EUROLEAGUE

Συρίγος για το Χίμκι - Παναθηναϊκός: "Δεν πάει άλλο, ο Καλάθης θα σκάσει"

Συρίγος για το Χίμκι - Παναθηναϊκός: "Δεν πάει άλλο, ο Καλάθης θα σκάσει"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 την ήττα του Παναθηναϊκού από την Χίμκι, στάθηκε στο έλλειμμα μεγέθους στην περιφέρεια και τόνισε ότι με αυτό τον ρυθμό ο Καλάθης θα σκάσει σε ένα μήνα.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα από την Χίμκι ( 86-103) για την 5η αγωνιστική της EuroLeague, προβληματίζοντας με την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 την εμφάνιση των "πράσινων", όπου σχολίασε την κούραση του Νικ Καλάθη, το έλλειμμα μεγέθους στην περιφέρεια και την ανάγκη μίας προσθήκης ή αλλαγής.

Ο Γιώργος Συρίγος ξεκίνησε λέγοντας ότι η κούραση του Νικ Καλάθη επειδή δεν πήρε ανάσες στοίχισε: " Στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός έχει κάνει εξαιρετική εμφάνιση. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο αλλάζουν πολλά. Στο 31ο λεπτό, ο Καλάθης βρίσκεται το παρκέ ήδη 27.5 λεπτά. Ο Καλάθης είναι επιβαρυμένος και πέφτει πάνω στον Σβεντ. Τρώει δύο πόντους στο low post, τον ανεβάζουν ψηλά, τρώει άλλους δύο. Παίρνει το πικ ο Σβεντ στην κορυφή, ο Καλάθης τρώει τρεις πόντους από τον ψηλό που τον κλειδώνει κάτω.

Αυτές είναι 8 επαφές σε 5 δευτερόλεπτα, στον ηγέτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο παρκέ πάνω από το 90% του χρόνου, με ευθύνη να οργανώσει, να σκοράρει και να παίξει άμυνα το μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο της Ευρώπης. Είναι πολύ λογικό λοιπόν το δεύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού να είναι κάτι άλλο σε σχέση με το πρώτο".

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος στάθηκε στην έλλειψη μεγέθους στην περιφέρεια των "πράσινων": " Η Χίμκι δεν είναι ομάδα πρώτης βαθμίδας. Είναι όμως στην πρώτη βαθμίδα στο επιθετικό ταλέντο και την αθλητικότητα σε συνδυασμό με το μέγεθος. Αυτό το παιχνίδι, έτσι όπως εξελίχθηκε, φανέρωσε ή μάλλον επιβεβαίωσε όλες του τις αδυναμίες.

Αυτή τη στιγμή στα γκαρντ υπάρχει θέμα και αριθμητικό, αλλά πρώτα από όλα θέμα μεγέθους. Το μέγεθος των γκαρντ του δεν είναι συμβατό με το επίπεδο που θέλει να κινηθεί: Στις παρυφές του Final Four, ούσα ομάδα 8αδας. Όταν εκθέτει την γραμμή περιφερειακών σου η Χίμκι, όταν βγαίνουν αυτές οι αδυναμίες με τόσο απόλυτο τρόπο μπροστά, αντιλαμβανόμαστε ότι ο Παναθηναϊκός φέτος είναι μία ομάδα με ταλέντο το οποίο είναι κατανεμημένο σωστά, έχει ξεκάθαρους ρόλους, αλλά πέρα από αυτά, έχει τεράστιο θέμα στα γκαρντ. Δεν υπάρχει τρόπος ο Καλάθης να τα κάνει όλα αυτά απέναντι σε έναν τύπο που έβαλε 26 πόντους και είχε και 7 ασίστ χωρίς να ιδρώσει".

Στην συνέχεια ο Γιώργος Συρίγος τόνισε ότι ο Καλάθης χρειάζεται να έχει στο πλευρό του έναν γκαρντ που θα τον βοηθήσει, αλλιώς θα σκάσει: " Ο Παναθηναϊκός σε έναν βαθμό αδικεί τον εαυτό του, γιατί έχει φτιάξει ένα μείγμα ενδιαφέρον, που έχει πάρα πολλά στοιχεία και έχει μείνει αυτή τη στιγμή ο Νικ Καλάθης εκτεθειμένος. Ο Καλάθης ίσως είναι καλύτερος και από πέρσι ή πρόπερσι. Σκεφτείτε να μπορούσε να του πάρει ο Παναθηναϊκός από πάνω του αυτό το βάρος που ένιωθε, να έπρεπε να μαρκάρει έναν τύπο ο οποίος στην Ευρώπη δεν βλέπει κανέναν. Αν αποφασίσει αύριο να βάλει 45 πόντους, θα το κάνει.

Χρειάζεται έναν γκαρντ που να είναι τουλάχιστον 1.90 μέτρα, ο οποίος θα μπορεί και τη μπάλα να κατεβάσει και τρίποντο να βάλει και ένα Πικ εν Ρολ να στήσει και στην άμυνα να είναι τουλάχιστον δύο επίπεδα πάνω και από τον Φρεντέτ και τον Ράις. Έναν παίκτη ολοκληρωμένο, που είναι πάνω από το 70% σε πέντε βασικά κομμάτια του παιχνιδιού που χρειάζεται ο Καλάθης βοήθεια. Δεν πάει άλλο, σε ένα μήνα θα σκάσει ο Καλάθης. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία προσθήκη για να μην αδικεί τον εαυτό του".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου στο Sport24 Radio 103.3:

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ