EUROLEAGUE

Ζημιά 30 εκατ. ευρώ η Ρεάλ για την σεζόν 2017/18!

ΡΕΑΛ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΡΕΑΛ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μία ισπανική ιστοσελίδα αποκάλυψε ότι την σεζόν 2017/18 η μπασκετική ομάδα της Ρεάλ είχε απώλειες κοντά στα 30 εκατ. ευρώ!

Η κατάκτηση της EuroLeague και του πρωταθλήματος της Ισπανίας ήρθε με ένα (πολύ) βαρύ οικονομικό τίμημα για την Ρεάλ! Όπως αποκάλυψε η ισπανική ιστοσελίδα "palco23" που ασχολείται με οικονομικά ζητήματα, η Ρεάλ "μπήκε μέσα" 28.9 εκατ. ευρώ!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, την σεζόν 2017/18 η "Βασίλισσα" είχε έξοδα ύψους 44.3 εκατ. ευρώ, ωστόσο την ίδια στιγμή είχε έσοδα 15.5 εκατ. ευρώ από τα εισιτήρια, τα μέλη, την τηλεόραση και τους σπόνσορες! Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η ζημιά θα ήταν ελαφρώς μικρότερη υπό φυσιολογικές συνθήκες και θα έπεφτε στα 23.6 εκατ. ευρώ, ωστόσο μέσα σε όλα η Ρεάλ υποχρεώθηκε να πληρώσει 6.6 εκατ. ευρώ στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο ως πριμ για την κατάκτηση της EuroLeague και της ACB!

Όπως γίνεται σαφές, πρόκειται για οικονομικά μεγέθη που δεν μπορούν να ακολουθήσουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια, ίσως σε λίγο καιρό να μην μπορεί να τα ακολουθήσει ούτε καν η Ρεάλ, αφού ακόμα και αυτή δεν έχει την πολυτέλεια να έχει ζημιά κοντά στα 30 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ