαφορά, με είκοσι πόντους ίσως. Παλέψαμε όμως, για να καλύψουμε αυτό το πρόβλημα με την αστοχία. Πήγαμε επιθετικά στο ριμπάουντ, κυνηγήσαμε κάθε άμυνα με μεγάλη ενέργεια. Απλά στο τέλος κολλήσαμε στην επίθεση και το πληρώσαμε" εξήγησε και πρόσθεσε πάνω σε αυτό:

"Παλέψαμε μέχρι την τελευταία φάση, αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Είχαμε όμως κενά διαστήματα στην απόδοσή μας, υπήρξαν στιγμές που χάσαμε το μυαλό μας και το πληρώσαμε. Ακόμη κι έτσι, βρεθήκαμε ένα σουτ μακριά από το να στείλουμε το παιχνίδι στην παράταση για να έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία για τη νίκη. Ο Κώστας Παπανικολάου έβαλε ένα πολύ μεγάλο σουτ στο τέλος του χρόνου, με το παιχνίδι στην ισοπαλία. Εμείς από την άλλη, χάσαμε τα μεγάλα σουτ που ψάξαμε. Αυτό είναι το παιχνίδι".

Η ήττα στο ΣΕΦ από μόνη της δεν λέει κάτι για το τριφύλλι, αν προστεθεί όμως στις τέσσερις που προηγήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα και μπει στην εξίσωση το απαιτητικό πρόγραμμα που ακολουθεί, με ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός) και Φενέρμπαχτσε (εκτός), γίνεται αντιληπτό πως άλλα περιθώρια απωλειών δεν υπάρχουν. Ειδάλλως, η παρουσίασ την οκτάδα θα τεθεί εν αμφιβόλω από τους διώκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Ο αριστερόχειρας γκαρντ ήταν ξεκάθαρος επ' αυτού: "Έχουμε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι, δεν μπορούμε να χάσουμε ξανά. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα".

Οσο για το τι μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις στους αγώνες που έρχονται και να μετατρέψει την πικρή γεύση του σε γλυκιά; "Πρέπει να βγάλουμε στο παρκέ τη μαχητικότητα και την ενέργεια που παρουσιάσαμε στο ΣΕΦ. Δεν κερδίσαμε, κάναμε πολλά πράγματα λάθος, είχαμε τα χειρότερα ποσοστά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σε αγώνα της EuroLeague. Αν όμως, είμαστε τόσο σκληροί στους αγώνες που έρχονται, έχω πίστη ότι θα κερδίσουμε γιατί πιστεύω πως δεν θα ξανασουτάρουμε τόσο άσχημα" κατέληξε ο Ταϊρίς Ράις, που για ακόμη μία βραδιά έδειξε πως δεν συμβιβάζεται με την ήττα, ούτε φοβάται να πάρει την ευθύνη ενός (μεγάλου) σουτ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ