EUROLEAGUE

Συρίγος για το Παναθηναϊκός - Βαλένθια: "Νίκησε χωρίς να απειληθεί"

Συρίγος για το Παναθηναϊκός - Βαλένθια: "Νίκησε χωρίς να απειληθεί"

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βαλένθια, τονίζοντας ότι ο Παππάς έκανε καλό στον Καλάθη, ότι ο Τζόνσον προσαρμόστηκε και ο Πεδουλάκης δικαιώθηκε.

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 91-80 της Βαλένθια για την 7η αγωνιστική της EuroLeague, κάνοντας τα... απαραίτητα για να νικήσει σε μία βραδιά που αρκετά από τα ατού του βρέθηκαν σε άσχημη μέρα. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 τη νίκη και την εμφάνιση των "πράσινων", τονίζοντας την σημασία της νίκης σε ένα παιχνίδι που ήταν υποτονικοί, πριν σταθεί στους Παππά, Τζονσον και την απόφαση του Πεδουλάκη να αφήσει στον πάγκο τον Φριντέτ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Γιώργος Συρίγος τόνισε στην αρχή: " Ας ξεκινήσουμε με τα αρνητικά: Πρώτον, δεν είναι δυνατόν να είσαι ο Παναθηναϊκός και επί της ουσίας επί ένα ημίχρονο και κάτι να απειλείσαι μονάχα από έναν παίκτη, τον Λόιντ. Το δεύτερο αρνητικό είναι η αμυντική αστάθεια. Όταν ο Παναθηναϊκός δεν έχει ένταση στην άμυνα και η πρώτη γραμμή και δεν πιέζει σωστά τη μπάλα και ακολούθως δεν μπαίνει το σώμα, η αποδοτικότητα του Παναθηναϊκού πέφτει σε μεγάλο ποσοστό.

Σαφέστατα υπάρχει αιτιολόγηση, αφού ακόμα προσπαθεί να δεθεί, αλλά από ένα σημείο και μετά αυτό πηγαίνει σε δεύτερη μοίρα. Τα κενά αυτά υπάρχουν σταθερά από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μία εξήγηση είναι το περιορισμένο ροτέισον στα γκαρντ, αλλά πλέον αυτό αλλάζει με την είσοδο του Παππά στο ροτέισον".

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε: " Είναι πολύ θετικό ότι μπήκε ο Παππάς μέσα και διευρύνθηκε το ροτέισον, κάτι που ο Παναθηναϊκός το καρπώθηκε σε βάθος χρόνου. Ο Καλάθης στο τέλος χρειάστηκε να παίξει λιγότερο και ήταν φρέσκος και άνετος στο τέλος, χάνοντας το triple-double για μία ασίστ και αν το είχανε πάρει χαμπάρι νωρίτερα, θα είχε γίνει και αυτό.

Ο Παππάς αυτόματα δίνει λύσεις, είτε ως συμπλήρωμα του Καλάθη ή του Ράιτ, είτε ως συμπλήρωμα του Φριντέτ. Περιορισμένος χρόνος, αλλά ωφέλιμος".

Ο Γιώργος Συρίγος στάθηκε στην συνέχεια σε δύο πράγματα: Την πρσαρμογή του Γουέσλι Τζόνσον και στην απόφαση του Αργύρη Πεδουλάκη να αφήσει στον πάγκο τον Τζίμερ Φριντέτ στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα: " Έχουμε πλέον ένα ασφαλές δείγμα για να πούμε ότι ο Τζόνσον είναι παίκτης Παναθηναϊκού, έχοντας κατανοήσει πλέον τα βασικά, συν ορισμένα που δεν είναι εύκολα, αλλά είναι φανερό ότι χωρίς αυτά σε ομάδα του Πεδουλάκη δεν επιβιώνεις, όπως το ροτέισον και την επικοινωνία. Είναι πολύ πιο άνετος και λειτουργεί καλύτερα στον χώρο πίσω. Σε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις. Ο Τζόνσον δεν έχει απλώς σιγουριά, αλλά και επιπρόσθετο νεύρο και ένταση σε αυτά που κάνει, κάτι που καρπώνεται ο Παναθηναϊκός.

Δεύτερο σερί παιχνίδι ο Φριντέτ αποσύρεται στο 25:20 και επί της ουσίας μένει στον πάγκο μέχρι το τέλος με εξαίρεση τα 25 τελευταία δευτερόλετπα. Ο Πεδουλάκης επέλεξε να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς τον Φριντέτ για να έχει καλύτερη αμυντική ισορροπία και η ομάδα του τον δικαιώνει. Ο Φριντέτ βγήκε στο +4, με την Βαλένθια να κάνει την αντεπίθεση.

Ο προπονητής δικαιώθηκε απόλυτα. Φαίνεται ότι το είχε μελετήσει, το είχε σχεδιάσει και δεν υπήρχε σπασμωδική αντίδραση. Ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος για να ανταπεξέλθει σε αυτό. Ο σούπερ σταρ θέλει μπάλα και να είναι στο τέλος στο παρκέ και σε έναν βαθμό το δικαιούται, αλλά αυτό είναι σχετικό. Πάνω από όλα όμως είναι η ομάδα, όσο χαρισματικός και να είναι ο παίκτης".

Κλείνοντας, ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: " Όλα αυτά συνέβησαν σε ένα βράδυ που ο Παναθηναϊκός ήταν υποτονικός, έδωσε δυο φορές το προβάδισμα στον αντίπαλο και παραλίγο να βρει μπελά από έναν και μόνο παίκτη. Αν το διαβάσεις ανάποδα όμως, το γεγονός ότι νίκησες χωρίς να απειληθείς, τολμώ να πω ότι πλέον μπορούμε να μιλάμε για ένα ξεκάθαρο ή σχεδόν ξεκάθαρο κατώτατο όριο απόδοσης Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, τουλάχιστον στα εντός έδρας παιχνίδια".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ