EUROLEAGUE

Συρίγος για Παναθηναϊκό: "Πήγε να βγάλει τα μάτια του, αλλά γύρισε τον διακόπτη"

Συρίγος για Παναθηναϊκό: "Πήγε να βγάλει τα μάτια του, αλλά γύρισε τον διακόπτη"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν, τονίζοντας ότι πήγε μόνος του να χάσει το παιχνίδι, μέχρι που γύρισε τον διακόπτη.

Ο Παναθηναϊκός πήγε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι κόντρα στη Μπάγερν, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 98-83. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 τη νίκη των "πράσινων", τονίζοντας ότι πήγαν μόνοι τους να βγάλουν τα μάτια τους, αλλά τελικά η αυταπάρνηση των Παπαγιάννη, Τόμας και Ράις άλλαξε τα δεδομένα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Συρίγος:

" Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα με τις δικές του ελλείψεις και εγκληματικές αμέλειες, αλλά στο τέλος όχι απλά κατέθεσε ψυχή, αλλά εκεί που ήταν έτοιμος να βγάλει τα μάτια του γύρισε διακόπτη, βρίσκει το αμυντικό του φίλτρο και τελικά μετατρέπει ένα αγχώδες βράδυ σε θρίαμβο. Το μυστικό είναι αυτό το 'μόνος του'.

Με 19-2 στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός τσακίζει κόκαλα η άμυνά του, η ενέργειά του και η προσήλωσή του. Τον Παπαγιάννη δεν τον έχει δει ποτέ πιο δυναμικό, πιο έτοιμο να κάνει αυτά που πρέπει. Και ξαφνικά μπαίνει το δεύτερο ροτέισον και το παιχνίδι αλλάζει ολόκληρο. Στην αρχή χάνεται ο ρυθμός στην επίθεση, εν συνεχεία μειώνονται τα αντανακλαστικά και το νεύρο στην άμυνα. Μόλις βάζει τα τρίποντα η Μπάγερν με το δεύτερο ροτέισον να έχει χάσει τον ρυθμό του, το παιχνίδι γυρνάει τούμπα. Εκεί που βλέπαμε έναν θρίαμβο, το παιχνίδι όχι απλά γυρνάει, αλλά το βάρος μεταφέρθηκε ολοκληρωτικά στην πλευρά του Παναθηναϊκού.

Εκεί ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά, πρώτα από όλα πνευματικά. Το δεύτερο ροτέισον δεν είχε πλέον νόημα. Το παιχνίδι είχε πάει σε ειδική κατάσταση. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε άλλο σενάριο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε σε συνθήκη εκτάκτου ανάγκης και έπρεπε να λειτουργήσει πρώτα από όλα με σημείο αναφοράς το νεύρο.

Εκεί ο Πιτίνο παίρνει μία απόφαση η οποία σίγουρα στα μάτια πολλών φίλων του Παναθηναϊκού είναι μία απόφαση που δεν θέλουν να την βλέπουν. Είχε συμβεί και στο παιχνίδι με την Εφές, στο ίδιο σενάριο στο ίδιο σημείο. Με αυτά που έγιναν η Μπάγερν πέρασε μπροστά με 8 πόντους. Δέχθηκε ένα τρίποντο από τον Μπρέι που η άμυνα τον Φρεντέτ τον έκανε να μοιάζει με Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο Πιτίνο τότε είπε 'έξω' και ήταν και αγριεμένος.

Και μπαίνει μέσα ο Ράις - και ενώ ο Τόμας έχει ήδη ξεκινήσει να βγάζει ενέργεια και αυταπάρνηση για να γυρίσει το παιχνίδι - και έρχεται και δένει το γλυκό χάρη στους τρεις παίκτες που έκαναν την διαφορά: Τόμας, Παπαγιάννης να τον συμπληρώνει και βέβαια ο Ράις που έδωσε όλη την πρώτη γραμμή άμυνας. Πήγε και δέχθηκε αγκωνιά από τον Μονρό. Στην επόμενη φάση ο Ράις έπαιζε άμυνα σαν σκυλί. Αυτό χρειαζόταν και το βρήκε ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός θα κρατήσει την αυταπάρνηση, την ένταση, αυτό το ηρωϊκό που δεν είναι εύκολο να το κάνεις όταν έχεις κάνει τόσα λάθη. Και βέβαια πρέπει να βρει τρόπο με τα ροτέισον στα γκαρντ να σταματήσει να ματώνει με τέτοια ευκολία και να γυρνάνε ματς επειδή είναι υποχρεωμένος λόγω του ελλείμματος στα γκαρντ να κάνει πειράματα στα ροτέισον και να κρύψει έναν παίκτη ο οποίος φανερά δεν μπορεί να παίξει άμυνα στο επίπεδο που απαιτείται".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ