EUROLEAGUE

Ο Τέιλορ παραμένει η πολυτέλεια της Ρεάλ

Ο Τέιλορ παραμένει η πολυτέλεια της Ρεάλ
AP Photo/Alvaro Barrientos AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Ο Τζέφρι Τέιλορ έδειξε στην πρεμιέρα της EuroLeague κόντρα στην Φενέρμπαχτσε ότι εξακολουθεί να είναι πολύτιμος για την Ρεάλ, αποτελώντας την... πολυτέλεια της ομάδας.

Είναι στιγμές που κάποιος παρακολουθεί την Ρεάλ και ξεχνάει πόσο καλός παίκτης είναι ο Τζέφρι Τέιλορ. Εκεί όμως που ο κόσμος πάει να το ξεχάσει, έρχεται ο Σουηδός γκαρντ/φόργουορντ και θυμίζει σε όλους ότι είναι πολύτιμος για τους Μαδριλένους.

Το τελευταίο παράδειγμα για αυτό ήρθε στην πρεμιέρα της φετινής EuroLeague κόντρα στην Φενέρμπαχτσε ( νίκη με 81-77). Σε ένα παιχνίδι που οι Μαδριλένοι είχαν το “πρέπει” επειδή η Φενέρ παρατάχθηκε χωρίς τους Γιαν Βέσελι και Τζόφρι Λοβέρν – με αποτέλεσμα να παραταχθεί ανά διαστήματα με αντισυμβατικά σχήματα, όπως αυτό που αγωνίστηκε ως πάουερ φόργουορντ ο Νάντο Ντε Κολό! – ο Τέιλορ φρόντισε να κάνει αυτό που ξέρει καλά: Βγήκε μπροστά όταν χρειάστηκε.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ... ΤΕΛΟΣ

Ο Τέιλορ ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα στο ξεκίνημα του αγώνα με την Φενέρμπαχτσε, κάνοντας το... αυτονόητο (για αυτόν): Πήρε τα σουτ που του έδωσε η αντίπαλη άμυνα από την (αγαπημένη του) δεξιά γωνία, τιμωρώντας την επιλογή των Τούρκων να στέλνουν τον παίκτη που τον μάρκαρε σε βοήθειες, σημειώνοντας 12 μαζεμένους πόντους. Η αρχή είχε γίνει.

Ο Τέιλορ ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 19 πόντους με 5/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο σε 33 λεπτά συμμετοχής. Η στατιστική του έλεγε πολλά. Η εικόνα του όμως στο γήπεδο έλεγε ακόμα περισσότερα.

ΣΤΑΡ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ

Ο Τζέφρι Τέιλορ εξακολουθεί να είναι ένας από τους λιγότερο διαφημισμένους παίκτες της Ρεάλ, αφού δεν έχει το όνομα του Σέρχιο Γιουλ ή του Άντονι Ράντολφ, τη φινέτσα των Φακούντο Καμπάτσο ή Ρούντι Φερνάντεθ ή την υπόσταση του Γουόλτερ Ταβάρες. Όπως έχει αποδείξει όμως πολλές φορές στο παρελθόν – όπως για παράδειγμα στην περσινή σειρά με τον Παναθηναϊκό στα playoffs της EuroLeague – είναι εξίσου σημαντικός με όλους αυτούς.

Ο Τέιλορ έχει αποδεχθεί ότι δεν είναι σταρ, έτσι έγινε σταρ στον ρόλο του, με αποτέλεσμα βέβαια να αμείβεται και αντίστοιχα. Είναι ένας από τους καλύτερους 3–and–D παίκτες στην EuroLeague και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Είναι η... πολυτέλεια της Ρέαλ, η οποία μπορεί να του προσφέρει ένα τεράστιο συμβόλαιο για να κάνει λιγότερα από αυτά που μπορεί για χάρη των πρώτων βιολιών της ομάδας και να βγαίνει μπροστά όποτε χρειάζεται. Για αυτό και είναι ξεχωριστός.

Η Ευρωλίγκα επιστρέφει με Fantasy Τουρνουά στο Stoiximan.gr! Είσαι ο καλύτερος προπονητής; Πάτα εδώ!

AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ