EUROLEAGUE

Συρίγος για Παναθηναϊκό: "Έχει χάσει παντελώς την ισορροπία του"

Συρίγος για Παναθηναϊκό: "Έχει χάσει παντελώς την ισορροπία του"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103.3 την βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από την ΤΣΣΚΑ, τονίζοντας ότι οι "πράσινοι" βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ με 66-97 για την 28η αγωνιστική της EuroLeague, στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας του. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 την ήττα των "πράσινων", τονίζοντας ότι οι "πράσινοι" βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση πριν επαναλάβει ότι το πρόβλημα είναι δομικό και υπάρχει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Αναλυτικά ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε:

" Έπειτα και από το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ μπορούμε να πούμε με πάσα βεβαιότητα να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα σημείο όπου η λέξη "κατάρρευση" δεν αποτελεί υπερβολή. Απόψε το πράγμα πήγε ένα βήμα παραπέρα. Δεν είναι ότι δε μπορούσε να κάνει τα βασικά, αυτά που ξέρουμε εδώ και καιρό ότι δε μπορεί να κάνει κόντρα σε ομάδα αυτής της κλάσης, αλλά ότι από ένα σημείο και μετά τα παράτησε, με την ΤΣΣΚΑ να δίνει την εντύπωση από ένα σημείο και μετά ότι σε λυπάται. Αυτό νομίζω αρκεί για να μιλήσουμε για μία ομάδα που έχει χάσει παντελώς την ισορροπία της και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση.

Ο Παναθηναϊκός ή θα πατήσει στα πόδια του ή αν προκριθεί στα playoffs, με αυτή την εικόνα τι να συζητάμε ότι με αυτή την εικόνα θα περάσει; Αλλά αυτή η εικόνα δείχνει ότι τα δομικά προβλήματα δε μπορεί να τα καλύπτει όπως έκανε μέχρι ένα σημείο, αλλά αναδεικνύονται. Και την ίδια στιγμή, όταν συμβεί αυτό, όταν δεχθεί 2-3 μπουνιές - μπασκετικά μιλώντας - τελείωσε.

ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακός έχουν πολλή μεγάλη διαφορά, η ΤΣΣΚΑ είναι δύο κλάσεις διαφορά, αλλά έχουν ένα κοινό: Μία περιφερειακή γραμμή που στο κομμάτι της αθλητικότητας παίρνει 10/10. Η ΤΣΣΚΑ ανέβασε λοιπόν την πίεση ψηλά και μετά επαναφορά και ισορροπία. Ανέδειξε λοιπόν για δεύτερη συνεχή φορά το τεράστιο έλλειμμα μεγέθους και αθλητικότητας του Παναθηναϊκού.

Αν ήταν μονάχα ο Φρεντέτ, ίσως το πράγμα να ήταν πιο περιορισμένο. Πίσω από τον Φρεντέτ όμως καραδοκεί ο Τόμας, ο δεύτερος καλύτερος επιθετικός παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι ακόμα χειρότερος και από τον Φρεντέτ στην ομαδική άμυνα, το οποίο δημιουργεί ένα τσουνάμι, επειδή οι αντίπαλες ομάδες σημαδεύουν δύο παίκτες. Όλο αυτό έχει περάσει στο μυαλό τους.

Ο Πιτίνο με αυτό το ρόστερ αδυνατεί να τους εμπνεύσει να κάνουν την υπέρβαση, αλλά αυτό σημαίνει ότι ζητάς από τον προπονητή να κάνει το θαύμα. Ο Πιτίνο βεβαίως δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει την ομάδα και πρέπει να απαντήσει γιατί η ψυχολογία γίνεται χειρότερη από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αλλά η άλλη εικόνα λέει ότι ανέλαβε μία ομάδα μεσούσης της περιόδου με δομικές ανωμαλίες και αδυναμίες που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Δεν υπάρχει τρόπος να σκεπάσεις έστω σε μικρό βαθμό αυτά τα οποία συμβαίνουν αμυντικά στον Παναθηναϊκό με τα δεδομένα που ισχύουν. Από τον Πιτίνο ζητάς τα παραπάνω, αλλά να ξέρουμε ποιο είναι το παραπάνω για να μην φτάνουμε στα όρια του μάγου. Με αυτά τα δεδομένα, όχι ο Πιτίνο, αλλά αν έφτιαχνες ένα κονκλάβιο με τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών, νυν και πρώην, αυτό το ζήτημα που απασχολεί αυτό τον Παναθηναϊκό, στην σημερινή Ευρωλίγκα, με αυτά τα προβλήματα, αυτά δεν θα μπορούσε να τα λύσει κανείς.

Οφείλουν τον Παναθηναϊκό να αποφύγουν τις υπερβολές και τις κραυγές. Να κάνουν αυτοκριτική, να δουν τι ακριβώς συμβαίνει στα αποδυτήρια στις μεταξύ τους σχέση και δε μπορεί η ομάδα να εμπνευστεί να παίξει για τον προπονητή και να κάνει την υπέρβαση. Όλα αυτά τα προβλήματα όμως δεν γίνεται να πάνε πάνω από τα δομικά προβλήματα που ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Δε μπορεί ένας προπονητής να κρίνεται μέσα από το πρίσμα 'γιατί δεν έκανες το μάγο Φλεβάρη μήνα'. Αυτό δεν είναι προπονητική, αλλά ταχυδακτυλουργική. Το μοναδικό πράγμα που έχει αξία για τον Παναθηναϊκό είναι να κάνει την αυτοκριτική του μήπως και συμμαζέψει το πράγμα σε έναν ανεκτό βαθμό. Να φτιάξει, δεν γίνεται. Όπως είχε πει και ο Πιτίνο για τον Φρεντέτ: 'Δεν μπορώ να τον ψηλώσω, δε μπορώ να τον κάνω πιο δυνατό, δε μπορώ να τον μάθω να παίζει άμυνα'. Από εκείνα τα λόγια φαίνονται πολλά".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ