EUROLEAGUE

Φαγιέ: "Δεν κάνω το ίδιο λάθος δεύτερη φορά"

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μουχάμαντ Φαγιέ μίλησε για τη μεταγραφή του στον Ερυθρό Αστέρα, την παρουσία του Μίλαν Τόμιτς στον πάγκο και τα λάθη του παρελθόντος.

Ο Μουχάμαντ Φαγιέ είναι ένα από τα πολλά νέα πρόσωπα στον Ερυθρό Αστέρα, με τον Μίλαν Τόμιτς να έχει διαφοροποιήσει σημαντικά την εικόνα του ρόστερ σε σχέση με πέρσι. Αφενός γιατί το μπάτζετ που κλήθηκε να διαχειριστεί ήταν χαμηλότερο, αφετέρου γιατί οι "ερυθρόλευκοι" αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ολική αναδόμηση μετά την παταγώδη αποτυχία στην Aba Liga.

Άγνωστος μεταξύ αγνώστων λοιπόν, ο 33χρονος φόργουορντ έκανε ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του κι από τον Προμηθέα Πάτρας μετακόμισε στο Βελιγράδι. Όπως εξήγησε μάλιστα, η παρουσία του Μίλαν Τόμιτς στον πάγκο της σερβικής ομάδας τον βοήθησε να πάρει πιο εύκολα την απόφαση να πει το "ναι". Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Mozzart Sport , ο Μουχάμαντ Φαγιέ ανέφερε αρχικά πως " ήμασταν αρκετές φορές αντίπαλοι πέρσι, νομίζω παίξαμε πέντε ή έξι παιχνίδια. Οπότε σίγουρα ξέρει τι μπορώ να κάνω. Πιστεύω κιόλας ότι αυτό (ότι γνωρίζονται) έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να έρθω στον Ερυθρό Αστέρα".

Για να ερωτηθεί ακολούθως ποια η γνώμη του για το νέο προπονητή του: " Τον συνάντησα πέρσι στη διάρκεια των αγώνων, κι από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε, μου άρεσε αυτό που είδα. Μου αρέσει ως προπονητής, στο διάστημα που έχουμε δουλέψει παρέα, αλλά και ως άνθρωπος στις συναναστροφές που έχουμε ως τώρα. Μου αρέσει η συνεργασία μας".

Κι αφού διαβεβαίωσε πως ο Ερυθρός Αστέρας είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην οποία έχει αγωνιστεί, αναφέρθηκε στο λάθος που του στοίχισε έξι μήνες αγωνιστικής δράσης προ διετίας. Τότε που βρέθηκε να έχει κάνει χρήση ινδικής κάνναβης: " Είναι ένα από τα λάθη που έχω κάνει στην καριέρα μου, το οποίο το πλήρωσα. Συνέχισα όμως. Είμαι ευγνώμων που γύρισα στην δράση. Όλο αυτό ανήκει στο παρελθόν, αλλά και πάλι μπορώ να σου πω ότι έμαθα από αυτό το λάθος. Τώρα, είμαι πιο δυνατός, πιο σοφός. Δεν κάνω το ίδιο λάθος δεύτερη φορά, οπότε μπορώ να σου πω ότι τότε συμπεριφέρθηκα σαν χαζός".

Πριν ολοκληρώσει όσα είχε να πει, μίλησε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στη διάρκεια των playoffs. Τότε που ο Προμηθέας Πάτρας ηττήθηκε στο φινάλε, με τον ίδιο να βάζει τα κλάματα : " Αγαπώ αυτό που κάνω. Νιώθω ευλογημένος που μπορώ να παίζω σε αυτό το επίπεδο. Κάθε φορά που βρίσκομαι στο παρκέ, δίνω ό,τι έχω. Δεν έχει να κάνει με τη νίκη ή την ήττα, αλλά με το πόσα δίνεις. Θέλω να είμαι σίγουρος ότι έδωσα τα πάντα".

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ