EUROLEAGUE

Τα "καταραμένα" triple-doubles που ξεφεύγουν από τον Νικ Καλάθη

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τόσο κοντά, μα τόσο μακριά... Ο Νικ Καλάθης "φλέρταρε" με το triple-double στο ματς με την Εφές, όμως δεν το έκανε ούτε αυτή τη φορά. 12 χρόνια από το τελευταίο στη EuroLeague, 27 από το τελευταίο Έλληνα παίκτη.

Εχουν περάσει 12 χρόνια και δύο μήνες από το δεύτερο και τελευταίο triple-double στην ιστορία της EuroLeague. Ενας παίκτης το έχει καταφέρει, δύο φορές μάλιστα, ο Νίκολα Βούιτσιτς που μεγαλούργησε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πέρασε για λίγο και από τον Ολυμπιακό. Εχουν περάσει 4446 μέρες από το βράδυ που είχε γράψει 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε αναμέτρηση των Ισραηλινών με την Ολίμπια Λουμπλιάνας και έκτοτε ουδείς έχει καταφέρει να γίνει ο δεύτερος μετά εκείνον με διψήφιο αριθμό σε τρεις στατιστικές κατηγορίες.

Ο Νικ Καλάθης έχει προσπαθήσει να γίνει ο δεύτερος στην ιστορία της EuroLeague, πάντα όμως φτάνει πολό κοντά και δεν το καταφέρει για λεπτομέρειες. Αυτό συνέβη και το βράδυ της Παρασκευής (1/2) στην εντός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αναντολού Εφές για την 21η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19.

Ο διεθνής γκαρντ είχε χάσει το triple-double για ένα ριμπάουντ στο περσινό εκτός έδρας ματς με την Αναντολού Εφές (είχε 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 35:54), αυτή τη φορά το κοντέρ του έγραψε 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 13 ασίστ σε 35:14. Ένα ριμπάουντ πέρυσι, δύο ριμπάουντ φέτος, λίγη τύχη χρειαζόταν και δεν την είχε για να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Για την ιστορία, ο τελευταίος Έλληνας (σε ελληνική ομάδα, όχι ο Θοδωρής Παπαλουκάς της ΤΣΣΚΑ ή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς) με triple-double ήταν ο Άγγελος Κορωνιός σε ματς της 11ης Απριλίου του 1992, όταν πέτυχε 31 πόντους, μοίρασε 10 ασίστ και κατέβασε 10 ριμπάουντ σε αγώνα του Περιστερίου με τον Πανιώνιο (62-81).

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ