EUROLEAGUE

Τρίσταν Βούκσεβιτς: Επέλεξε να παίξει για τη Σερβία

Τρίσταν Βούκσεβιτς: Επέλεξε να παίξει για τη Σερβία

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς θα φορέσει τη φανέλα της Σερβίας σε εθνικό επίπεδο, επιλέγοντας τους "όρλοβι" αντί της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Σουηδίας.

Η περίπτωση του Τρίσταν Βούκσεβιτς (17, 2μ08) είναι μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για παίκτες που γεννήθηκαν το 2003, αλλά και μία από τις πλέον περίπλοκες σε ό,τι έχει να κάνει με την εθνική ομάδα που θα υπηρετήσει. Ο ψηλός της Ρεάλ Μαδρίτης (αποκτήθηκε προ διετίας από τον Ολυμπιακό) μπορούσε κάλλιστα να παίξει για πέντε χώρες.

Την Ιταλία (εκεί γεννήθηκε), τη Σουηδία (χώρα της μητέρας του), τη Σερβία (χώρα του πατέρα του), την Ελλάδα (όπου μεγάλωσε) και την Ισπανία (όπου ζει τα δύο τελευταία χρόνια). Εν τέλει κατέληξε στους "όρλοβι" όπως ανακοίνωσε ο πατέρας του, Ντούσαν, σε συνέντευξη σε σερβική ιστοσελίδα. Ο 17χρονος φόργουορντ βρέθηκε κοντά στο να φορέσει τη φανέλα της Ελλάδας πριν από δυόμιση χρόνια, εν τέλει όμως αυτό δεν έγινε ποτέ. Δεν αγωνίστηκε σε επίπεδο παίδων για καμία εθνική ομάδα σε επίσημη διοργάνωση, πλέον όμως, είναι έτοιμος να ξεκινήσει την... εθνική πορεία του με τη σερβική φανέλα.

"Πολλοί μας ρωτούσαν, από τη Σουηδία, την Ελλάδα και άλλες χώρες, αλλά η επιθυμία του Τρίσταν ήταν να παίξει για τη Σερβία. Θέλαμε κι εμείς να εκπροσωπήσει τη Σερβία σε εθνικό επίπεδο" ανέφερε αρχικά για να προσθέσει πως "σύντομα θα πάρει το σερβικό διαβατήριο, κάτι που ήταν επιθυμία και δική μου".

Ενώ αναφορικά με το γεγονός πως... υποχρεώθηκε να αποχωριστεί τον γιο του, Τρίσταν, σε πολύ μικρή ηλικία παραδέχθηκε πως "δεν ήταν εύκολο να τον αφήσω να πάει σε μια άλλη, άγνωστη, χώρα σε ηλικία 15 ετών. Οι συνθήκες στη Ρεάλ Μαδρίτης όμως είναι εξαιρετικές, υπάρχει σπουδαία οργάνωση. Κάνουν προπόνηση το πρωί, μετά πάνε στο σχολείο, και μετά πάλι για προπόνηση. Κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί στον Ολυμπιακό".



TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ