EUROLEAGUE

Φαγιέ: Έσταξε μέλι για τον Μίλαν Τόμιτς

Φαγιέ: Έσταξε μέλι για τον Μίλαν Τόμιτς
ABA LIGA / CRVENA ZVEZDA

Ο Μουχάμαντ Φαγιέ μίλησε σε σερβική ιστοσελίδα για τη θητεία του στον Ερυθρό Αστέρα, εξηγώντας πόσο ευγνώμων νιώθει στον Μίλαν Τόμιτς για τη συνεργασία τους.

Η αποχώρηση του Μίλαν Τόμιτς από τον Ερυθρό Αστέρα έφερε την περιθωριοποίηση του Μουχάμαντ Φαγιέ, ο οποίος δεν υπολογιζόταν ούτε από τον Άντριγια Γκαβρίλοβιτς ούτε από τον Ντράγκαν Σάκοτα. Με δεδομένο τον μηδενικό χρόνο συμμετοχής του από ένα σημείο κι έπειτα, αποχώρησε από τον σερβικό σύλλογο τον Φεβρουάριο, για να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρωσία, με τη φανέλα της Άβτοντορ.

Η πανδημία του κορονοϊού όμως δεν τον άφησε να μείνει για καιρό εκεί, αφού η VTB League αποφάσισε να κατεβάσει οριστικά ρολά για φέτος. Όπως και να έχει, ο 34χρονος ψηλός δεν ξεχνάει όσα έζησε στον Ερυθρό Αστέρα (κι ας έφυγε στα μισά της σεζόν), μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Μίλαν Τόμιτς, τον οποίο "δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να ευχαριστήσω όσο θέλω".

Ο Μουχάμαντ Φαγιέ, που έφτιαξε το όνομά του στην Ελλάδα, αγωνιζόμενος σε Ίκαρο Καλλιθέας, Πανελευσινιακό, Ρέθυμνο και Προμηθέα Πάτρας εξήγησε σε σερβική ιστοσελίδα πως " έχω μιλήσει πολλές φορές με τον Μίλαν Τόμιτς. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα πίστευε σε μένα, ακόμη κι όταν έπαιζα άσχημα ή ήμουν τραυματίας. Εύχομαι να του έδωσα έστω κάτι λίγο, πίσω ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Δεν θα είμαι ποτέ σε θέση να τον ευχαριστήσω όσο θέλω για την ευκαιρία που μου έδωσε να κερδίσω έναν τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Το ήθελα τόσο πολύ αυτό, έχω παίξει σε πολλές ομάδες, συνάντησα διαφορετικούς ανθρώπους και κουλτούρες, αλλά πάντα σκεφτόμουν αν θα είμαι σε θέση να κατακτήσω έναν τίτλο. Εν τέλει αυτό το συναίσθημα ήρθε με τον Ερυθρό Αστέρα. Τώρα που στα λέω αυτά συγκινούμαι, γιατί σκέφτομαι πόσο ωραία ήταν".

Ενώ συνέχισε αναφερόμενος στο γεγονός πως αποφάσισε να αποχωρήσει από τους ερυθρόλευκους όταν κατάλαβε ότι δεν υπολογιζόταν: " Γιατί να κάνω κάτι άλλο; Όπως σου είπα, με τον Ερυθρό Αστέρα κέρδισα τους πρώτους τίτλους της καριέρας μου. Ήταν μεγάλες στιγμές αυτές για μένα, μου δόθηκε η ευκαιρία να γίνω πρωταθλητής. Όταν αναλαμβάνει ένας νέος προπονητής, όπως συμβαίνει με κάθε αλλαγή, διαφοροποιούνται τα δεδομένα. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα αυτή την κατάσταση, είμαι επαγγελματίας. Όλοι θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, όσο το δυνατόν καλύτερα. Όταν φτάνει αυτή η στιγμή (που δεν υπολογίζεσαι), πρέπει να δεις τι είναι καλύτερο για σένα και την ομάδα. Οπότε δώσαμε τα χέρια και συνεχίσαμε".

Για να κλείσει αναφερόμενος με τους δύο επόμενους στόχους του: " Αφενός θέλω να παίξω για ακόμη ένα χρόνο, γιατί λατρεύω αυτό που κάνω, κι αφετέρου να είμαι βρεθώ για μία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμη κι αν είμαι 40 χρονών, θέλω να το ζήσω. Δεν είναι απαραίτητο να είμαι εκεί ως παίκτης, μπορώ να είμαι ως προπονητής. Είναι κάτι μοναδικό".

Photo Credits: ABA Liga / Crvena Zvezda

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ